Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz

Chyba u flashovaní biosu

Moderátor: Moderátoři

Pravidla fóra
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní: http://forum.viry.cz/viewtopic.php?f=12&t=123975 . Děkujeme za pochopení.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Vosan
Návštěvník
Návštěvník

Chyba u flashovaní biosu

#1 Příspěvek od Vosan »

Dobrý den,

dneska sem si koupil nový procesor AMD Fx-6300 který sem vyměnil za starý.Moje deska http://www.asus.com/Motherboards/M5A78LMUSB3/ tento procesor podporuje, ale musí byt aktualizován bios na verzi 2001.Tak sem stáhl z oficiální stránky Asusu aktualizaci. Podle návodu sem ji dal na usb a najel do biosu do utility která flashuje bios.Tam jsem vybral požadovaný soubor a dal flashovat . Při flashovaní nastala chyba a Pc se restartoval a znova už nenaběhl ani nepípnul. Zkoušel sem i vyndat baterku a taky přendáni jumperu z pinu 1,2 na pin 2,3 a zase nazpátek ,ale stále bez úspěchu. Je možné ,že sem udělal nějákou chybu v postupu ?

Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: Pc při zapnutí nenabíhá systém ani nepipne

#2 Příspěvek od Rudy »

Zdravím!
Pokud se akutualizace biosu korektně nezapsala (svědčí o tom ten restart), nebude možné desku nastartovat. Bude to chtít nový reflash, který si al sám neprovdete. Tady pomůže pouze servis.
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.

Podpořte, prosím, naše fórum : https://platba.viry.cz/payment/.

Navštivte: Obrázek

e-mail: rudy(zavináč)forum.viry.cz

Varování:
Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!

Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.

mnm9
2. Stupeň Varování

Re: Chyba u flashovaní biosu

#3 Příspěvek od mnm9 »

moje stara asus deska umela zachranu v takovym pripade
vlozit dodavany cdcko do mechaniky a deska si odtud natahne zalozni bios
jednou me to po neuspesnym flashu biosu ozivilo mrtvou desku

podle stranek asus by to meli jit i z flashky, nahraj tam treba starsi bios, dej ji do usb a zapni pocitac, obnovovaci utilita by bios mela najit a flashnout

Vosan
Návštěvník
Návštěvník

Re: Chyba u flashovaní biosu

#4 Příspěvek od Vosan »

Děkuji za návrhy, něco podobného sem četl u podpory u mojí desky jmenuje se to Asus crashfree 3. Píšou tam v to smyslu ze nahrají na USB ROM. A ten prejmenuji na požadovaný název a potom ho dám do PC a prý se to obnoví z té flašky

Odpovědět