Dobry den, hledal jsem kde muzu ale uz mi dochazeji napady mel jsem problem s zakernym vyskakovacim oknem TorLocker 2.0 ktery stihl zasifrovat soubory bohuzel system stejne nebyl stabilni tak jsem provedl preinstalaci pote jsem nasel navod na obnovu: prave na slozku =>vlastnosti => předchozi verze a tam obnovit... to jiz nemuzu chci se zeptat jestli nejakym zpusobem jdou data obnovit po preinstalaci... nasel jsem neobvykly popis u podrobnosti zakodovanych souboru => vlastnik kde je text S-1-5-21-3599630121-973909793-3601311598-1001 namisto nazev pocitace/uzivatel nebo administrator
lze toto nejak pouzit k rozkodovani?

Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz
Torlocker 2.0 zasifrovane soubory
Moderátor: Moderátoři
Pravidla fóra
Pokud chcete pomoc, vložte log z FRST [návod zde] nebo RSIT [návod zde]
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.
!NOVINKA!
Nově lze využívat služby vzdálené pomoci, kdy se k vašemu počítači připojí odborník a bližší informace o problému si od vás získá telefonicky! Více na www.neslape.cz
Pokud chcete pomoc, vložte log z FRST [návod zde] nebo RSIT [návod zde]
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.
!NOVINKA!
Nově lze využívat služby vzdálené pomoci, kdy se k vašemu počítači připojí odborník a bližší informace o problému si od vás získá telefonicky! Více na www.neslape.cz
Torlocker 2.0 zasifrovane soubory
cpu 2.0Ghz 1GB ram Win 7
- Rudy
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Re: Torlocker 2.0 zasifrovane soubory
Zdravím!
Rozkódování je dost ošemetná záležitost a nelze ji řešit přes fórum. Pomohou vám zde: http://www.neslape.cz . Upozorňuji, že ne všechno je možné rozkódovat.
Rozkódování je dost ošemetná záležitost a nelze ji řešit přes fórum. Pomohou vám zde: http://www.neslape.cz . Upozorňuji, že ne všechno je možné rozkódovat.
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.
Podpořte, prosím, naše fórum : https://platba.viry.cz/payment/.
Navštivte:
e-mail: rudy(zavináč)forum.viry.cz
Varování: Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!
Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.
Podpořte, prosím, naše fórum : https://platba.viry.cz/payment/.
Navštivte:

e-mail: rudy(zavináč)forum.viry.cz
Varování: Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!
Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.
Dobrý den,
v současné době nelze soubory zašifrované tímto virem rozšifrovat. Ale můžete mi napsat na můj email Váš kontakt, a pokud se to časem zadaří, kontaktuji Vás
.
Doporučuji důležité zašifrované soubory přesunout na flešku a počkat, zda se časem neobjeví nějaká možnost rozšifrování.
Ten způsob obnovení souboru do předchozího stavu, který jste popsal, lze použít jen u toho starého systému a u některých druhů viru není tato možnost platná.
v současné době nelze soubory zašifrované tímto virem rozšifrovat. Ale můžete mi napsat na můj email Váš kontakt, a pokud se to časem zadaří, kontaktuji Vás

Doporučuji důležité zašifrované soubory přesunout na flešku a počkat, zda se časem neobjeví nějaká možnost rozšifrování.
Ten způsob obnovení souboru do předchozího stavu, který jste popsal, lze použít jen u toho starého systému a u některých druhů viru není tato možnost platná.
Nepoužívejte COMBOFIX bez doporučení rádce, může dojít k poškození systému!
Vždy před odvirováním počítače zazálohujte důležitá data
Chcete podpořit naše forum? Informace zde

K zastižení jsem spíše v noci, mezi 21.-23. hodinou
Pokud máte nějaké dotazy, můžete mi napsat na email Motji(zavináč)forum.viry.cz.

Pokud máte nějaké dotazy, můžete mi napsat na email Motji(zavináč)forum.viry.cz.
dekuji za reakce tema kazdopadne sleduji nicmene mohl by mi nekdo poradit nejaky software ktery pracuje s sifrovanim RSA stejne jako torlocker?
jsem clovek zvidavej obnovil jsem na disku smazanou slozku D:\S-1-5-21-2156164862-4027794743-1199047259-1000\sfzone\D ktera podle me ma co delat s sifrovacim heslem tak to chci nejak otestovat protoze neco podobneho se vyskytuje u vlastniku zasifrovanych souboru jak jsem jiz psal v prvnim prispevku. uplny zacatecnik nejsem polopaticky navod na dvacet stranek samozdrejme nepotrebuji staci mi par odkazu nevadi kdyz budou v anglictine
jsem clovek zvidavej obnovil jsem na disku smazanou slozku D:\S-1-5-21-2156164862-4027794743-1199047259-1000\sfzone\D ktera podle me ma co delat s sifrovacim heslem tak to chci nejak otestovat protoze neco podobneho se vyskytuje u vlastniku zasifrovanych souboru jak jsem jiz psal v prvnim prispevku. uplny zacatecnik nejsem polopaticky navod na dvacet stranek samozdrejme nepotrebuji staci mi par odkazu nevadi kdyz budou v anglictine
cpu 2.0Ghz 1GB ram Win 7
Eset vypracoval návod, jak obnovit data ze stínové kopie. Pokud si ale uživatel nevyčistí pc, tak mu vir smaže stínové kopie nebo znovu zašifruje data
https://servis.eset.cz/Knowledgebase/Ar ... ne-soubory
https://servis.eset.cz/Knowledgebase/Ar ... ne-soubory
Nepoužívejte COMBOFIX bez doporučení rádce, může dojít k poškození systému!