Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz

Problém se spuštěním win 7

Moderátor: Moderátoři

Pravidla fóra
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní: http://forum.viry.cz/viewtopic.php?f=12&t=123975 . Děkujeme za pochopení.
Odpovědět
Zpráva
Autor
pajapapaja
Návštěvník
Návštěvník

Problém se spuštěním win 7

#1 Příspěvek od pajapapaja »

Dobrý den,
mám takovýto problém, můžete mi prosím poradit, zda lze systém nějak opravit, tak aby naběhl, anebo mohu udělat pouze "obnovu operačního systému a zachování uživatelských dat"? K tomu bych se pak zeptal, co vše bude v tomto případě zachováno (většinu dat mám na diskovém oddílu D:, ale něco i na C:, zálohy jsem si udělal z nouzového režimu)

Stalo se toto:
- počítač jsem restartoval, protože se chtěly Win aktualizovat (v pohodě jsem všechno uložil, zavřel, normálně počítač spíše uspávám, vypínám či restartuji málo, spíše kvůli těm aktualizacím)
- po restartu: modrá obrazovka smrti (něco s pamětí)
- pak oprava spouštění systému, která najde:
Podpis problému:
Název události problému: StartupRepairOffline
Podpis problému 01: 6.1.7600.16385
Podpis problému 02: 6.1.7600.16385
Podpis problému 03: unknown
Podpis problému 04: 613
Podpis problému 05: AutoFailover
Podpis problému 06: 1
Podpis problému 07: 0x7e
Verze operačního systému: 6.1.7600.2.0.0.256.1
ID národního prostředí: 1029

odklikal jsem to a v Možnostech obnovení systému mám:
Zvolte nástroj pro obnovení (operační systém: Windows 7 on (E:) Acer
- je tam 7 možností:
Oprava spouštění systému (to proběhlo - viz výše, ale bez úspěchu)
Obnovení systému (nebyly vytvořeny žádní body obnovení)
Obnovení bitové kopie systému (nemůže najít bit.kop. systému - ani tam žádná není)
Diagnostika paměti Windows (udělal jsem, ale no problém)
Příkazový řádek
Recovery management - nabízí buď
- úplně obnovit systém na vašem počítači do výchozího nastavení z výroby (notebook nemá CD-rom, instalačka je na skrytém oddílu disku; "všechna data na disku C: budou odstraněna")
- obnova operačního systému a zachování uživatelských dat
("obnoví pouze OS, soubory z vašich už. účtů budou přesunuty na C:\ Backup, tato možnost neodstraní vytrvalé viry ani škodlivý software")

Zkoušel jsem i postup zde http://forum.viry.cz/viewtopic.php?f=4&t=102157 tj.:
X:\> bootrec /fixmbr [enter] -> operace úspěšně dokončena
X:\> bootrec /fixboot [enter] -> operace úspěšně dokončena
X:\> bootrec /RebuildBcd enter] -> počet zjištěných instalací Windows: 0, operace úspěšně dokončena
X:\> bootrec/ScanOs -> počet zjištěných instalací Windows: 0, operace úspěšně dokončena

tj výsledek stejný jako u Vency B., dál jsem zatím nepokračoval

Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: Problém se spuštěním win 7

#2 Příspěvek od Rudy »

Zdravím!
Otevřte adresář c:windows\minidump, jeho obsah zabalte do raru a přiložte k vašemu příštímu postu.
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.

Podpořte, prosím, naše fórum : https://platba.viry.cz/payment/.

Navštivte: Obrázek

e-mail: rudy(zavináč)forum.viry.cz

Varování:
Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!

Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.

pajapapaja
Návštěvník
Návštěvník

#3 Příspěvek od pajapapaja »

Ok, tady je ten adresář
Minidump.zip
(252.37 KiB) Staženo 112 x

Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Rudy »

To vypadá na nějakou chybu v ovladačích. Přeinstalujte ovladače, zejména od zákl. desky (chipsetu) a gr. karty.
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.

Varování:
Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!

Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.

pajapapaja
Návštěvník
Návštěvník

#5 Příspěvek od pajapapaja »

Hm, a to mám udělat v tom nouzové režimu, že?

Já tam ale nikdy žádné ovladače neinstaloval - vše se odehrálo při instalaci windows před mnoha lety a z onoho ukrytého oddílu disku.

Můj dotaz tedy zní, zda se mám pokoušet o přeinstalaci systému (ta poslední možnost v úvodním postu), anebo nalezení těchto ovladačů uvnitř počítače, anebo se pokoušet o hledání nějakých nových ovladačů na internetu?

Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Rudy »

Ovladače byste měl nalézt na webu výrobce hardware podle typu a druhu OS. Stáhnete a spustíte instalaci.

Varování:

pajapapaja
Návštěvník
Návštěvník

#7 Příspěvek od pajapapaja »

Tak jsem našel ovladače od Intelu, ale instalace se nezdařila, neb mi to napsalo:
chyba-ovladac.jpg
chyba-ovladac.jpg (15.11 KiB) Zobrazeno 3075 x
- dá se s tím něco dělat?

Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od Rudy »

Jedině najít ten správný.

Varování:

pajapapaja
Návštěvník
Návštěvník

#9 Příspěvek od pajapapaja »

No, tak buď se mi ten správný ovladač najít nepodařilo, anebo nevím.

Dal jsem se tedy do přeinstalovávání těch win7, což vypadá jako funkční varianta - jejíž nevýhodou je ale to, že vše je třeba znovu nainstalovat a nastavit. Jedno "prosím počkejte" za druhým :?:

Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od Rudy »

Tak zkusit to můžete. Nezaručím vám ale, že to pomůže.

Varování:

pajapapaja
Návštěvník
Návštěvník

#11 Příspěvek od pajapapaja »

Systém se spustil a běží. Nechápu, v čem byl problém, leč zdá se , že přeinstalace ho vyřešil. Alespoň doufám :-)

Odpovědět