mám problém se hučícím zdrojem.
Všechno to začlo v pátek. Zapnul jsem pc, a slyšel jsem, že v tom něco hrozně hučí. Tak jsem ho ihned vypnul a za chvíli zase zapnul. Po tomto postupu to přestalo.. Vrátil jsem se z víkendu a v neděli jsem zase PC zapnul. Udělal to samé, tak jsem postupoval tak jako v pátek - ale tentokrát bez výsledku. Všimnul jsem si, že při vypínání pc je slyšet, jak vypnou větráky, a pak svítí Power, pak cvakne zdroj a to hučení přestane. Dokonce přestane hučet i přitom, kdy napíše obrazovka "No Signal".. Po naběhnutí POSTu zas to samý (při restartu).
PC jsem měl otevřené, a nijak extrémně zaprášený to není.
Zkoušel jsem grafice ovládat ventilátor, a grafika ani větrák na CPU to není.. A víc fanů v pc nemám.
Je možný, že odešlo ložisko? Má mít životnost 100 000h, ale ten zdroj mám cca 3-4roky, a vsadil bych se, že tolik nalítáno rozhodně nemá. Při zaposlouchání je slyšet, jak otáčky ventilátoru malinko kolísají. Takhle hlučný ten zdroj nebyl nikdy.
Co když takhle budu PC provozovat dál? Bojím se, abych tady z toho za chvíli neměl předčasný ohňostroj.

Řešili jsme tu, že můj PC má na jedný větvi trochu přepětí - Myslím si, že tím by to být nemělo, pc jako takový běhá v pohodě.
PSU: Enermax Revolution87+
Díky za jakékoliv nápady a postřehy!