Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz
Rootkit, prosím o pomoc!
Moderátor: Moderátoři
Pravidla fóra
Pokud chcete pomoc, vložte log z FRST [návod zde] nebo RSIT [návod zde]
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.
!NOVINKA!
Nově lze využívat služby vzdálené pomoci, kdy se k vašemu počítači připojí odborník a bližší informace o problému si od vás získá telefonicky! Více na www.neslape.cz
Pokud chcete pomoc, vložte log z FRST [návod zde] nebo RSIT [návod zde]
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.
!NOVINKA!
Nově lze využívat služby vzdálené pomoci, kdy se k vašemu počítači připojí odborník a bližší informace o problému si od vás získá telefonicky! Více na www.neslape.cz
Re: Rootkit, prosím o pomoc!
Už ano, PC z ničeho nic zase funguje.
OK, je nyni tedy nejaky problem??
Bylo pár BSOD, tak jsem použil Bod obnovení před "virem" a už nebyly.
Tak jeste uklidime
DelFix https://toolslib.net/downloads/finish/2/
Stahnete Ccleaner https://www.piriform.com/ccleaner/download/standard
Panel čistič
A pokud nejsou problemy ci dotazy, je to z me strany vse 
- Stahnete a spustte
- Ponechte zatrzitkou pouze u volby Remove disinfection tools
- Kliknete na Run
Panel čistič
- Vse nechte jak je, jen dejte Analyzovat a pote Spustit CCleaner
- dejte Hledej problémy
- nasledne Opravit problémy - zalohu registru doporucuji udelat, opravte vsechny problemy
- postup opakujte dokud nebude bez problemu - vetsinou cca 3x
- Zde muzete odinstalovat nepotrebne programy
Děkuji, provedu, jen bych se chtěl zeptat, kdybych měl náhodou skutečně rookit, může svou přítomnost maskovat před antiviry, že? Proto bych Vás chtěl poprosit, jestli byste mi neporadil nějaký nástroj pro kontrolu před zavedením.
Dočištění jsem přivedl, děkuji, poradil byste mi nějakou live distribuci?vyosek píše:Ano, rootkity se umi maskovat
Vetsina antiviru ma v sobe engine na kontrolu rootkitu a kontrolu po startu. Pka samozrejme zalezi jhaky je to typ rootkitu, napr. TDL4 umi predhazovat antivirum ciste kopie souboru a jeho odhaleni nei nejlehci. Pak jsou samozrejme specializovane nastroje na rootkity (gmer, TDSSKiller, MBAR...)
Nejlůepsi kontrola na rootkity je pak z tzv. mrtveho systemu z nejakeho live CD
Tezko takto doporučovat, většinou je to o zkusneostech uz pak v praci v nich...nejvíce user friedly asi HirensBoot, ale pak je třeba vedet co spustit atd...

Přispějete na provoz fóra?