Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz

Jsou čistící programy potřebné nebo je to jenom o penězích?

To, co se nehodí jinam..

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: Jsou čistící programy potřebné nebo je to jenom o penězí

#1 Příspěvek od Rudy »

Zdravím!
Ne každý čisticí program je vhodný pro laika. Co se ale týká CCleaneru, můžete být bez obav, ten vám v defaultním nastavení smaže pouze dočasné soubory internetu, složky temp, cache prohlížečů a vysype koš. Dále pomocí něho lze smazat prázdné klíče. Co bych ale laikovi nedoporučil, je např. IOBit. Jen zde na fóru jsme už řešili několik nakopaných systémů a v žádném případě ho nikomu nedoporučujeme.
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.

Podpořte, prosím, naše fórum : https://platba.viry.cz/payment/.

Navštivte: Obrázek

e-mail: rudy(zavináč)forum.viry.cz

Varování:
Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!

Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.

m0ple
Vzorný návštěvník
Vzorný návštěvník

#2 Příspěvek od m0ple »

Zdravím,

čištění registrů je nebezpečné a Microsoftem nedoporučované.

Čištění těch zbytečných souborů čističi třetími strany mi osobně přijde jako zbytečnost a nerozum - Windows mají vestavěné nástroje, které toto obsluhují již od dob XP.

Proč si tedy instalovat nějaký nesmysl do OS... ;)

Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Rudy »

m0ple píše:Zdravím,

čištění registrů je nebezpečné a Microsoftem nedoporučované.

Čištění těch zbytečných souborů čističi třetími strany mi osobně přijde jako zbytečnost a nerozum - Windows mají vestavěné nástroje, které toto obsluhují již od dob XP.

Proč si tedy instalovat nějaký nesmysl do OS... ;)
To mají. Jenže žádný z těchto nátrojů nevyčistí PC tak, jako ty od jiných výrobců. Ty microsoftí to vezmou jen z povrchu tak, aby si laik 100% nepoškodil systém. Problém je v tom najít vhodný kompromis mezi "totálním! čističem, který to vezme do hloubky, ovšem s rizikem, že si laik systém poškodí a mazi tím "povrchním". V tomto směru je CCleaner dobrá volba. zejména u kompů, na nichž se neustále něco instaluje a odinstalovává. Takový je tady na fóru každý druhý. A nečištění PC znamená zpomalování a záseky.
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.

Varování:
Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!

Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.

m0ple
Vzorný návštěvník
Vzorný návštěvník

#4 Příspěvek od m0ple »

Rudy, to zní jakoby CCleaner v základním nastavení vyčistil něco víc než vestavěné nástroje.

Koukal jsem se na to ze zajímavosti a nic důležitého (co by mělo smazat větší objem dat na disku/něco zrychlit) navíc jsem tam nenašel...

Nebo jsem to nepochopil? :?:

Pokud se tedy nebavíme o registrech? To je jiná kapitola.

Jinak ano, CCleaner Portable bych jako nějaké větší zlo neviděl, když se vynechá čistič registru, je to slušný SW.

altrok
Moderátor
Moderátor

#5 Příspěvek od altrok »

Zdravim,

take prispeju svym nazorem. Pokud vite, co mazat a zvladnete si jednou za cas cache apod. promazat rucne, je pro Vas CCleaner zbytecny. Tohle ovsem zvladne jen male procento uzivatelu. Dale souhlasim s Rudyho tvrzenim
Rudy píše:Co se ale týká CCleaneru, můžete být bez obav, ten vám v defaultním nastavení smaže pouze dočasné soubory internetu, složky temp, cache prohlížečů a vysype koš.
Ostatni optimizery a urychlovace vseho mozneho a nemozneho nemam vyzkousene (nepocitam-li naborene systemy slavnym Advanced System Care nekolika uzivatelu zde), nevim, co "opravuji", takze je nemuzu doporucit.
Pokud je cokoliv nejasného, ihned se ptej.
V případě spokojenosti prosím podpořte forum.
Pro dotazy, které se nehodí na forum, je možné využít altrokzavináčforum.viry.cz
Máš-li chuť pomáhat návštěvníkům tohoto fora, přihlas se do naší školičky.

Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Rudy »

Souhlas, zlo to určitě není. Jde právě o ty registry. Potom v CCleaneru lzs měnit různá nastavení (laikům rozhodně nedoporučuji), ale pro pokročilé může čistit i něco víc, než v defaultním nastavení.

Varování:

Odpovědět