Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz

notebook s předinstalovaným os win 8

To, co se nehodí jinam..

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
James
Návštěvník
Návštěvník

notebook s předinstalovaným os win 8

#1 Příspěvek od James »

Ahoj, pokud koupím notebook s instalovanými win 8, půjde přeinstalace na win 7? Nebude problém s biosem?

Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: notebook s předinstalovaným os win 8

#2 Příspěvek od Rudy »

Zdravím!
Důležité je si předem zjistit, zda na daný typ existují ovladače pro Win7. S biosem by problém být neměl.
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.

Podpořte, prosím, naše fórum : https://platba.viry.cz/payment/.

Navštivte: Obrázek

e-mail: rudy(zavináč)forum.viry.cz

Varování:
Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!

Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.

James
Návštěvník
Návštěvník

#3 Příspěvek od James »

Ale prý je část disku natvrdo vyhrazená jen pro win 8 zakoupené přímo s notebookem. S tím prý nejde hnout. A někde jsem četl, že se předinstalované win 8 prolínají s biosem.
Na mazání HDD používám hirensboot. Použiju kill disk a teprve potom instaluji win 7. Jen nevím, jestli půjde HDD také smazat, když tam je vyhrazené místo, jak mě sdělili v prodejně.

Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Rudy »

To se prolínají i sedmičky. Z praxe vím, že lze Win8 nahradit Win7, jen je nutné mít příslušné ovladače Windowsy jsou svázané s biosem daného hardwaru a nejdou nainstalovat na jiný (OEM verze).
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.

Podpořte, prosím, naše fórum : https://platba.viry.cz/payment/.

Navštivte: Obrázek

e-mail: rudy(zavináč)forum.viry.cz

Varování:
Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!

Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.

James
Návštěvník
Návštěvník

#5 Příspěvek od James »

OK, chtěl bych tento

http://www.alza.cz/lenovo-thinkpad-edge ... .htm#popis

ovladače pro win 7 na stránkách podpory jsou.
Takže by to mělo jít?

altrok
Moderátor
Moderátor

#6 Příspěvek od altrok »

zhruba rok zpatky jsem se snazil na jeden notas s predinstalovanymi osmickami dat sedmicky, ale dlouho jsem nemohl nabootovat bootable flashku se sedmickami (bez CD-ROM)... ano, boot order jsem zmenil... v BIOSu se musi vypnout UEFI... uz nevim jestli to bylo jedine, co jsem musel udelat, aby byl notebook schopen vubec flashku pri bootovani nacist... mozna pomuze http://www.pcmag.com/article2/0,2817,2417361,00.asp

pokud je to jediny PC, ktery doma mate, doporucuju si dopredu stahnout ovladace sitoveho adapteru (radej vic verzi) - muze nastat situace, kdy se nebudete moct pripojit k internetu ani kabelem

/e 2x zkontrolujte, zda jsou k dispozici vsechny potrebne ovladace...
Pokud je cokoliv nejasného, ihned se ptej.
V případě spokojenosti prosím podpořte forum.
Pro dotazy, které se nehodí na forum, je možné využít altrokzavináčforum.viry.cz
Máš-li chuť pomáhat návštěvníkům tohoto fora, přihlas se do naší školičky.

Odpovědět