Zdravím,
Včera som dostal nový internet od telekomu docela pecka 300mb down/ 30up. Na pc cez sieťový kábel mi to ide skvele speedtest mi ukazuje okolo 350mb download a upload okolo 35mb.
Problém ale je že na wifi mi nejde download dostat nad 80mb i ked upload je rovnaky ako na PC.
Router mam Tp- Link archer c2
nastavenie wifi je
Je to teda 2,4ghz wifi
Mode: 11 b,g,n mixed
Channel :10 (už som menil asi všetky dostupne dostal som sa z 50 na 80 čo je stále 1/4 mojho pripojenia)
Channel width : auto
Beacon Interval:
100
(25-1000)
RTS Threshold:
2346
(1-2346)
Fragmentation Threshold:
2346
(256-2346)
DTIM Interval:
1
(1-255)
Enable Short GI ano
Enable Client Isolation nie
Enable WMM ano
Neviete mi prosim vas poradit ako zvýšiť rýchlosť na wifi ?
Testujem to na notebooku Lenovo G505s
sieťova karta Qualcomm Atheros AR8172/8176/8178 PCI-E Fasth Ehternet Controller (NDIS 6,20)
Qualcomm Atheros AR9485WB-EG Wireless Network Adapter
ďakujem dopredu

Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz
Pomalý download na wifi
Moderátor: Moderátoři
- Rudy
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Re: Pomalý download na wifi
Zdravím!
Je zcela normální, že wifi má nižší přenosovou kapacitu (54Mb/s), než LAN (100Mb/s, v některých případech i 1000Mb/s). Navíc je třeba počítat s tím, že ne veškará kapacita je využita na přenos dat (část se využívá jako režie 10-15%)
Je zcela normální, že wifi má nižší přenosovou kapacitu (54Mb/s), než LAN (100Mb/s, v některých případech i 1000Mb/s). Navíc je třeba počítat s tím, že ne veškará kapacita je využita na přenos dat (část se využívá jako režie 10-15%)
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.
Podpořte, prosím, naše fórum : https://platba.viry.cz/payment/.
Navštivte:
e-mail: rudy(zavináč)forum.viry.cz
Varování: Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!
Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.
Navštivte:

Varování: Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!
Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.
Zdravim, tomu rozumiem. Ze to nebude nikdy take ako na sietovom kably ale aby to bolo iba 1/3 s pripojenia ? Nie je chybny router ? Je neaka moznost ako ho otestovat.
- Rudy
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Čemu nerozumíte? Jasně říkám, že přenos přes wifi (router - PC) je pomalejší, než kabelem. Viz výše. Wifi má přenos 54Mb/s, od toho odečtěte 10-15% na režii spoje, připočítejte nehomogenitu elmag. pole, případně nějaké tříštění signálu v prostoru (vyšší ping) a jste tam, kde právě jste. Router maximálně můžete zkusit restartovat, příp. na zkoušku použít jiný. Koneckonců rychlost připojení vč. pingu si můžete otestovat zde: www.dsl.cz .
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.
Navštivte:
Navštivte: