Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz

Nastavení Routeru pro současné sledování TV a internetu

To, co se nehodí jinam..

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
benoit
Návštěvník
Návštěvník
Kontaktovat uživatele:

Nastavení Routeru pro současné sledování TV a internetu

#1 Příspěvek od benoit »

Dobrý den,

potřebuji poradit s nastavením routeru Linksys E2000. Máme zavedenu T-mobile optiku do domu. Z konvertoru je kabelem připojen router Linksys a poté z něj jednou z dírek 1-4 kabelem do obýváku k jejich "set top box" u TV.

Hledal jsem na webu, že mám zakliknout "filter multicast" v nastavení routeru, aby jela zároveň TV i internet. Ve chvíli, to zakliknu signál TV je nedostupný. Když to odkliknu TV jede ale nejede internet. Když TV dálkovým ovladačem vypnu, internet naskočí. Router tedy neumí zároveň oboje, nebo je třeba něco lépe nastavit?

T-mobile info linka mě poslala někam, prý od nich je vše v pořádku a mám si koupit jimi schválený router (což asi budu muset udělat)

Děkuji za pomoc.

Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: Nastavení Routeru pro současné sledování TV a internetu

#2 Příspěvek od Rudy »

Zdravím!
My nenosíme v hlavách podrobný návod na všechny wifi routery, co existují. Je jich, bohužel, mnoho, takže i my se řídíme návodem. Ten najdete zde: http://downloads.linksys.com/downloads/ ... NC-WEB.pdf .
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.

Podpořte, prosím, naše fórum : https://platba.viry.cz/payment/.

Navštivte: Obrázek

e-mail: rudy(zavináč)forum.viry.cz

Varování:
Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!

Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.

benoit
Návštěvník
Návštěvník
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od benoit »

Díky za zaslání návodu.

Základům rozumím, ale dá se nastavit tolik věcí, že jsem v tom opravdu ztracený. Multicast je na straně 27 vpravo uprostřed a to jsem zaklikl. Víc tomu nerozumím. V podstatě nevím, zda je nutno změnit některé z nastavení od strany 16 dále. Např na str 21 jsou nějaké NAT, static routing atd.. pojmů je mnoho.

Spíše mě zajímá obecně, zda nevíte, jestli ten můj pár let starý router je k použití na T-mobile televizi, nebo je zastaralý. A pokud to na něm běžet musí, co z parametrů mám hledat a měnit? Např. DDNS , MAC adresy atd.. ať vím, kde hledat.

Znovu opakuji, že pokud není zapojena nebo zapnuta TV tak internet jede. Jakmile TV zapnu (a multicast není zakliknut), tak TV jede a internet se přeruší (datový tok, síť zústává připojena). Pokud je multicast zakliknut tak internet jede a TV se zastaví.

Pokud nevíte, co s tím, nezbyde mi, než si koupit nový router.

benoit
Návštěvník
Návštěvník
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od benoit »

Ještě připojuji kopii emailu z klientské linky T-mobile

Dobrý den,

povolil jsem multicast dle vaší rady, internet běží ale TV nemá signál. Když multicast odkliknu, tak TV běží a internet nikoliv. Když TV vypnu (a je odkliknutý multicast), internet běží.

Prosím o navigaci, co mám změnit.

Děkuji

From: Zákaznické centrum viaHome [mailto:zakaznicke.centrum@t-mobile.cz]

Všeobecné obchodní podmínky pamatují na koncová zařízení provozovaná v naší síti a ty uvádějí to, co jsem napsal níže, Technici nemají a neznají konfiguraci pro jiná zařízení nežli jsou ta, co máme otestována a fungují.
Z naší strany máte služby aktivní a naše společnost nebrání jejich využívání.
Kabelová televize funguje v naší síti na základě multicastového provozu a pro tento typ provozu ne zdaleka všechna zařízení vyhovují. Pokud tuto funkci Váš router podporuje, je nutné si jej v rozhraní povolit.

Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Rudy »

To opravdu nevím, každý router má jiné nastavení. Je nutné se držet uživatelského návodu.
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.

Varování:
Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!

Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.

benoit
Návštěvník
Návštěvník
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od benoit »

Vkládám screenshoty, pokud tam něco naleznete, budu rád. Jinak tedy router vyhodím.

http://www.uschovna.cz/zasilka/LGYRSDCNA9Z42H3P-Z93/

Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Rudy »

To je sice hezké, já ale nevím, jak je vaše síť konfigurována. Jestli má aut., či pevnou DNS a IP, zda je vázána na MAC adresu, či ne, atd. Opravdu se nezlobte, ale tohle tu asi nevyřešíme.

Varování:

Odpovědět