Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz

Notebook a dedikovaná grafická karta

To, co se nehodí jinam..

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
James
Návštěvník
Návštěvník

Notebook a dedikovaná grafická karta

#1 Příspěvek od James »

Zdravím, tak jsem koupil notebook HP Probook 470 G2 s dedikovanou grafickou kartou AMD. Představoval jsem si to jednoduše, že notebook sám bude volit mezi interní a externí grafickou kartou dle potřeby. Ale ono to tak nefunguje. A Ještě je problém s OpenGL, na některých externích AMD prý neběhá. Prosím o radu, jak tento problém vyřešit. Externí grafické karty od Nvidia prý fungují lépe, mohu ještě notebook ve 14 denní lhůtě vrátit. Uvažuji o Lenovo IdeaPad G780 Dark Metal s procesorem Intel Core i7 3632QM Ivy Bridge a externí graf. kartou NVIDIA GeForce GT635M 2GB.

Poradí někdo? Děkuji.

caRrrnifex.
Přítel fóra
Přítel fóra

Re: Notebook a dedikovaná grafická karta

#2 Příspěvek od caRrrnifex. »

Zdravím,

chtělo by to napsat přesný model ntb HP, ať víme, o jakém grafickém jádru je řeč ;) Ve výchozím stavu asi máte v BIOSu/UEFI nastavený dynamický (dynamic) režim grafické karty, pak v AMD Control Centru ve Windows přiřazujete jednotlivé aplikace integrované nebo externí grafice. OpenGL aplikace/hry ntb nebude umět v tomto nastavení posílat ke zpracování na dedikovanou (silnější) grafiku. V UEFI pak můžete zkusit přepnout režim přepínatelné grafiky na pevný (fixed) a zkusit funkčnost OpenGL aplikace.

Grafické karty NVIDIA s technologií Optimus se mi zdají vychytanější (vůbec ovladače NVIDIA jsou oproti konkurenci od AMD rozhodně méně problémové), ale taky to chce nastavování.

Zkuste dát odkaz na přesný model ntb HP, pak můžeme porovnat, zda se vyplatí přechod do stáje Lenova :)

Odpovědět