Prosím o pomoc, 2x explorer.exe, noťas se seká a divně chová
Moderátor: Moderátoři
Pravidla fóra
Pokud chcete pomoc, vložte log z FRST [návod zde] nebo RSIT [návod zde]
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.
!NOVINKA!
Nově lze využívat služby vzdálené pomoci, kdy se k vašemu počítači připojí odborník a bližší informace o problému si od vás získá telefonicky! Více na www.neslape.cz
Vážení uživaterlé!
Ve dnech 4. - 6-9.2026 budou někteříí naši členové na každoročním srazu fóra. Žádáme vás, abyste měli strpení, nemusí se na na řešení vašeho problému dostat hned. Děkujeme za pochopení.
Pokud chcete pomoc, vložte log z FRST [návod zde] nebo RSIT [návod zde]
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.
!NOVINKA!
Nově lze využívat služby vzdálené pomoci, kdy se k vašemu počítači připojí odborník a bližší informace o problému si od vás získá telefonicky! Více na www.neslape.cz
Vážení uživaterlé!
Ve dnech 4. - 6-9.2026 budou někteříí naši členové na každoročním srazu fóra. Žádáme vás, abyste měli strpení, nemusí se na na řešení vašeho problému dostat hned. Děkujeme za pochopení.
-
kari.kucerova
- Návštěvník

Re: Prosím o pomoc, 2x explorer.exe, noťas se seká a divně c
Mám tady jednu čerstvou věc: v Chromu jsem dala export záložek do HTML, soubor uložila do Dokumenty, pak na něj klikla pravou myší s tím, že mi to nabídlo konverzi do "doc" a staly se dvě věci.
1. objevilo se, že program explorer.exe přestal pracovat
2. vyskočilo na mě (viz obrázek) Z ničeho nic mám tuto položku ve Startu a nemohu to okno vůbec zavřít. Jo a ještě mi to napsalo, že to jako odešle na analýzu jako chybovou hlášku atd. a že popis problému je v těchto 3 odkazech:
C:\Users\Kari\AppData\Local\Temp\WER2C50.tmp.WERInternalMetadata.xml
C:\Users\Kari\AppData\Local\Temp\WER4618.tmp.appcompat.txt
C:\Users\Kari\AppData\Local\Temp\WER4A0F.tmp.hdmp
1. objevilo se, že program explorer.exe přestal pracovat
2. vyskočilo na mě (viz obrázek) Z ničeho nic mám tuto položku ve Startu a nemohu to okno vůbec zavřít. Jo a ještě mi to napsalo, že to jako odešle na analýzu jako chybovou hlášku atd. a že popis problému je v těchto 3 odkazech:
C:\Users\Kari\AppData\Local\Temp\WER2C50.tmp.WERInternalMetadata.xml
C:\Users\Kari\AppData\Local\Temp\WER4618.tmp.appcompat.txt
C:\Users\Kari\AppData\Local\Temp\WER4A0F.tmp.hdmp
- Spustte poznamkovy blok (Start-spustit-notepad)
- Zkopirujte skript nize
Kód: Vybrat vše
DeQuarantine:: C:\QooBox\Quarantine\c\users\Kari\9.9.2014 Quit::- Ulozte vytvoreny TXT jako CFScript.txt
- Pretahnete vytvoreny CFScript.txt nad Combofix a pustte (viz obrazek nize)

- Po aplikaci skriptu (a pripadnem restartu) na Vas vypadne log, jeho obsah sem vlozte
-
kari.kucerova
- Návštěvník

Přetáhla jsem dle návodu, ale napsalo mi to, že nemám patřičná oprávnění (nebo něco v tom smyslu) a ikona ComboFixu zmizela. Jejda, snad jsem neudělala něco špatně.... 
Zkuste zopakovat v nouzovem rezimu, pripadne si ComboFix stahnete znovu a skript vytvorte...
-
kari.kucerova
- Návštěvník

OuKej, bohuzel uz musim dnes od PC, rano brzy vstavam...snad se podari, rano mrknu 
-
kari.kucerova
- Návštěvník

To je v pořádku, já to respektuji. Dokud mohu aspoň minimálně na noťasu pracovat, je vše o.k. Mám jen dotaz: to se bude muset celá procedura opakovat znovu? Těch mých cca 8 hodin? 
Nemela by, CF by jen mel provest presun tech chyben smazanych polozek a skoncit
-
kari.kucerova
- Návštěvník

Tak bohužel, opět to samé. Tak jdu zkusit v nouzáku.
- Přílohy
-
- CF.JPG (26.38 KiB) Zobrazeno 1513 x
Zkuste v nouzaku a uvidime...
-
kari.kucerova
- Návštěvník

.....
hm, tak asi neuvidíme, neuvědomila jsem si totiž, že musíme najít řešení bez nouzového režimu a to z toho důvodu, že můj noťas má rozbitý display a mám jej napojený na externí monitor. Teď nevím, zda jsem to udělala správně, když jsem přes msconfig dala "snadné spuštění" (nebo tak nějak) a pak po restartu F8. Od té doby externí monitor samozřejmě nic a zjednodušeně řečeno, posledních pár hodin řeším, jak se z toho nouzáku dostat zpět, protože nevím, zda se mi Windowsy po restartu samy automaticky spustí normálně nebo se vrátí znovu do nouzáku, kde je třeba to nastavit ručně.
A aby toho nebylo málo, tak mám 2 účty a můj je pod heslem. Nejde ani tak o to heslo, to samozřejmě vím, ale když vůbec nevím, kam klikat a zda jsem správně na přihlašovací obrazovace......
)))
Píšu z jiného PC od kamaráda, ale nemám jiné PC doma a zítra odjíždím do zahraničí na týden a potřebovala jsem to mít o.k. ComboFix jak už víte nechtěl provést vrácení těch obrázků, co smazal a v tom nouzáku to prostě neudělám.
Tak a teď babo raď.....
A aby toho nebylo málo, tak mám 2 účty a můj je pod heslem. Nejde ani tak o to heslo, to samozřejmě vím, ale když vůbec nevím, kam klikat a zda jsem správně na přihlašovací obrazovace......
Píšu z jiného PC od kamaráda, ale nemám jiné PC doma a zítra odjíždím do zahraničí na týden a potřebovala jsem to mít o.k. ComboFix jak už víte nechtěl provést vrácení těch obrázků, co smazal a v tom nouzáku to prostě neudělám.
Tak a teď babo raď.....
PC by se mely po restartu normalne spustit do normalniho rezimu...Ty fotky nejsou ztracene, jsou ulozene v zaloze CF...
-
kari.kucerova
- Návštěvník

Já to zkoušela restartovat mnohokrát, ale nerozsvítí se mi externí monitor, takže nic nevidím a nemohu ani zadat heslo do svého účtu právě. Dá se to nějak obejít nebo neexistuje dejme tomu nějaká klávesová zkratka, kterou když zadám, tak tento problém s přihlášením a monitorem vyřeší?
Tak v nouzaku odkliknete to "snadne spusteni" a udelejte restart
-
kari.kucerova
- Návštěvník

Už si rozumíme?

Přispějete na provoz fóra?