Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz

Padání prohlížeče a vyskakující okna

Máte problém s virem? Vložte sem log z FRST nebo RSIT.

Moderátor: Moderátoři

Pravidla fóra
Pokud chcete pomoc, vložte log z FRST [návod zde] nebo RSIT [návod zde]

Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.

!NOVINKA!
Nově lze využívat služby vzdálené pomoci, kdy se k vašemu počítači připojí odborník a bližší informace o problému si od vás získá telefonicky! Více na www.neslape.cz
Zpráva
Autor
JanZRokycan
Návštěvník
Návštěvník

Re: Padání prohlížeče a vyskakující okna

#61 Příspěvek od JanZRokycan »

Bootoval jsem z flešky, kterou jsme připravovali kvůli kontroly disku pomocí CrystalDiskInfo a na kterou jsme právě z toho důvodu nainstalovali HirensBoot. Ten obsahoval mimo jiné i memtest, tak jsem se domníval, že tudy vede cesta :shock:

JanZRokycan
Návštěvník
Návštěvník

#62 Příspěvek od JanZRokycan »

Flešku jsem vyprázdnil a nakopíroval na ní ty dva soubory memtestu, které se mi po rozbalení ISO nabídly (ISO soubor s názvem MEMTEST a Katalog zabezpečení BOOT). Když jsem spustil NB, tak se mi nabídlo, zda chci zpustit WIN normálním způsobem anebo některým z nouzových režimů (takže se asi automaticky nebootuje z flešky, i když mám na prvním místě v BIOSu nastavené přenosné zařízení). Takže jsem se vrátil do BIOSu a bootování z HD jsem zakázal - nyní se mi při startu objevuje hláška: "Reboot and Select proper Boot device or Insert Boot Media in selected Boot device and press a key"

Takže mi to z nějakého důvodu nejde nabootovat z flešky a tudíž se ani nespustí memtest. Nyní přemýšlím, jestli jsem při testu HD pomocí CDI byl vůbec z flešky nabootovaný? :shock:

Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#63 Příspěvek od Rudy »

Jsou 2 možnosti. Buď fleška svou kostrukcí neumožňuje bootování, nebo nebyla vytvořena jako bootovatelná. Zkuste ji vytvořit pomocí programu PowerISO: http://www.stahuj.centrum.cz/multimedia ... /poweriso/ .
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.

Podpořte, prosím, naše fórum : https://platba.viry.cz/payment/.

Navštivte: Obrázek

e-mail: rudy(zavináč)forum.viry.cz

Varování:
Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!

Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.

JanZRokycan
Návštěvník
Návštěvník

#64 Příspěvek od JanZRokycan »

Nedalo mi to a ponořil jsem se do hloubkového průzkumu zkušeností a vědomostí různých poraden a tam jsem poskladal jakési útržky informací, z nichž vyplývalo, že pro změnu pořadí bootování není nutné vstupovat do BIOSu, ale že jej lze tzv. obejít. Nevím jestli to v mém případě byla právě tato cesta, ale na NB se mi při startu povedlo otevřít tabulku, kde se mi pro nabootování nabízely tři možnosti (něco podobného jako v BIOSu, ale jen tři - HD, CD/DVD a Flash). Vybral jsem flešku a okamžitě naskočil memtest - no sláva.

Ale teď jsem z něho úplně paf, protože vůbec nevím, co se tam děje :shock: Nechám to běžet a uvidím, co z toho vyleze. Zatím to jede 45min a zřejmě se už jedná o druhé kolo. Fakt ale nevím co která položka znamená - jen mě děsí, že ve sloupci Errors už je číslovka 450000 a neustále narůstá - ale jak jsem říkal, nevím o jakou informaci se to vlastně jedná - asi budu muset pátrat a studovat. Pokud mi můžeš dát nějaký popis, budu vděčný.

