Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz

VELKÉ POTÍŽE S NOTEBOOKEM

Moderátoři: Rudy, Moderátoři

Pravidla fóra
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.
Odpovědět
Zpráva
Autor
DOKTORXP
Návštěvník
Návštěvník

VELKÉ POTÍŽE S NOTEBOOKEM

#1 Příspěvek od DOKTORXP »

Dobry den vlastnim notebook DELL XPS L702X priblizne od zacatku cervence 2015 jsem se setkal uplne poprve v programu AIDA 64 EXTREME konkretne v sekci protokol udalosti s touto hlaskou "Rychlost procesoru 0 skupiny 0 je omezena systémovým firmwarem. Procesor byl v tomto stavu sníženého výkonu od posledního hlášení 71 sekund" asi 14 dni predtim jsem se setkaval i s touto hlaskou "Ovladač zjistil chybu řadiče na \Device\Harddisk2\DR2." ktera se nyni asi 14 dni nezobrazuje. A ještě se mi zobrazuje tato hláška "Ovladač zobrazení nvlddmkm přestal odpovídat a byl úspěšně obnoven.". A co se týče Hlášení o chybách systému Windows v programu systémové informace tam se setkávám velmi často s hláškou "Windows Error Reporting - chybný blok". Chvílemi se mi velmi zasekává, zmrazuje i zpomaluje operacni systém MS Windows 7 Home SP1 CZ někdy to bývá za 10 minut někdy až za hodinu a dělá to i ve hrách i na ploše a je to dle meho nazoru velmi divne. Zkousel jsem spustit vestavenou hardwarovou diagnostiku (vse dopadlo prozatim v poradku tedy Success a OK) od vyrobce meho notebooku jmenuje se tusim "Pre-boot System Assessment" jedine co jsem nepustil je hardwarovy extended test a hardwarovy test pevneho disku a take test na pritomnost modre obrazoky smrti s kterou jsem se nesetkal vubec. Zkousel jsem Obnovit nastaveni v BIOSU na (Load setup default settings + save to CMOS and EXIT). Dale jsem spoustel programy Eset Smart Security 8 kompletni test a MalwareBytes Antimalware v nouzovem rezimu i v normalnim rezimu naslo mi asi 20 az 30 viru vse jsem smazal. Aktualizoval jsem rovnez operacni system a ovladace pres program IOBIT driver booster. Kontroloval sve pevne disky v notebooku C:\ a D:\ pomoci kontroly disku. Mozna ze mi to trochu pomohlo ale nikoliv uplne. Proto Vas mockrat prosim o pomoc ?? Predem dekuji za reseni mych potizi s notebookem DELL XPS L702X. Poznámka: A take jsem se rozhodl ze si 29.7.2015 nainstaluju upgrade na novy operacni system MS Windows 10 Home 64bit CZ (v tom upgrade na novy system mi to pise ze muj pocitac je pripraven na prechod na novy operacni system Windows 10). Uz se nemuzu dockat. Nebo zkusim kontaktovat technickou podporu vyrobce meho notebooku tedy ceske pobocce spolecnosti DELL. Jeste jednou vam mockrat dekuji za pripadne reseni mych potizi ?! -)) S pozdravem vas fanousek, zakaznik a klient Tomas L. alias DOKTORXP ?! -)) PS.: A co se tyce teplot Hardwarovych komponent tak mam nyní tyto hodnoty v programu CPUID HW MONITOR procesor 49 - 57 stupnu Celsia, take se mi meni hodnoty powers a clocks, zakladni deska 54 stupnu Celsia, teplota pevnych disku C:\ a D:\ je nyní 42 a 41 stupnu a teplota graficke karty je nyni 49 stupnu Celsia. Kdyz jsem poustel test stability systemu v programu AIDA 64 EXTREME teplota zakladni desky i procesoru byla az 94 stupnu Celsia. Proto jsem ten test radsi prerusil. Pouzivam i chladici stojan pro notebooky do velikosti 17 od firmy Yenkee ale premyslim ze si koupim lepsi asi Coolmaster ten se mi asi zatim nejvice libil ci zamlouval. A take mi nekdy pripada jako kdyby se vetracky chvili pozastavily a pak zase jedou normalne ale to mi dela jen nekdy. :( :?: :cry:

DOKTORXP
Návštěvník
Návštěvník

Re: VELKÉ POTÍŽE S NOTEBOOKEM

#2 Příspěvek od DOKTORXP »

