Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz
Kontrola vírusovej truhly
Moderátor: Moderátoři
Pravidla fóra
Pokud chcete pomoc, vložte log z FRST [návod zde] nebo RSIT [návod zde]
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.
!NOVINKA!
Nově lze využívat služby vzdálené pomoci, kdy se k vašemu počítači připojí odborník a bližší informace o problému si od vás získá telefonicky! Více na www.neslape.cz
Pokud chcete pomoc, vložte log z FRST [návod zde] nebo RSIT [návod zde]
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.
!NOVINKA!
Nově lze využívat služby vzdálené pomoci, kdy se k vašemu počítači připojí odborník a bližší informace o problému si od vás získá telefonicky! Více na www.neslape.cz
Kontrola vírusovej truhly
Dobrý deň, mám trocha nezvyčajnú požiadavku. Chcem, aby ste mi skontrolovali súbory vo vírusovej truhle Avastu a povedali mi, či niektoré z toho nie je falošný poplach, čo by som radšej mal obnoviť. Mimochodom, teraz už systém mám legálny, pretože po nepríjemnej príhode z minulého mesiaca som ho dal do servisu, odtiaľ mi ho už vrátili aj bez výzvy na aktiváciu, a je aj legálny (aspoň si myslím). Tak tu teda prikladám screen Truhly.
http://leteckaposta.cz/645034260
http://leteckaposta.cz/645034260

„Nádejou nie je presvedčenie, že niečo dobre dopadne, ale istota, že niečo má zmysel - bez ohľadu na to, ako to dopadne." Václav Havel, bývalý československý prezident --------- „Nevážim si nikoho, kto dnes nie je múdrejší ako včera." Abraham Lincoln, bývalý americký prezident ---------
Re: Kontrola vírusovej truhly
Zdravim
A ten system Vam jak zlegalizovali?? Dali Vam nejaky papir\fakturu\licencni udaje??? CO vam v tom servisu delali??
Truhla je plna bordelu jenom a rekl bych ze i v PC je asi jeste i dost bude...

Zdravím, Vyosek. Pokiaľ ide o ten systém, tak to neviem, ako zlegalizovali. Dali mi pokladničný blok. Netuším, čo v servise robili, no počkajte, viem, že najprv zálohovali dáta, takže tipujem, že robili reinštaláciu. Áno, reinštalácia, to bolo aj na tom pokladničnom bločku. No a teraz k tej truhle. Hovoríte teda, že je plná vírusov? Opýtam sa vás takto, je v tej truhle niečo, čo nie je vírus?

„Nádejou nie je presvedčenie, že niečo dobre dopadne, ale istota, že niečo má zmysel - bez ohľadu na to, ako to dopadne." Václav Havel, bývalý československý prezident --------- „Nevážim si nikoho, kto dnes nie je múdrejší ako včera." Abraham Lincoln, bývalý americký prezident ---------

No, najprv k systému. Kľúč mi nedali, na bloku sa nič neobjavilo o nijakom kľúči, takže ho asi crackli. No a teraz k truhle. Včera som si stiahol AdwCleaner aj Junkware Removal Tool. AdwCleaner našiel len jeden register či čo to bolo, ale bolo to pod registrami. A Junkware nenašlo nič. Ste si naozaj istý, že v tom dačo je? Lebo pokiaľ sa jedná o rýchlosť, počítač má rýchlosť vynikajúcu. Nemyslím si, že by tam niekde bola nejaká háveď. Ak by bola, tak ju radšej nechajme tak, ako je a nepúšťajme sa do čistení. Ja mám o hávedi jednu zásadu: háveď odstráň, ak spôsobuje problém, ale ak počítač beží ako hodinky, tak nechaj háveď háveďou. Túto zásadu mám odvtedy, čo mi raz pri jednej vašej akcii zmizlo pár položiek z Koša. Len sa vás ešte spýtam: podľa vás je už väčšina súborov v Truhle, alebo je to opačne, že v Truhle je toho len pár?

V truhle je toho je par, bordel si vesele kvete v PC...Jinak jisty bych si byl az po nahlednuti a analyze logu a nejakych skeneru...
Zajimae porekadlo o haveti, ale nektere havet nejde ani poznat (rootkity, bootkity, keylogery) ze tam je a vesel si povida o vasich prihlasovacich udajich a stavu bankovniho uctu treba s ukrajinskymi servery...
A mit z Kose uloziste je docela blbost, jelikoz je misto na odpad a ne na uschovu
Zajimae porekadlo o haveti, ale nektere havet nejde ani poznat (rootkity, bootkity, keylogery) ze tam je a vesel si povida o vasich prihlasovacich udajich a stavu bankovniho uctu treba s ukrajinskymi servery...
A mit z Kose uloziste je docela blbost, jelikoz je misto na odpad a ne na uschovu

No, nejako si debatujeme vo viacerých úrovniach, tak to budem robiť tak ako vy, tými šípkami, dobre?
Keď tak veľmi chcete, môžem hodiť log z FRST. Počkajte chvíľku, stiahnem si to a dám vám to sem.
Viete čo je zaujímavé? Že ja nemám bankový účet na internete.
Nejako tá vaša veta nesedí.
Kôš používam tak, že si doň uschovávam veci, o ktorých si síce myslím, že sú zbytočné, ale možno by som ich ešte mohol potrebovať. Mimochodom, viete, že na tomto fóre to už vysvetľujem tri krát?

- Pomuzeme uzivateli a ten jej bude pouzivat dal = defakto mu pomahame s pachanim trestneho cinu poruseni autorskych prav
- Cracknuty system se muze chovat jinak nez legalni
- Odporuje to moralnim zasadam
- To, ze nelegalni systemy neresime je v pravidlech fora i charte mezinarodni aliance ASAP, jejiz jsme cleny
Pravidla fora píše:Pomáhat NELZE:
2) Pokud stroj uživatele obsahuje nelegální hostitelský čí ochranný software
(operační systém, antivir, firewall, atd.)
Charta ASAP píše:ASAP členové a členské stránky nebudou vědomě porušovat platné duševního vlastnictví nebo jiná práva ostatních.
ASAP členové a členské stránky nebudou vědomě prosazovat používání pirátského softwaru.

1.) To je síce pravda, ale váš diel na porušení autorských práv je v tom prípade naozaj minimálny a ak by ste s tým nič nerobili, tak by ste jednoducho boli v roli nezávislého pozorovateľa.
2.) To som už povedal, že je to u mňa jediný pádny dôvod. V tom rozumiem. Síce je asi málo aspektov, v ktorom sa správa inak ako legálny, ale tento dôvod sa mi páči.
3.) No, to je pravda. No ale spýtajte sa samého seba na dve otázky: kto už dnes dodržiava morálne zásady a tá druhá je: aký je podľa vás trest za nedodržiavanie morálnych zásad?

4.) No, to je presne ten typ odpovede, ktorú som nechcel počuť. Je to v pravidlách tej a tej organizácie, dodržiavame tie a tie pravidlá atakďalej. Skrátka, pravidlá si môže napísať každý, odôvodniť ich je už ťažšie.