Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz

Jak nahrávat MIDI do pc??

To, co se nehodí jinam..

Moderátor: Moderátoři

Zamčeno
Zpráva
Autor
bestmusic2015
Návštěvník
Návštěvník

Jak nahrávat MIDI do pc??

#1 Příspěvek od bestmusic2015 »

Jak nahrávat MIDI do pc?? Mám k dispozici usb propojení, vysílač MIDI ( digitální keyboard YAMAHA PSR - S650 + už jsem od výrobce stáhnul a nainstaloval midi driver) a nahravávací software Cubase a FL Studio.

pospa.josifek
Vzorný návštěvník
Vzorný návštěvník

Re: Jak nahrávat MIDI do pc??

#2 Příspěvek od pospa.josifek »

Tak dobrý den... :)
Prvně, kvůli zákazu na PC píšu jakž takž z mobilu, při nejhorším se může stát, že nebudu odpovídat a téma bude muset převzít někdo jiný - To ale v nejhorším případě, a myslím si, že se to nestane. Možná Vás napadá otázka, proč to Teda beru, no mám trochu zkušenost s nahráváním a umím obsluhovat mixážní pultík - obsluhovat je až moc silný slovo, no zvuk z toho dostanu. :D
Teď již k tématu.

Návod bude víceméně stejný pro všechny programy.

-------FL STUDIO -------

Najděte nastavení (settings), záložka midi, klepnout na Yamahu, a pak je tam zatržítko na aktivaci - pamatuji si, že jsem s tím měl problém to rozchodit

------CUBASE -------
Jak jsem psal, bude to stejný, taky to najdete v nastavení. Já se fakt omlouvám, na podrobnější popis byste mi musel poslat screenshot z toho nastavení programu.

Zkusil jste se kouknout na YouTube? Tam najdete hodně videí okolo nastavení.

A pak ještě otázka mimo téma, má ta Yamaha dobrý zvuky? Uvažuji o koupi :)

A pak ještě nevím jak je to u Yamahy, ale já na Casiu musím vypnout funkci Local, aby mi to nehrálo z beden kláves.

A jak to budete mít nastavený, tak stačí zmáčknout červený puntík a můžete začít nahrávat. Nejlépe bude, když mi pošlete screeny z nastavení. Když tak napište.
Obrázek
Od 5.3.15 mám Win 8.1 64bit :)
A od 15.1.16 mám Win 10 64bit :)

bestmusic2015
Návštěvník
Návštěvník

#3 Příspěvek od bestmusic2015 »

Dobrý den,

začnu u těch kláves, jsou dobré, zvuky odpovídající cenové kategorii, lepší než u nejlevnějších, ale ne zároveň žádná sláva, muzikantovi amatérovi určitě postačí. Horší je to, co se týče doprovodů, ty jsou skvělé, ale přece jenom je jich málo. Vše odpovídá kvalitě!!! Za celou domu jsem se nesetkal s problémem.. Jinak pokud mohu doporučit obchod pro koupi nejlépe CMI Plaza Hradec Králové. Při ,,reklamaci,, (později se ukázala chyba na mojí straně ve formátování jednotky flash :D) reagovali vstřícně a problém jsme vyřešili.

K tomu softu, používám Cubase, s fl neumím :D. Jak slouří funkce Local? MÁ vliv na audio nebo midi?

pospa.josifek
Vzorný návštěvník
Vzorný návštěvník

#4 Příspěvek od pospa.josifek »

Jo, díky. Hledal jsem keyboard, kterej by měl 3 intra, a 3 konce. Koukal jsem na PSR 950, ale to je moc drahý, ale za kvalitu se platí, tak už to holt je. :) Na Cmi plaza jsem se díval, libej se mi jejich videa, co nástroj umí a co ne :) Ale jsem z hlavního města, takže to mám blíž do Kytar. :) Jde mi hlavně o zvuk piana, když jsem poprvé zapnul svoje Casio, zahrál jsem první akord, tak jsem málem blil. :D U casia je co doprovod tak to jiná kvalita, a ještě je tam asi 50 doprovodů čínskéjch :D, takže ze 150 je jich použitelnejch asi 100. Příště si nástroj hned v obchodě vyzkouším, ať se nekupuje zajíc v pytli.

Teď k funkci Local. Tato funkce vám zamutuje (vypne) zvuk z piana, takže Vám po vybraní nástroje v Cubase půjde zvuk jenom z PC (přeci jenom je blbý, když máte v Cubase daný varhany a z kláves se ozývá klavír). :D :)
Obrázek

bestmusic2015
Návštěvník
Návštěvník

#5 Příspěvek od bestmusic2015 »

....a jak z klavíru udělám varhany, nebo cokoliv jiného? :D Zapomněl jsem dopsat jedno velké mínus těchto kláves - mají jen JEDEN výstup, a to sluchátkový, chybí AUX in i out, prostě cena odpovídá funkcím, je to ,,očesaný,, .

((( jinak pokud máte zájem, mohu pořídit audionahrávku zvuku klávíru, není to pro mě problém, mám dobrou zvukovou kartu, která nezkeresluje )))

pospa.josifek
Vzorný návštěvník
Vzorný návštěvník

#6 Příspěvek od pospa.josifek »

No... Bez PC to je těžký, ale nějak se to budu snažit popsat.

Když v Cubase kliknete na volnou stopu pravým tlačítkem myši, tak by tam mělo bejt něco jako insert (nebo "add") a pak zkuste" VST instrument "nebo" MIDI instrument ".
Pak si tam vyberete balíček, dáte ok a v levým rohu tam budete mít po klepnutí na nabídku výběr z nástrojů.

Pokud by Vám to nevadilo, (a Vám by to nešlo) tak bych to rád provedl pomocí vzdáleného připojení přes program Team Viewer (jako tady dělá můj kolega), protože takhle jenom hádám z mých zkušeností.

Co se týče nahrávek, byl bych Vám za to vděčný. :) Mohl byste mi k tomu nahrát výběr ze stylů třeba nějakýho akustického rocku a popu?

Pokud byste měl zájem o vzdálené připojení, dohodli bychom se pak na mailu. :)
Obrázek

bestmusic2015
Návštěvník
Návštěvník

#7 Příspěvek od bestmusic2015 »

Nahrávky pošlu, jak jen bude čas...vypište konkrétnízájmy :)
Za vzdálené připojení bych byl rád : mail - m.pavlaszavináčemail.cz, fb - Michal Pavlas (Zvukař) https://www.facebook.com/michal.pavlas.1232

pospa.josifek
Vzorný návštěvník
Vzorný návštěvník

#8 Příspěvek od pospa.josifek »

Dobře, ozvu se Vám. :)

"napište konkrétní zájmy " - Myslíte to, co chci nahrát? No mě jde hlavně o zvuk piana, no a kdyby se vám chtělo, tak něco ze stylů - rock a pop :)

//edit 11:10- Poslal jsem Vám maila, pokud chcete přejít na Facebookovou konverzaci, není problém. A deaktivujte si živé linky u mailu, prohledavaj to tu spamboti a posílali by Vám tam spam.
:)
Obrázek

pospa.josifek
Vzorný návštěvník
Vzorný návštěvník

#9 Příspěvek od pospa.josifek »

Vyřešeno! :) Prosím o :lock:
Obrázek