Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz

Bile podtrzitko + cerna obrazovka

Máte problém s virem? Vložte sem log z FRST nebo RSIT.

Moderátor: Moderátoři

Pravidla fóra
Pokud chcete pomoc, vložte log z FRST [návod zde] nebo RSIT [návod zde]

Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.

!NOVINKA!
Nově lze využívat služby vzdálené pomoci, kdy se k vašemu počítači připojí odborník a bližší informace o problému si od vás získá telefonicky! Více na www.neslape.cz
Odpovědět
Zpráva
Autor
Mamincin_mazanek
Návštěvník
Návštěvník

Bile podtrzitko + cerna obrazovka

#1 Příspěvek od Mamincin_mazanek »

Zdravím Vás. Mám problém ohledně svého PC. Vždy, když ho zapnu, naskočí bíle podtržítko a černá obrazovka. Naposledy jsem zapl PC, ani jsem se nepřihlásil, protože jsem během 15 minut musel odejít. Poté co jsem přišel, počítač ji nešlo nahodit. Mám WIN 7 64-bit a počítač mám skládaný. V případě potřeby přesného složení PC napište níže, ale myslím si, že to k ničemu nebude. Jinak mám na PC data, o která nechci přijít. Děkuji za rady.

Jinde se mě ptají, jestli mám v biosu nastavený boot disku na 1. mistě. Bohužel se v PC moc nevyznám, tak mi pište raději taové menší návody. Ale našel jsem v biosu napsáno: First Boot Device [CDROM], myslím si že je to ono, ale kdyžtak mě kontaktujte :).

Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: Bile podtrzitko + cerna obrazovka

#2 Příspěvek od Rudy »

Zdravím!
To by nemělo vadit. Pokud systém nenajde na CDROM nic bootovatelného, přepne na bootování z další jednotky, což onvykle bývá HDD. Fakt ale je, že HDD by mělo být jako první bootovací pořadí. Windows začnou startovat, či ne?
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.

Podpořte, prosím, naše fórum : https://platba.viry.cz/payment/.

Navštivte: Obrázek

e-mail: rudy(zavináč)forum.viry.cz

Varování:
Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!

Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.

Mamincin_mazanek
Návštěvník
Návštěvník

#3 Příspěvek od Mamincin_mazanek »

Windows vubec nezacne startovat. Jen najede zakladni obraz, kde je na vyber to nastaveni biosu a pak to prejede hned na to podtrzitko. Načte vlastne tohle: https://www.google.cz/search?q=energy+d ... 4tgIydM%3A
a hned pote to podtrzitko. Kazdopadne ten PC neni ani v zaruce, je rucne skladany od znameho a je cca 8 let stary. Brzo budu asi menit.

Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Rudy »

To je úvodní post biosu. Měl byste tam mimo jiné mít uvedeny klávesy, pomocí nichž lze do biosu vstoupit, nebo vyvolat popup menu (volba bootování). Pokud se zastaví start už ve fázi inicializace biosu a nevyhodí to nějakou chybovou hlášku, může to být následek více problémů. Buď je to chyba biosu, nebo některý kus hardware je vadný (bios zastavil start). Popis základní hardwarové diagnostiky nejdete zde: http://forum.viry.cz/viewtopic.php?f=53&t=109260 .
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.

Varování:
Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!

Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.

Mamincin_mazanek
Návštěvník
Návštěvník

#5 Příspěvek od Mamincin_mazanek »

Nemuzete mi napsat jak se dostat do nouzoveho režimu? Zadna soucastka by vadna byt nemela.

Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Rudy »

Mamincin_mazanek píše:Nemuzete mi napsat jak se dostat do nouzoveho režimu? Zadna soucastka by vadna byt nemela.
Vy jste asi trochu mimo. Nouz. režim má Windows a ten, jak tvrdíte, vůbec nestartuje. Jak víte, že žádná součástka není vadná? Naopak je tato možnost dost pravděpodobná. Jako první bych se zkusil dostat do biosu a nastavit pořadí bootování:

1. HDD
2. CDROM
3. cokoli dalšího.

Varování:

Mamincin_mazanek
Návštěvník
Návštěvník

#7 Příspěvek od Mamincin_mazanek »

Prosimte, vysvetli mi, jak se ten PC mohl po 1 dnu nastartovat bez tohoto problemu???? Tedka se normalne zapl....

Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Rudy »

Mamincin_mazanek píše:Prosimte, vysvetli mi, jak se ten PC mohl po 1 dnu nastartovat bez tohoto problemu???? Tedka se normalne zapl....
:D Tak to vám nevysvětlím, neboť u toho nesedím. Jednou z možností je špatný kontakt v některém z konektorů (datový kabel disku, slot některé karty apod. To bych opravdu jen hádal. :)

Varování:

Odpovědět