Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz

Url:mal

To, co se nehodí jinam..

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
henrich407
Návštěvník
Návštěvník

Url:mal

#1 Příspěvek od henrich407 »

Ahojte,

chcel by som vás poprosiť o malú pomoc,
dnes som posielal kamarátke graf z excelu, ktorý denevedal spravit a nedal sa jej otvoriť, pretože jej to Avast zablokoval s tým, že program je škodlivý a obsahuje niečo ako Url:mal.
Predtým som o tom nič nepočul a tak som to šupol do googlu,, kde mi nahodilo par stranok, (ktore vyzerali skor ako propagacia produktov a neobsahovali nic ine ako len sposob odstranenia tohoto viru, ktory ma byt trojan co nici PC a kradne data, a vsetky vyzerali ako od jedneho designera) plus mi našlo jedno YT video kde chlapik pise, ze to neodstrani ziadny antivirak ale napr malwarebytes.
Vzhladom k tomu, ze casto platim cez NTBK kartou zacal som scannovat jak blazon (mam zabranych 600GB miesta, cize to troska trva) a ani malvarebytes, spybot scanner a spyhunter mi okrem nejakych cookies nic nenasli.
Je pravda, ze poslednych par dni mi sem tam preblikne dolna lista, ale okrem toho sa mi nic nedeje s NTBKom, ale pre istotu sa chcem spytat, ci s tym nemate niekto skusenosti? Som dlhodobo v zahranici a nerad by som prisiel o notebook, no zaroven som nasiel, ze Avast to moze aj nahadzovat aj len s podozrenim...
Dakujem za kazdy nazor a odpoved predom!

Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: Url:mal

#2 Příspěvek od Rudy »

Zdravím!
Každý antivir může hlásit i podezřelý soubor (klíč, url atd.), jelikož používá tzv heuristiku (v souboru najde řetězec/řetězce, které mohou být součástí některého ze známých virů). Chcete-li zkontrolovat PC, dejte log FRST: http://forum.viry.cz/viewtopic.php?f=24&t=132509 .
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.

Podpořte, prosím, naše fórum : https://platba.viry.cz/payment/.

Navštivte: Obrázek

e-mail: rudy(zavináč)forum.viry.cz

Varování:
Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!

Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.

Odpovědět