Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz

Ochrana proti nekomerčnímu SPAMU

To, co se nehodí jinam..

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Horacy
Návštěvník
Návštěvník

Ochrana proti nekomerčnímu SPAMU

#1 Příspěvek od Horacy »

Bohužel nenašel jsem odpověď na otázku, jak se bránit nekomerčnímu spamu, který již přetekl všechny únosné meze. Jedni blázni (šílenci) pravidelně rozesílají hromadně meily na spoustu emailových adres, které jsou uvedené v kopii. Píšou neustále blbosti typu, že se blíží apokalypsa atd.. Určitě Vás napadne rada přidat si dotyčný email do blokovaných adres. Ano učinil jsem tak, i když příliš mě to neuspokojilo, neboť email mi v Outlooku se přesune do spamové koše až, když na tento email kliknu. Ale budiž. To, co je ovšemmohem horší je situace, kdy lidé hromadně začnou odpovídat - nejčastěji jsou to lidé, kteří jsou naštvaní, že jim takový meil chodí anebo jsou to další blázní, kteří popisují další konspirační teorie. Ovšem ZDE tyto osoby již nemám blokované a všechno mi dorazí do emailové schránky. Za večer třeba 30 meilů. OK vyřešil bych to tak, že bych zkopíroval všechny meily z této komunikace a zablokoval bych si všech cca 100 emailových adres, ovšem zde je problém, že někteří z těchto osob jsou normální lidé, se kterými bych občas i rád komunikoval nebo to zkrátka i potřebuji. Napadá mě, jestli se nejedná o trestný čin stalkingu, ale to nejspíš nestačí. Pokud jde o Úřad na ochranu osobních údajů, tak ten řeší podněty týkající se obchodního sdělení - nevím, jestli i nekomerčního sdělení. Nakonec mám tedy pocit, že s tím nelze nic dělat, i když se jedná o konkrétní osoby - konkrétní české občany (šílence). Pokud někoho napadne dotyčnému napsat, aby jeho email byl vyňat z této hromadné komunikace, tak dotyčný začne opět hromadně komunikovat, kdy začne na dotyčnýho nadávat, že nechce slyšet takto důležité informace. Jde se vůbec nějak bránit ?? Je možné s tím něco udělat? Budu vděčný za každou radu.

Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: Ochrana proti nekomerčnímu SPAMU

#2 Příspěvek od Rudy »

Zdravím!
Spamu zabráníte pouze nastavením spamfiltru buď příme ve schránce, nebo (pokud máte poštovního klienta) pak v něm. Není to stoprocentní, spam ale omezíte. Jiná možnost není.
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.

Podpořte, prosím, naše fórum : https://platba.viry.cz/payment/.

Navštivte: Obrázek

e-mail: rudy(zavináč)forum.viry.cz

Varování:
Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!

Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.

Horacy
Návštěvník
Návštěvník

#3 Příspěvek od Horacy »

Nebylo by možné nastavit takové opatření, že jakmile vybraná emailová adresa zašle mi obtěžující email, tak automaticky se zpátky dotyčnému odešle 20 zpárv se stejným obsahem, aby si mě odebral z hromadného odesílání? Jedná se mi něco jako odvetný nástroj, který donutí dotyčného dát mi konečně pokoj.

Anebo nevíte, jestliněkde v zahraničí je takové jednání definováno jako trestný čin? Nejspíš by to byla otázka spíše pro právníka, ale pokusil jsem se zde popsat, že ten spamový filtr je sice nejspíš jediné řešení, nicméně nezachytí všechno a není to ideální

Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Rudy »

Je to jen filtr, který vám ty zprávy dá do zvláštního oddílu schránky, odkud jej musíte občas smazat. Filtru se musí nastavit pravidla. Obryna proti spamu je jediná: nikde na netu neuvádějte vaší mailovou adresu ve tvaru nekdo@nekde.cz, nýbž třeba nekdo(a)nekde.cz . Spamboti reagují právě na znak @.
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.

Podpořte, prosím, naše fórum : https://platba.viry.cz/payment/.

Navštivte: Obrázek

e-mail: rudy(zavináč)forum.viry.cz

Varování:
Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!

Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.

Polda18
Návštěvník
Návštěvník
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Polda18 »

Nemyslím si, že to píšou spamboty. Leda tak lidi, co používají spíš pomocný nástroj na vydolování emailových adres, kam to pak posílaj. Ale je to otravné, to je pravda. Na podobné spamy narážím velmi často na Facebooku, v jednotlivých diskusích ve skupinách a na stránkách, častým přídomkem je žádost o rozesílání - tedy klasický hoax. Ty lidi si ani neuvědomují, že páchají snad hned několik trestných činností, včetně té nejdůležitejší a nejzávažnější - šíření nepravdivé poplašné zprávy. Vysvětlit těm lidem, co je špatně, je nadlidský úkol. Definitivní řešení by byla jedině eliminace jedince, což zaprvé není úplně leglní řešení (minimálně bych musel čistit nůž), zadruhé bychom přišli o třetinu populace (no, planetě by se ulevilo), zatřetí se najde vždycky nějakej debil, co to bude šířit dál, takže boj je to nekonečný. Takže jediné řešení je takové zprávy ignorovat, kdyby to přesáhlo nějakou únosnou hranici, začít dávat do blokace a nahlašovat správcům skupin, stránek a Facebooku. V případě e-mailu stačí nastavit pravidlo ve spamu. Co se týče té odvetné akce, to bych raději nedělal, neboť to přijde i těm lidem, co jsou v kopii (běžně), a jednak by to nadměrně vytížilo komunikační server a druhak to ty lidi může namíchnout, navíc byste se mohl dostat do právních problémů...
Až ti bude v životě nejhůř, otoč se ke slunci a všechny stíny padnou za tebe.“ - John Lennon

Odpovědět