Dobrý deň. Mám taký menší problém. Na disku D sa mi vytvoril priečinok s názvom 8352107665ad8068799efd5d. Keby niekoho zaujímalo, na disku D mám uložený druhý operačný systém a zálohu vecí z disku C. No a vrátim sa k veci. Chcel som sa pozrieť dovnútra, ale zobrazilo sa mi, že nemám povolenie. Povolenie som však získal a vstúpil som dnu. Tam boli dva súbory. Jeden, označený ako aplikácia mal názov mrtstub a bol vytvorený 26.2.2015. Druhý súbor s názvom mrt.exe._p bol označený ako Súbor_P a bol vytvorený takisto 26.2.2015. Prvý súbor mal veľkosť 92 KB a druhý súbor mal veľkosť 9,12 MB (hovorím o veľkosti na disku). Vtedy som sa o celú vec začal zaujímať. Počul som, že takéto súbory a priečinky mohla vyvolať aktualizácia. Tak som si vyvolal zoznam aktualizácii, no 26.2.2015 nebola nainštalovaná žiadna aktualizácia. Nevzdal som sa však a pátral som ďalej. Vrátil som sa do disku D a pozrel som sa na dátum vytvorenia toho priečinku. Priečinok bol vytvorený 11.3.2015, a podľa zoznamu aktualizácii bolo vtedy nainštalovaných dosť veľa aktualizácii. Sám si spomínam na ten deň, aktualizovalo sa to asi 5 hodín. Mimochodom, celý priečinok mal veľkosť 9,21 MB. Myslím si, že ide o priečinok, ktorý vytvorili aktualizácie, ale radšej to nechám vám na posúdenie. Čo si o tom myslíte, je to priečinok vytvorený aktualizáciou alebo niečo iné?
Edit 15:45 : Trocha som pátral aj u vás na fóre a zistil som, že vo Windowse je nástroj na odstránenie škodlivého softvéru, ktorý sa volá MRT. To sa až nápadne zhoduje s názvom jedného z tých súborov. Stále viac a viac si myslím, že ide o priečinok, ktorá vytvorila aktualizácia, ale aj tak to radšej nechám na vás.
Edit 15:58 : Stále sa v tom vŕtam a rozhodol som sa, že pôjdem do toho priečinku a vyskúšam zobraziť skryté súbory. Nepredpokladal som, že sa dačo objaví, ale objavilo sa. Bol to súbor typu Súbor REQ, mal veľkosť na disku 4 KB a bol upravený 11.3.2015 (a hľa, to je dátum veľkej aktualizácie, kedy sa vytvoril aj samotný priečinok! Mozaika sa začína skladať dokopy). No a aby som vás nenapínal, názov súboru je $shtdwn$.req.

Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz
Neznámy priečinok na disku D
Moderátor: Moderátoři
Neznámy priečinok na disku D

„Nádejou nie je presvedčenie, že niečo dobre dopadne, ale istota, že niečo má zmysel - bez ohľadu na to, ako to dopadne." Václav Havel, bývalý československý prezident --------- „Nevážim si nikoho, kto dnes nie je múdrejší ako včera." Abraham Lincoln, bývalý americký prezident ---------
- Rudy
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Re: Neznámy priečinok na disku D
Zdravím!
Adresář 8352107665ad8068799efd5d patří některé aktualizací systému. Takže by měl být OK.
Adresář 8352107665ad8068799efd5d patří některé aktualizací systému. Takže by měl být OK.
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.
Podpořte, prosím, naše fórum : https://platba.viry.cz/payment/.
Navštivte:
e-mail: rudy(zavináč)forum.viry.cz
Varování: Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!
Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.
Navštivte:

Varování: Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!
Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.
V poriadku. Môžete tému zamknúť.

„Nádejou nie je presvedčenie, že niečo dobre dopadne, ale istota, že niečo má zmysel - bez ohľadu na to, ako to dopadne." Václav Havel, bývalý československý prezident --------- „Nevážim si nikoho, kto dnes nie je múdrejší ako včera." Abraham Lincoln, bývalý americký prezident ---------
- Rudy
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
OK.
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.
Navštivte:
Navštivte: