Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz

VBS Duhini - jak se dá odstranit ?

Máte problém s virem? Vložte sem log z FRST nebo RSIT.

Moderátor: Moderátoři

Pravidla fóra
Pokud chcete pomoc, vložte log z FRST [návod zde] nebo RSIT [návod zde]

Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.

!NOVINKA!
Nově lze využívat služby vzdálené pomoci, kdy se k vašemu počítači připojí odborník a bližší informace o problému si od vás získá telefonicky! Více na www.neslape.cz
Zpráva
Autor
black0003
Návštěvník
Návštěvník

Re: VBS Duhini - jak se dá odstranit ?

#16 Příspěvek od black0003 »

Jináč ten notebook jsem 4 krát přeinstaloval a 4 krát po přeinstalování mi to hned notebook infikovalo.
Black

black0003
Návštěvník
Návštěvník

#17 Příspěvek od black0003 »

Zde je screen co o tom píše Norton
Přílohy
Bez názvu1.png
Bez názvu1.png (17.37 KiB) Zobrazeno 1223 x
Black

black0003
Návštěvník
Návštěvník

#18 Příspěvek od black0003 »

Další
Přílohy
Bez názvu.png
Bez názvu.png (6.56 KiB) Zobrazeno 1223 x
Black

Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od Rudy »

black0003 píše:Dobře.
Ale mě to infikovalo počítač na nově nainstalovaným systemu, cca 1 hodinu starým.
Ani jsem prohlížeč neotevřel, pouze jsem instaloval aktualizace a ovladače a už se mi notebook infikoval.
A ty útoky probíhají i když nemám zapnutý prohlížeč.
pokud chcete tak na druhém notebooku mam od nortona info z jakého serveru a IP adresy útoky probíhají, tak je sem mohu vložit pokud to pomůže.
jináč cookies se mi mažou automaticky po zavření prohlížeče mam to nastavené v ccleaneru.

Máte AV správně nastaven? Dejte log ComboFix:
Stahnete a ulozte nejlepe na plochu ComboFix: http://download.bleepingcomputer.com/sUBs/ComboFix.exe

pote spustte aplikaci pod uctem s administratorskym opravnenim

hned po startu se zobrazi obrazovka s licencnimi podminkami, pokracujte kliknutim na tlacitko Ano.

v klidu si postavte na kafe (cela akce trva cca. 5-10 minut, nekdy i dele - dle toho, o jak rychly stroj se

jedna a kolika soubory se skener bude muset prodirat), behem skenu se nepokousejte spoustet zadne jine

aplikace ani nic jineho

behem skenovani nepropadejte panice, vas stroj muze byt restartovan (predevsim pri prvni aplikaci skeneru)

upozorneni: pokud pouzivate antispyware s rezidentnim stitem, prepnete jeho rezidentni stit do Install Mode,

pripadne jej po dobu skenu uplne deaktivujte, protoze dochazi pri skenu a vymazu pripadneho malware k

nezadoucim kolizim s rezidentem antispyware.
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.

Podpořte, prosím, naše fórum : https://platba.viry.cz/payment/.

Navštivte: Obrázek

e-mail: rudy(zavináč)forum.viry.cz

Varování:
Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!

Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.

black0003
Návštěvník
Návštěvník

#20 Příspěvek od black0003 »

Co to je AV ?
Log sem dám v pátek nyní nemám notebook u sebe, a na pracovním notebooku jsem připojený na jiné wi-fi síti a tam je vše v pořádku.
Tyto útoky se objevují pouze u počítačů které jsou připojeny k mému wi-fi routeru když se připojím na jiný wi-fi router tak už mi to řádné útoky nepíše.
takže nemůže to způsobovat nějaké špatné nastavení nebo něco ve wi-fi routeru ?
Black

Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#21 Příspěvek od Rudy »

AV=antivir. V pátek bych tu měl také být.
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.

Varování:
Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!

Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.

black0003
Návštěvník
Návštěvník

#22 Příspěvek od black0003 »

Na tom napadeném notebooku antivir neni, nestačil jsem ho nainstalovat protože jak jsem notebook připojil k internetu tak do 5 minut ten vir v něm byl. nestačil jsem ani nainstalovat aktualizace ani ovladače.... napadá mi to počítače hned jak se připojim k síti.... max. do 20 minut....
Black

black0003
Návštěvník
Návštěvník

#23 Příspěvek od black0003 »

Jináč na tom druhém notebooku mám Nortona ten ty útoky blokuje, viz. screen nahoře
ale pořád nevím kde a proč se berou ty útoky
Black

Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#24 Příspěvek od Rudy »

Pokud máte na místní síti providera více uživatelů, může mít některý problém a pak musí útoky odrážet i ti ostatní.

Varování:

black0003
Návštěvník
Návštěvník

#25 Příspěvek od black0003 »

Sice je na síti více uživatelů ale tyto útoky to hlásí pouze u mě... ostatní se na mou síť moc častou nepřipojují
Ostatní připojují na druhou Wi-Fi, tam žádný problém nemají.
Black

black0003
Návštěvník
Návštěvník

#26 Příspěvek od black0003 »

Zatím mi napadá že může být jediný problém v routeru, jináč už vážně nevim....
Black

black0003
Návštěvník
Návštěvník

#27 Příspěvek od black0003 »

Zde je vidět jak rychle jdou útoky po sobě.
Přílohy
10918719_10200289881925969_1811322756_o.jpg
10918719_10200289881925969_1811322756_o.jpg (102.21 KiB) Zobrazeno 1211 x
Black

Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od Rudy »

black0003 píše:Zatím mi napadá že může být jediný problém v routeru, jináč už vážně nevim....
Když myslíte, můžete router resetovat do tov. nastavení a znovu jej nastavit.

Varování:

black0003
Návštěvník
Návštěvník

#29 Příspěvek od black0003 »

To bych mohl, ale už mám objednaný nový router, s větším pokrytím signálu a na USB vstup.
protože ten co tam mam nyní je obyčejný. (TP-Link)
Takže v pátek ho vyměním a pak dám vědět jestli to pomohlo nebo né.
Protože nic jiného už mi nenapadá.
Black

black0003
Návštěvník
Návštěvník

#30 Příspěvek od black0003 »

Jen doufám že to pomůže protože už dál nevim čim by to mohlo být...
Black

Zamčeno