Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz

Riziko infikovania PC obrázkom

Máte problém s virem? Vložte sem log z FRST nebo RSIT.

Moderátor: Moderátoři

Pravidla fóra
Pokud chcete pomoc, vložte log z FRST [návod zde] nebo RSIT [návod zde]

Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.

!NOVINKA!
Nově lze využívat služby vzdálené pomoci, kdy se k vašemu počítači připojí odborník a bližší informace o problému si od vás získá telefonicky! Více na www.neslape.cz
Odpovědět
Zpráva
Autor
l30hu5
Návštěvník
Návštěvník

Riziko infikovania PC obrázkom

#1 Příspěvek od l30hu5 »

Dobrý deň,
rád by som Vás požiadal o pomoc. Dnes ráno som chatoval s jednou osobou, ktorá mi do správy poslala obrázok. O chíľu mi tá osoba napísala niečo v zmysle: "Hadaj kto som?". Už vtedy ma napadlo, že sa niečo deje a moje obavy sa potvrdili, keď tá osoba zas napísala, že či viem, čo bolo zazipované v tých obrázkoch. Preto mám otázku, či je vôbec možné infikovať počítač obrázkom, ktorý nebol ako súbor stiahnutý do počítača, ale len otvorený v prehliadači? Hneď nato som použil CCleaner a spustil avast. Avast mi začal vyhadzovať chyby, odrazu sa nedala stiahnuť ani aktualizácia vírovej databázy. Po scane pri reštarte mi našlo jedine 3 PUPy. No i tak mám strach, či nemám infikovaný počítač nejakým spywarom alebo inou háveďou.
Ďakujem.

Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: Riziko infikovania PC obrázkom

#2 Příspěvek od Rudy »

Zdravím!
Je nutné si pozorně přečíst název souboru. Je-li, např., abrakadabra.jpg, bude určitě čistý, neboť soubory s příponami jpg, xls, doc, ppt, jpeg, avi apod. již svou vlastní podstatou neumožňují, aby mohly být infikovány. Něco jiného je, když soubor má název třeba abrakadabra.jpg.exe, potom to není obrázek, nýbrž spustitelný soubor, který je velmi často infikován a takto maskován. tomu se vyhněte uctivým obloukem.
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.

Podpořte, prosím, naše fórum : https://platba.viry.cz/payment/.

Navštivte: Obrázek

e-mail: rudy(zavináč)forum.viry.cz

Varování:
Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!

Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.

Odpovědět