nepoužívám Antivirus ESET NOD32, ale mám problém u konkrétních webů při přístupu na ně. Přístup je vždy zablokován a web prý obsahuje hrozbu: "JS/Kryptik.AYR trojský kůň".
Na svém PC problém nemám (a to jen pro to, že nepoužívám zmíněný antivir, jinak mám také WIN7 a MSIE také), ale mám tuto informaci od majitelů webů, kteří na svoje stránky chtějí přistoupit. Pokud mají na PC: X) WIN 7, Y) antivir NOD32 ve verzi 8 a Z) prohlížeč Internet Explorer, tak se web nezobrazí.
Pokud jednu z podmínek X, Y, Z neudělají, web jede normálně. Čili třeba prohlížeč Chrome, Edge, WIN10, jiný antivir, ...
Kontaktoval jsem webhosting. Technické odd. vč. hlavního programátora vše prověřili, žádný ze souborů v databází a na kompletním FTP neobsahuje vir/trojského koně.
Kontaktoval jsem technické odd. spol ESET, jestli mi to můžou prověřit, zda není učiněna nějaká online blokace u nich. Odpověď byla, že vyzkoušeli "...kde je nainstalovaný ESET NOD32 Antivirus 9 a také na stroji, kde je nainstalovaná firemní verze ESET Endpoint Security 6. Ani v jedném případě nedochází k blokování stránek.". Při mojí odpovědi, že je blokace pouze (pravděpodobně) jen u uživatelů s vezí 8 jejich programu, se mi již odpovědi nedostalo. Tím pádem to zkouším zde, než začnu dělat osvětu jiným lidem, že mají upgradovat produkty spol. ESET ve svém PC na vyšší verzi.
Nemám žádný log a pochybuji, že mi ho někdo bude přes půl republiky dělat. Chyba je odsledovaná u třech různých lidí, ve třech různých koutech ČR, jistě i s jinou konfigurací OS Windows a jinou IP adresou.
Pokud by byl zde někdo od té dobroty a vyzkoušel to také a případně odhalil kde se skrývá chyba, budu opravdu rád.
Weby:
Kód: Vybrat vše
www.ipanema.cz + www.nordcoursing.cz + www.ajajidelna.cz + www.5e.cz/veterina

Přispějete na provoz fóra?