Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz
modrák
Moderátoři: Rudy, Moderátoři
Pravidla fóra
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.
modrák
Dobrý den, můžu poprosit o názor či radu? nevím si rady, po výměně disku a přeinsalování win7 ultimate x64 mi to po třech dnech hodilo BSOD. viz obrázek. Co to může znamenat? jedná se o notebook.
- Přílohy
-
- bsod.jpg (103.77 KiB) Zobrazeno 1215 x
Re: modrák
Zdravím, ty sedmičku už na tom noťasu byli ?
Dej mi sem aktuální log z Rsit.
Stáhni a nainstaluj Debugging Tools For Windows .
Přes Start >> Všechny programy vyhledej program s jménem WinDbg ve složce Debugging Tools for Windows a spusť.
Ve Windows Vista a Windows 7, spusť WinDbg jako administrátor (budeš přistupovat do adresáře Windows)
První co budeš muset nastavit je cesta k symbolům. Klikni na File -> Symbol File Path a zde nastav http://msdl.microsoft.com/download/symbols
Nyní můžeš začít analyzovat BSOB.
Klikni na File -> Open Crash Dump a najdi složku C:\Windows\Minidump.
Ve složce Minidumps se nacházejí soubory Minixxxxxx-xx.dmp (xxxxxx-xx je datum a pořadové číslo).
Pokud je složka prázdná neměl jsi ještě žádnou BSOD nebo jsi jí vymazal.
Jakmile soubor otevřeš začnou se načítat symboly a po chvilce můžeš zadávat přikazy do přikazového řádku, kde stačí napsat !analyze -v
nebo kliknout myší na příkaz.
Nejdůležitější parametry, které tě mohou zajímat jsou :
PROCESS_NAME (jméno procesu, který způsobil chybu),
IMAGE_NAME
MODULE_NAME
(tyto tři hodnoty mi sem nakopíruj nebo je stačí zadat do Googlu a řešení je jako na dlani)
Dej mi sem aktuální log z Rsit.
Stáhni a nainstaluj Debugging Tools For Windows .
Přes Start >> Všechny programy vyhledej program s jménem WinDbg ve složce Debugging Tools for Windows a spusť.
Ve Windows Vista a Windows 7, spusť WinDbg jako administrátor (budeš přistupovat do adresáře Windows)
První co budeš muset nastavit je cesta k symbolům. Klikni na File -> Symbol File Path a zde nastav http://msdl.microsoft.com/download/symbols
Nyní můžeš začít analyzovat BSOB.
Klikni na File -> Open Crash Dump a najdi složku C:\Windows\Minidump.
Ve složce Minidumps se nacházejí soubory Minixxxxxx-xx.dmp (xxxxxx-xx je datum a pořadové číslo).
Pokud je složka prázdná neměl jsi ještě žádnou BSOD nebo jsi jí vymazal.
Jakmile soubor otevřeš začnou se načítat symboly a po chvilce můžeš zadávat přikazy do přikazového řádku, kde stačí napsat !analyze -v
nebo kliknout myší na příkaz.
Nejdůležitější parametry, které tě mohou zajímat jsou :
PROCESS_NAME (jméno procesu, který způsobil chybu),
IMAGE_NAME
MODULE_NAME
(tyto tři hodnoty mi sem nakopíruj nebo je stačí zadat do Googlu a řešení je jako na dlani)