Příloha:
Report2.zip [209.16 KiB]
1 krát
Dobry den jeste jsem zjistil ze v protokolu systemovych udalosti konkretne pouze v programu AIDA 64 se mi dost casto zobrazuje tato hlaska "Rychlost procesoru 0 skupiny 0 je omezena systémovým firmwarem. Procesor byl v tomto stavu sníženého výkonu od posledního hlášení 71 sekund !" na kterou jsem nasel reseni - vypnout v BIOSU Intel Speed Step a ze pry v nekterych pripadech klesne teplota CPU o 13 stupnu Celsia. Pry to take muze souviset s prehrivanim harwarovych komponent a nekde na internetu jsem se take docetl ze to pry souvisi s teplotni ochranou CPU (myslim vyse uvedena chybova hlaska). Mozna ze mam problem i s kmitoctem procesoru v programu AIDA 64 mi to pise v sekci pretaktovani tusim 798 MHz (original 2200 Mhz) mam 4 jadrovy procesor Intel Core I7 2670QM 2,2 Ghz. Dale mi to v protokolu udalosti v programu AIDA 64 pise spoustu dalsich chybovych hlaseni napriklad toto: Zařízení \Device\Ide\iaStor0 neodpovídá v periodě časového limitu.
chybny blok
Ovladač zjistil chybu řadiče na \Device\Harddisk2\DR2.
Ovladač zobrazení nvlddmkm přestal odpovídat a byl úspěšně obnoven.
A sposta dalsich chybovych zprav
Prosimvas pomozte mi predem dekuji za pripadne reseni mych potizi. PS.: V nouzovem rezimu se mi take zasekava system ale takt procesoru ukazuje hodnoty 2192 - 2200 Mhz zkousel jsem i cistit a luxovat vysavacem od firmy Forverk pocitac myslim hardware na povrchu notebooku (nerozebiral jsem ho) pak mi trochu klesly teploty hardwaru o par stupnu ale stale nevim hlavni pricinu toho zasekavani systemu zda-li to jsou opravdu hardwarove potize anebo snad softwarove ?? Jeste vam pokud budete chtit poslu kompletni zpravu o mem systemu z programu AIDA 64 je tam velka spousta informaci o mem notebooku (vcetne HW+SW) predem dekuji za pochopeni. Rozhodl jsem se ze vam poslu kompletni zpravu o mem hardwaru i softwaru ktera je zpracovana v programu AIDA 64. Jeste jednou dekuji za pochopeni a samozrejme i za pripadne reseni mych potizi s notebookem DELL XPS L702X (nekde jsem cetl ze je to pry dobra znacka notebooku). PS.: Jeste vam chci rici ze se mi stava kdyz hraju nejakou ovlzvlaste narocnou hru napriklad World Of Warcraft Warlords Of Draenor, Crysis 3 nebo Dragon Age Inquistion tak mi teplota procesoru a zakladni desky stoupne na priblizne 93 stupnu (zjistil jsem v programu speedfan a hardware monitor).S temito potizemi jsem se drive jeste nesetkal a trvaji asi priblizne mesic a pul. Pred tim se mi notebook nijak nezpomaloval ani nezasekaval ale ted ano a stale potize pretrvavaji a je to dosti neprijemne abych se vam priznal.
Přílohy
Report2.zip
(209.16 KiB) Staženo 117 x

Pavuk29
VIP in memoriam
VIP in memoriam
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Pavuk29 »

Skusme zhutnit do dvoch viet, co ideme robit.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
:!: PLS NEPISTE MI SZ, NA ICQ A MAILY S OTAZKAMI, PISTE DO FORA :!: :spam:
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
V pripadne akutnych problemov s chodom fora, :207: pripadne s inymi uzivatelmi, :whip: kontaktujte ma na ICQ alebo mailom :31: na pavuk29 zavinac forum.viry.cz. Byvam pri pocitaci casto aj ked nie som online na fore.
http://www.icq.com/people/267560078/
:183: hotline: http://forum.viry.cz/viewtopic.php?f=12&t=116821
:!: pravidla fora: http://forum.viry.cz/viewtopic.php?f=12&t=5601

MiliNess
Přítel fóra
Přítel fóra

#4 Příspěvek od MiliNess »

Rychlost procesoru 0 skupiny 0 je omezena systémovým firmwarem. Procesor byl v tomto stavu sníženého výkonu od posledního hlášení 71 sekund !
Tato zpráva se objevuje, pokud dojde k aktivaci thermal throttlingu CPU, tedy procesor se ohřeje na vysokou teplotu.
Jeden ze dvou tepelných obvodů CPU způsobí vygenerování signálu THERMTRIP# a chipset ve spolupráci s BIOS, omezí výkon procesoru, aby se zabránilo jeho dalšímu přehřívání.
Ovladač zjistil chybu řadiče na \Device\Harddisk2\DR2.
Pokud předpokládám, že je v notebooku jeden pevný disk, pak je to problém s některou připojovanou fleškou, či USB externím diskem. Stačí vadný USB kabel, nebo třeba špatný kontakt mezi kontakty USB konektoru a konektoru USB kabelu k disku/flešky.
Pokud by se to týkalo interního pevného disku se systémem, bylo by to \Device\Harddisk0\DR0
Je to velice častá událost a doporučuji ji ignorovat.
Ovladač zobrazení nvlddmkm přestal odpovídat a byl úspěšně obnoven
K tomuto dochází, pokud plánovač GPU (komponenta grafického subsystému), zjistí, že některá grafická operace trvá déle jak 2 sekundy. Pak zajistí reset GPU a grafického ovladače. Může to být způsobeno chybou v grafickém ovladači, přehříváním GPU nebo vadou GPU.

Ty dvě události jsou tedy zřejmě následek občasného přehřívání počítače.

V prohlížeči událostí vyexportuj protokoly Aplikace a Systém do EVTX souboru a upni je.
Pokud jste s naší pomocí spokojeni, můžete nás podpořit. Informace zde

Odpovědět