Rozhodl jsem se do NB fyzicky vlézt a vyzkoušet každou RAMku zvlášť. První asi po třech hodinách testování (cca 5 opakování) vykazovala 0 errors, zato druhá to chrlila po tisících. Už jsem si myslel, že jsem závadu odhalil - vrátil jsem tam tu OK RAM a spustil widle - ovšem opět po náběhu BSOD. Při novém startu mi vyskočilo jakési okénko s různými kódy a s odkazem, že informace jsou ve dvou souborech. Ten jeden jsem našel (v nouzáku se až tak moc BSOD nekonala) a kopii jsem si hodil na flešku (je to něco v C:\windows\minidump\samé_čísla.dmp) a druhý se měl nacházet ve složce Temp, ale ten tam už nebyl. Nechal jsem ještě pár krát proběhnout BSOD, abych z toho něco pochytil (ta obrazovka se kure...ky rychle vypne) a akorát jsem z toho pochopil REGISTRY_ERROR.

Tak tolik k mému státně-svátečnímu snažení :?:

Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#65 Příspěvek od Rudy »

Poud RAMka chybuje, jsou 2 možnosti. Buď je vadná, nebo nevhodná pro danou zákl. desku. Druhá věc je ta, že pokud to nepadlo v nouzáku, problém může způsobovat některý soft, který v nouz. režimu neběží. Jako první bych zkusil přeinstalovat ovladač gr. karty a antivir.
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.

Varování:
Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!

Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.

JanZRokycan
Návštěvník
Návštěvník

#66 Příspěvek od JanZRokycan »

Moje úvahy se ubíraly podobným směrem - dnes jsem na noťasu pár hodin "dělal" - napřed jsem ještě asi půl dne "provětrával" tu dobrou RAMku v obou slotech (vše OK). Pak jsem zkoušel v nouzáku postupně zakazovat serepetičky, které se spouštějí při startu (myslím tím antivir, Bluetoth, AtomicAlarm, SpeedFan apod.), odinstaloval jsem pomocí Reva věci, které nešlo spustit (MBAM, AdwareCleaner), ale nic nepomohlo. Byl jsem dnes v nouzáku dost dlouho a celkem jsem tam řádil, ale kupodivu to ani jednou neumřelo. Zato v normálním režimu to vždy v závěru náběhu vidlí "zmodralo".
Jdu tedy řešit ten ovladač a zcela odinstaluji Avast. Nevím jak moc nebezpečné je být bez antiviru (na PC už mám 14 dnů vypnuté štíty), ale s tím Avastem jsem si v poslední době také užil dost zábavy.

Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#67 Příspěvek od Rudy »

Vypnuté štíty jsou obecně špatně. Zkuste ty reinstaly a uvidíme.

Varování:

JanZRokycan
Návštěvník
Návštěvník

#68 Příspěvek od JanZRokycan »

Ještě jsem se zapomněl na jednu věc: konečně se mi povedlo rozchodit flešku s Hirens softem (tu memtest-flešku, kterou testuji RAMky, jsem vyrobil podle jiného návodu) a tam jsem si všiml, že to nabízí i možnost spuštění jakýchsi Mini WinXP. Tak jsem to testnul a zobrazily ještě "nouzovější" Win, než je nouzový režim, ale s tím, že příjemně nabízí všechen soft Hirensu. Koukal jsem do nabídky Registry, je tam dost dignostických aplikací, ale na žádnou se bez nějakého dohledu necítím.

Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#69 Příspěvek od Rudy »

Máte pravdu. MiniXP je celkem komfortní rozhraní, která slouží na kopírování souborů do zálohy před reinstalem, může se z něj fomátovat disk, testovat RAM, Kontrolovat, příp. opravovat disk, pracovat s partitions a mnoho jiného. O jakou utilitu vám jde?

