Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz

Virus v rooteri

Máte problém s virem? Vložte sem log z FRST nebo RSIT.

Moderátor: Moderátoři

Pravidla fóra
Pokud chcete pomoc, vložte log z FRST [návod zde] nebo RSIT [návod zde]

Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.

!NOVINKA!
Nově lze využívat služby vzdálené pomoci, kdy se k vašemu počítači připojí odborník a bližší informace o problému si od vás získá telefonicky! Více na www.neslape.cz
Zpráva
Autor
joskin
Návštěvník
Návštěvník

Virus v rooteri

#1 Příspěvek od joskin »

Dobrý den chcel by som sa spýtat ako zistím či nemám zavírený rooter ? A ako vírus odstraním ? ďakujem :)

Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: Virus v rooteri

#2 Příspěvek od Rudy »

Zdravím!
V routeru obvykle vir nezjistíte. Pokud se domníváte, že něco přepsalo nastavení vašeho routeru, resetujte jej do továrního nastavení a pak je znovu nastavte stejně, jako byl nastaven před tím.
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.

Podpořte, prosím, naše fórum : https://platba.viry.cz/payment/.

Navštivte: Obrázek

e-mail: rudy(zavináč)forum.viry.cz

Varování:
Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!

Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.

joskin
Návštěvník
Návštěvník

#3 Příspěvek od joskin »

Aha lebo z ničoho nič mi začalo aj na mobile ale iba cez wifi ked som otvoril niaku stránku tak vyskakovali veci že mám vírus a podobne ale v mobile som nič nemal tak myslím že to bude v rooteri.Zmenil som heslo a vyzerá že už to nerobí.

Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Rudy »

Tak je to v pohodě, ne?
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.

Varování:
Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!

Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.

STM
Návštěvník
Návštěvník

#5 Příspěvek od STM »

Omlouvám se, že vám sem lezu :oops:

joskin: Nevím co máte za router, ale doporučuji, abyste se podíval na stránky výrobce routeru, jestli není k dispozici novější verze firmware pro Váš router. Především u low-endových značek (Hauwei, Zyxel, TP-Link, Comtrend, atp.) bývá problém s bezpečností. V případě, že by novější verze byla k dispozici, stáhněte ji, uložte třeba na plochu, přejděte do nastavení routeru a hledejte cosi jako Firmware upgrade (liší se podle značky a modelu). Pak už jen stačí vybrat Vámi stažený soubor a provést upgrade. Po upgrade a následném restartu bude pravděpodobně nutné router znovu nastavit :-)

joskin
Návštěvník
Návštěvník

#6 Příspěvek od joskin »

Aha no skusim pozret je to D-link.

JaRon
Moderátor
Moderátor

#7 Příspěvek od JaRon »

ano low-endove routre zvyknu byt napadnute, stava sa to v pripade, ze bolo ponechane povodne
tovarenske nastavenie admin:admin t.j. nezmenene heslo
okrem preheslovania je potrebne pozriet nastavenie DNS servera v routri - casto byva zmeneny na nejake ukrajinske a i. cudzokrajne servery :)
FRST |ADWCleaner |MBAM |CCleaner |AVPTool

V prípade spokojnosti je možné podporiť fórum
https://platba.viry.cz/payment/

STM
Návštěvník
Návštěvník

#8 Příspěvek od STM »

Zrovna u D-Linku jsou problémy s bezpečností vcelku časté. Doporučuji tedy skočit na:

Kód: Vybrat vše

http://www.dlink.com/cz/cs/support
a vyhledat router, který máte. Stáhnout novější firmware a provést upgrade. Následně nastavit a zabezpečit (minimálně pořádná hesla pro přihlašování do routeru a do WiFi - není to mnoho, ale lepší než nic.)

joskin
Návštěvník
Návštěvník

#9 Příspěvek od joskin »

Zmenil som heslo aktualizovať sa mi to nepodarilo ale ide to ako má všetkým dakujem :)

joskin
Návštěvník
Návštěvník

#10 Příspěvek od joskin »

Akurát som si všimol že neviem s akého dôvodu mi načítava videa strašne pomaly. :x

STM
Návštěvník
Návštěvník

#11 Příspěvek od STM »

Mít neaktualizovaný FW je vcelku velké bezpečnostní riziko, z jakého důvodu se to nepodařilo? Budete-li chtít, můžu Vám s tím pomoct (budu-li to umět samozřejmě :) ) Co máte za router?

Načítání videí probíhá celkově pomalu nebo jen na nějakém zařízení?

joskin
Návštěvník
Návštěvník

#12 Příspěvek od joskin »

Tak okej zajtra vám to odfotím prečo mi to nešlo. A router je D-link DSL-2641R.

STM
Návštěvník
Návštěvník

#13 Příspěvek od STM »

Dobrá, pošlete mi to a zkusíme provést upgrade :)

joskin
Návštěvník
Návštěvník

#14 Příspěvek od joskin »

Zdravím tak k ntb som sa dostal až teraz . Po najnovšom mi padá router, signál nevypadne ale stránky nechce načítat. Po vypnutí a zapnutí routera mi interner zas tak na hodinku ide pekne . ďakujem za pomoc

Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od Rudy »

Rudy píše:...resetujte jej do továrního nastavení a pak je znovu nastavte stejně, jako byl nastaven před tím.
Zkusil jste to?

Varování:

Odpovědět