Dobrý den,
mám problém s notebookem. Baterka se nenabíjí, objevuje se "Napájen ze sítě, nenabíjí se". Baterku lze někdy nabít poté, co ji vyndám někdy jí musím "profoknout", ale vydrží nabitá kratší dobu než je uvedeno, že zbývá. Při nabíjení je adaptér horký (krabička i konektor). Krabička je teplejší i když baterku nelze nabít. Dle programu BatteryInfoview je battery wear level 55%. Baterka je cca rok stará. Předpokládám tedy, že je potřeba nová baterka. Ale zajímalo by mě, jestli je problém i s adaptérem? Když jsem baterku vyndala po chvíli se ntb vypnul ale podruhé už fungoval bez baterky.
Dalším problémem je přehřívání ntb, teplota CPU je 60°C. Nevypíná se, jen je horký. Kvůli přehřívání byl notebook před 2-3 měsíci v servisu (teplota byla mnohem vyšší).
Podle některých rad by mohl být problém v základní desce, je to možné? S ntb půjdu do servisu, jen by mě zajímalo, co můžů očekávat.

Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz
Napájen ze sítě, nenabíjí se + další problémy
Moderátor: Moderátoři
Re: Napájen ze sítě, nenabíjí se + další problémy
Zdravím, to že se nenabíjí baterka může mít více příčin.
Chyba může být na základní desce - to je na servis.
Že by byla baterka úplně vadná a nechtěla se nabíjet se mi nezdá, to že časem klesá její kapacita je normální.
Také může být problém s nabíječkou - zkusil bych jinou.
To že se noťas přehřívá může být prachem na komponentech - vyluxuj zvenčí všechny větrací mřížky a klávesnici,
nebo teplovodivá pasta pod CPU není, její málo, nerovnoměrně nanesená - to je na servis,
nebo se málo točí nebo vůbec netočí ventilátor - to je na servis.
Chyba může být na základní desce - to je na servis.
Že by byla baterka úplně vadná a nechtěla se nabíjet se mi nezdá, to že časem klesá její kapacita je normální.
Také může být problém s nabíječkou - zkusil bych jinou.
To že se noťas přehřívá může být prachem na komponentech - vyluxuj zvenčí všechny větrací mřížky a klávesnici,
nebo teplovodivá pasta pod CPU není, její málo, nerovnoměrně nanesená - to je na servis,
nebo se málo točí nebo vůbec netočí ventilátor - to je na servis.
Děkuji za rady. Byla jsem v servisu, tam mi ntb vyčistili a řekli, že baterie i adaptér jsou v pořádku. Protože se problémy objevili znovu, do servisu jsem šla znovu. Mezitím se projevily další problémy s adaptérem - po sáhnutí na váleček se objevovala/neobjevovala ikonka nabíjení baterie až se notebook s vybitou baterií a zapojeným adaptérem vypnul. Po druhé návštěvě stejného servisu mi bylo řečeno, že je nefukční adaptér. I když jsem koupila nový adaptér, baterie se stále nenabíjí. Vybitou baterku jsem vyndala a asi po 10 minutách se notebook vypnul.
Co to je za servis ?
Ten adaptér (nabíječku) bych jim hodil na hlavu, protože to co nyní popisuješ vypadá na poškozený (vyvyklaný) nabíjecí konektor v notebooku, ale na to ti odborníci příjít měli.
Ten adaptér (nabíječku) bych jim hodil na hlavu, protože to co nyní popisuješ vypadá na poškozený (vyvyklaný) nabíjecí konektor v notebooku, ale na to ti odborníci příjít měli.
V servisu údajně zkusili použít jiný adaptér a ntb jim fungoval bez problémů...Jejich jednání nemá smysl komentovat:!: Podle názoru jiného technika je poškozená baterka. Ntb neviděl, jen jsem mu napsala to samé, co tady. Když oprávaři slyší, že baterka je cca rok stará, víc neřeší. Baterka může být špatná, ale problém bude jinde, jinak by se ntb bez použití baterky nevypínal.
Tvoje řešení se mi zdá jako nejlogičtější. Lze vadný napájecí konektor opravit a vyplatilo by se to? Ntb je 4 roky starý. Můžu ntb používat když po vypnutí lze zapnout? Nemůže se ntb ještě více poškodit. Momentálně nemám chuť hledat jiný servis. Mám obavy aby po jejich zásahu nebyl ntb ješte v horším stavu.
Dnes se ntb bez baterie vypnul až po cca 4 hodinách a objevila se hláška Systém Windows nebyl úspešně ukončen.
Tvoje řešení se mi zdá jako nejlogičtější. Lze vadný napájecí konektor opravit a vyplatilo by se to? Ntb je 4 roky starý. Můžu ntb používat když po vypnutí lze zapnout? Nemůže se ntb ještě více poškodit. Momentálně nemám chuť hledat jiný servis. Mám obavy aby po jejich zásahu nebyl ntb ješte v horším stavu.
Dnes se ntb bez baterie vypnul až po cca 4 hodinách a objevila se hláška Systém Windows nebyl úspešně ukončen.
Oprava napájecího konektoru znamená noťas otevřít odletovat stávající a naletovat nový (pokud se dá sehnat).
To že se noťas bez baterie vypnul až po nějaké době znamená, že se přerušilo napájení. Poškodit by se tím neměl, spíše se to nebude líbit systému, proto ta hláška. Noťas samozřejmě můžeš používat normálně.
Pokud jsi trochu zručná mrkni na ten konektor v noťasu, po stranách té díry budou proti sobě dva plíšky, zkus je tenkým šroubovákem nebo jehlou vyhnou směrem ke středu kde je pravděpodobně takový kovový trn. Tím by mělo dojít k lepšímu doteku s nabíječkou.
To že se noťas bez baterie vypnul až po nějaké době znamená, že se přerušilo napájení. Poškodit by se tím neměl, spíše se to nebude líbit systému, proto ta hláška. Noťas samozřejmě můžeš používat normálně.
Pokud jsi trochu zručná mrkni na ten konektor v noťasu, po stranách té díry budou proti sobě dva plíšky, zkus je tenkým šroubovákem nebo jehlou vyhnou směrem ke středu kde je pravděpodobně takový kovový trn. Tím by mělo dojít k lepšímu doteku s nabíječkou.