Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz

Vir ve smartphonu

Máte problém s virem? Vložte sem log z FRST nebo RSIT.

Moderátor: Moderátoři

Pravidla fóra
Pokud chcete pomoc, vložte log z FRST [návod zde] nebo RSIT [návod zde]

Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.

!NOVINKA!
Nově lze využívat služby vzdálené pomoci, kdy se k vašemu počítači připojí odborník a bližší informace o problému si od vás získá telefonicky! Více na www.neslape.cz
Odpovědět
Zpráva
Autor
Petruska1312
Návštěvník
Návštěvník

Vir ve smartphonu

#1 Příspěvek od Petruska1312 »

Dobrý den, chci se zeptat, neustále se mi do telefonu znova a znova sama instaluje aplikace s názvem GSearch, můj antivir mi vždy oznámí že je to vir a že ji mám odstranit, což udělám ale za 3 minuty ji tam mám znova :-(.
Mám android 4.2.1. a zkoušela jsem anitiviry: AVAST, AVG a Clean Master. AVAST a Clean Master mi vždycky napíšou že je to vir ať ho okamžitě odstraním, ale AVG ho nerozezná. Občas mi taky přijde na telefon jakási zpráva že Google mi důrazně doporučuje abych aplikaci GSearch okamžitě odstranila, že detekuje škodlivé chování. Hledala jsem to na netu, a jediné co jsem se dozvěděla že někdo v nějaké internetové diskuzi napsal že je to nějaký čínský malware - netuším co je malware a jak moc je to nebezpečné. Má normálně ikonu a je vypadá to jako aplikace... tak nevím. Normálně to smažu, ale problém je, že za pár minut už mi antivir hlásí že ho tam mám zas...

Poradíte co s tím, díky. Petra

Roli
VIP
VIP

Re: Vir ve smartphonu

#2 Příspěvek od Roli »

Zdravím, nemáš tam náhodou aplikaci Aptoide ?

Totéž jsem tuhle řešil u syna na tabletu, po odinstalování zmíněné apky (kterou mu někdo z "kamarádů" poslal emailem) a následně i GSearch je klid.
| Rsit | Mbam | AVPTool | Cure It |

O víkendu odpočívám :all_coholic:

Odpovědět