Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz

Rada ohledně teploty NB-

Moderátoři: Rudy, Moderátoři

Pravidla fóra
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.
Zamčeno
Zpráva
Autor
Megatron
Návštěvník
Návštěvník

Rada ohledně teploty NB-

#1 Příspěvek od Megatron »

Zdravím mám dotaz ohledně teploty základové desky.

Teplota při nic nedělání je OK ( až na základovou desku )

Stáhl jsem si program SpeedFan.
Win9x:NO 64Bit:YES GiveIO:NO SpeedFan:YES
I/O properly initialized
Linked ISA BUS at $0290
Scanning ISA BUS at $0290...
Found Hitachi HTS547575A9E384 on AdvSMART
Found SCSI drive Hitachi HTS54757 (750,2GB)
ProbeSCSI: WARNING: hard disk skipped because of invalid returned LogSense data
Found ACPI temperature
Found AMD Radeon HD 7650M
Found Intel(R) HD Graphics 4000
Found Intel(R) Core(TM) i5-3210M CPU @ 2.50GHz
End of detection

Mama proobook od HP se dvouma GK. ( už to jsem trochu přestřely, po pár měsícíh jsem se dozvěděl o vadě s kterou se nedalo nic dělat - přepínání grafických karet občas spadne --- říkám tomu černá smrt :D )

Ale zpět k hlavnímu problému.

- Jakmile pustím WOW nebo jinou hru stane se tohle.

HDD: 28°C
Temp1: 55°C
Temp2: 0°C
Temp3: 41°C
Temp4: 45°C
Temp5: 46°C
Temp6: 22°C
GPU: 46°C
GPU: 46°C

- Trápí mě temp1 který pomalu roste a způsobuje hluk ventilátoru ( cc 65°C max ) je to teplota základové desky.

Prosím je nějaká možnost tuto tepltu nějak snížit ??? Vyčištěním,víměnou pasty, nebo koupení lepší podložky s větrákem.

Předem děkuji za pomoc.

Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: Rada ohledně teploty NB-

#2 Příspěvek od Rudy »

Zdravím!
Teploty do 75°C jsou u NB v normálu. Změnu lze učinit pouze tak, že vyčistíte chladicí kanál od prachu. Pokud je chod oper. systému v normálu (NB není zavirován, nebo zanesen zbytečnostmi a AdWary), jiná možnost není.
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.

Podpořte, prosím, naše fórum : https://platba.viry.cz/payment/.

Navštivte: Obrázek

e-mail: rudy(zavináč)forum.viry.cz

Varování:
Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!

Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.

Megatron
Návštěvník
Návštěvník

#3 Příspěvek od Megatron »

Kontorlou logu a systemu jsem prošel asi před týdnem na tomto foru.

- Zkoušel jsem ještě zatížení při hraní hry

Když koukam do programu speedfan
Temp1: vyskočil na 85°c
ještě u 2 tempu mám hodnotu nad 60°c
V programu je u těchto tempu plamínek ( nevím jestli ten program neslouží jen pro stolní PC )

Další možnost která mi tu teplotu zvedá je asi baterie která je neustále napájená ze sítě, i když se nenabíjí.

- Při zběžném zkouknutí internetu jsem našel rady jak vyměnit pastu na chladiči. Bouhužel není to jak na běžném stolníp PC ..
Nb jsem rozebral docela snadno, po zběžném zkouknutí jsem zjistil že prachu je v něm minimálně.
Pak mě překvapila koncepce větráku a chlazení procesoru. Nejsem na to odborník ale dost se to liší od stolního PC.
( Větrák je zabudován u mřížky která odvádí horký vzduch, u mřížky je umístěn asi tepelný vodič z mědi, který je jakýmsi způsobem připevněn na 2 patice. To už jsem rozebírat opravdu nechtěl : D ). Obrázek níže je skoro stejný ( jen ty pasivní vhladiče jsou tam dva a menší )
http://www.techbit.cz/wp-content/galler ... ku/004.jpg

Stáří NB je asi 2 roky.
Ted si nejsem jistej konkrétní verzí NB
1) HP ProBook 4740s nebo 4510

Našel jsem tohle při využití na normální práci.

hodina provozu - vysoká zátěž

touchpad = 38,8°C

levá strana pod klávesnicí = 35,2°C

pravá strana pod klávesnicí = 28,5°C

klávesnice vlevo = 37,7°C

klávesnice vpravo = 30,7°C

spodek maximum = 53,8°C (pod touchpadem)

výdech chlazení = 57,0°C

napájecí adaptér = 55,7°C

teplota okolí při měření: 24°C

Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Rudy »

V praxi to funguje tak, že pokud NB se hřejé více, než by bylo zdrávo, používají se chladicí podložky. Musí být ovšem chlazení zcela v pořádku, vadu chlazení podložkou kompenzovat nelze. Žádný NB nemá chlazení předimenzované a s tím je třeba počítat.
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.

Varování:
Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!

Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.

Megatron
Návštěvník
Návštěvník

#5 Příspěvek od Megatron »

Ok, děkuji za rady asi invedtuju do noví podložky mam je tu pasivní bambusovou .... ( ted asi pujdu do nějaké s větrákem )

Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Rudy »

Nemáte zač! :)

Varování:

Zamčeno