Dobrý den,
mám legální Windows 10 Pro, účet u Microsoftu a chci využívat všechno, co nový systém nabízí, a tak jsem si z Windows Store legálně stáhl jednu bezplatnou aplikaci, konkrétně jde o Asphalt 8 Airborne. Ptám se zde, protože sice jde o hru, ale měl jsem tuto zkušenost už na WIndows 8.1 před upgradem na Windows 10, akorát s jinou aplikací - Hodiny Asparion. Myslím si, že je zde nějaká chyba, která není daná naprogramováním aplikace, ale systémem a nepomůže jí přeinstalování apliace ani systému...
Aplikace asi 3 dny fungovala, ale pak se jednou stalo, že se začala načítat, a pak zničehonic spadla bez jakékoli chybové hlášky, to samé se stane teď vždycky po jejím spuštění. Nepomáhá restart, bod obnovení ani přeinstalace systému se zachováním dat. Zkoušel jsem odinstalovat aplikaci a kompletně smazat všechny klíče v registrech, které obsahovaly slovo "asphalt", poté vyčistit počítač vším možným přes cleanmgr, CCleaner, a jiné podobné programy, nakonec znova aplikaci nainstalovat a spustit. Znova se stejným výsledkem - hned po startu spadne. Jiné aplikace problémy nedělají, a otec vlastní tu samou aplikaci na stejném modelu notebooku (Lenovo Edge E540), taky má legální Windows 10 Pro, ale jemu nic nepadá, zato má stejné problémy s jinou aplikací - MSN Počasí...
Ten Asphalt se mi fakt líbí a rád bych tuto aplikaci na PC měl, ale nevím, kde je problém.
Zkusil jsem i věc, kterou mi poradil známý:
Našel jsem v registrech v umístění:
HKEY_CURRENT_USER > Software > Classes > Extensions > Contractld > Windows.Protocol > Packageld > GAMELOFTSA.Asphalt8Airborne_2.0.1.0_x86__0pp20fcewvvtj > ActivatableClassId > App.AppXfb1vkbw1xa3vjrw3k8tez5q1xex99qfn.mca > CustomProperties >
hodnotu Name, které byla: xboxliveapp-1195776861
Prý, když kliknu na ploše pravým tlačítkem a dám Nový > Zástupce a vložím tam jako umístění odkaz:
" xboxliveapp-1195776861:// "
Vytvoří se zástupce, který dokáže aplikaci spustit bez nějakého kontejneru.
Udělal Jsem to a aplikace se načte a spadne úplně stejně, jako při spuštění přes zástupce ve Startu. U ostatních aplikací to funguje krásně, ale u toho Asphaltu topořád padá. Jenže tentokrát to vyhazuje chybovou hlášku:
xboxliveapp-1195776861:///
Vzdálené volání procedury se nezdařilo.

Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz
Padání Windows Apps
Moderátor: Moderátoři
- Rudy
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Re: Padání Windows Apps
Zdravím!
Tak to lituji, ale s podobnou hrou tady asi nikdo nemá zkušenost. Lépe bude, když se obrátíte na některý herní server.
Tak to lituji, ale s podobnou hrou tady asi nikdo nemá zkušenost. Lépe bude, když se obrátíte na některý herní server.
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.
Podpořte, prosím, naše fórum : https://platba.viry.cz/payment/.
Navštivte:
e-mail: rudy(zavináč)forum.viry.cz
Varování: Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!
Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.
Podpořte, prosím, naše fórum : https://platba.viry.cz/payment/.
Navštivte:

e-mail: rudy(zavináč)forum.viry.cz
Varování: Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!
Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.
-
- Návštěvník
Tady nebude problém v aplikaci samotné, ale v nějakém tom kontejneru aplikací a rozdělených .dll knihovnách. Je to Windows aplikace jako každá jiná. Obracet se na herní fórum? Žádné tohle neřeší. Já nepotřebuju radit, jak postupovat ve hře, já potřebuju poradit s prostředím Windows 10, které má špatný celý koncept kontejneru. Tátovi dělá na stejném notebooku problém zase třeba aplikace MSN Weather. Mně dělala na Windows 8.1 tento problém aplikace Asparion Hodiny...
-
- Návštěvník
Díky za dobrý tip, ale tenhle Troubleshooter je pro Windows 8/8.1, pro Windows 10 zatím nic nevyšlo.
Nehodil by se nějaký výpis z Prohlížeče událostí nebo tak něco? Nevím, jak to vydolovat, ale třeba by to pomohlo...
Nehodil by se nějaký výpis z Prohlížeče událostí nebo tak něco? Nevím, jak to vydolovat, ale třeba by to pomohlo...