Varování:

JanZRokycan
Návštěvník
Návštěvník

#70 Příspěvek od JanZRokycan »

No, myslel jsem si, že když na té modré obrazovce figuruje ten popis "REGISTRY_ERROR", že by to chtělo registry nějak hloubkově "vyšetřit", případně opravit. Ale musím se přiznat, že registry jsou pro mě oblast, kterou mohu jedině nazvat „Hic sunt leones“ a nic o nich nevím :oops:

JanZRokycan
Návštěvník
Návštěvník

#71 Příspěvek od JanZRokycan »

Ten ovladač pro grafický adapter mám přeinstalovat přes starý anebo napřed odinstalovat starý a pak nainstalovat nový? Selským rozumem si říkám, že když ovladač odinstaluji, tak mi nepoběží monitor :shock:

Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#72 Příspěvek od Rudy »

V tomhle případě bude asi lepší ten původní odinstalovat a nainstalovat nový. Co se týká registry, musel bych vědět, který klíč, či hodnotu opravit. Lze provést obnovu systému k datu, kdy korektně fungoval, ovšem je nutné znát správný bod obnovy.

Varování:

JanZRokycan
Návštěvník
Návštěvník

#73 Příspěvek od JanZRokycan »

Grafika
Deska je osazena adapterem NVIDIA GeForce 9300M GS a ovladač byl aktualizovaný v r.2013. Ze stránek NVIDIA jsem byl na větvi - adapter znali, ale ovladač jsem nebyl schopný najít. Po dvou hodinách jsem se k čemusi proboxoval a zjistil jsem, že přímo pro tuto "kartu" už ovladač neupgradují, ale že následníkem je řada 9M. Tak jsem do jejich vyhledávače zadal potřebné parametry a pak mi to něco vyhodilo. Můj adapter tam figuroval mezi podporovanými. Takže jsem původní odinstaloval a jal se instalovat nový. Instalační rozhraní vypadalo přátelsky, ovšem hned v první fázi mi to instalaci ovladače zavrhlo pro jeho nekompatibilitu s grafickým adapterem. Byl jsem překvapený, že i když je ovládač odinstalovaný, tak se na zobrazování nic nezměnilo. Po restartu bylo pořád stejné a za pár minut to na mě klinklo a byl tam zpátky ten původní.

Antivir
Stáhnul jsem si instalačku pro poslední Avast, odinstaloval pomocí Reva ten původní a chtěl instalovat ten nový a až pak jsem si všiml, že musím být online, což je průser, neboť se nyní noťas neumí připojit k síti a v nouzovém režimu to nelze řešit.

Registry
Dá se nějak zastavit modrá obrazovka? Jsou tam jakési údaje, ale je to tak rychlé, že to neumím přečíst. Anebo jiný nápad - všiml jsem si, že ve správci počítače jsou zaznamenané různé události, ale je jich tolik a různého typu, že nevím co bych tam měl hledat.

Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#74 Příspěvek od Rudy »

1. Grafický ovladač musí být kompatibilní jak z hardwarem, pro nějže určen, tak s operačním systémem
2. Spusta softwaru dnes ( z důvodů úspory místa na disku) stáhne pouze inastalátor, který si následně online stáhne příslušné soubory a rovnou je instaluje. V takovém případě musíte být online. Pokud nastartujete do stavu nouze s prací v síti, byste měl být online.
3. Modrá obrazovka (BSOD) odkazuje obvykle na ovladač (soubor), který pád způsobil. S registry toto nemá nic společného. Soubory s popisem pádu (dumpy) se ukládají do windows\minidump. Soubory, pokud zabalíte do raru a přiložíte k vašemu postu, mohu je analyzovat. Některé problémy mohou souviset i s vadou hardware.

Varování:

JanZRokycan
Návštěvník
Návštěvník

#75 Příspěvek od JanZRokycan »

ad1.) ovladač byl pro Win7 64 a na stránkách NVIDIA uváděli, že podporuje moji grafickou kartu.

ad2.) tady by mohl být zakopaný pes, proč se mi ovladač pro GPU nenainstaloval. Já měl nouzák se síťovým připojením, ale když jsem se chtěl připojit, tak to zahlásilo nějaký problém, nabídlo mi řešení a pak mi to oznámilo, že v nouzovém režimu to nejde opravit, že musím mít widle normálně spuštěné. Ještě to vyzkouším s připojeným kabelem.

ad3.) viz příloha
Přílohy
111715-15288-01.zip
(23.64 KiB) Staženo 59 x

Odpovědět