Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz

Divné pády aplikací při běhu ntbk na baterii.

Máte problém s virem? Vložte sem log z FRST nebo RSIT.

Moderátor: Moderátoři

Pravidla fóra
Pokud chcete pomoc, vložte log z FRST [návod zde] nebo RSIT [návod zde]

Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.

!NOVINKA!
Nově lze využívat služby vzdálené pomoci, kdy se k vašemu počítači připojí odborník a bližší informace o problému si od vás získá telefonicky! Více na www.neslape.cz
Odpovědět
Zpráva
Autor
Pepinoo
Návštěvník
Návštěvník

Divné pády aplikací při běhu ntbk na baterii.

#1 Příspěvek od Pepinoo »

Zdravím. Dnes se mi objevil divný problém. Asi bude nejlepší, když ho prostě popíšu:
Dnes jsem měl notebook venku jen na baterii a psal jsem něco ve Wordu. Najednou se zhasnula obrazovka a asi po 3-4 vteřinách se opět rozsvítila a opět naběhla normálně znovu plocha, ale všechny programy, co jsem měl zapnuté (Word, Pdf Xchange Viewer, Salamander) byly najednou vyplé a Word mi ani neuložil rozepsanou práci. Prostě jen plocha. Takový zvláštní restart, ale ne klasický restart, jestli mi rozumíte? Dokonce po tomto zvláštním restartu znovunaběhly asi jen 2 třetiny programů, co mám aktivní vpravo dole v liště u hodin. Pak se to stalo podruhé asi po 10 minutách práce. A potom potřetí a to už nenaběhla znovu plocha, ale hodilo mě to do obrazovky, kde zadávám heslo do svého Windows účtu. Jen bych dodal, že baterie byla asi na 90 procentech a hlásila cca 4 hodiny ještě.
Když jsem přijel domů a zapojil ntbk do elektřiny, tak žádný problém nenastal.
Může to mít nějakou spojitost s tím, že mám neoriginální baterku z webu https://www.c-baterie.cz/ ?? Nicméně tuto baterku mám asi už půl roku a předtím podobný problém nebyl. Nepodařilo se mi totiž sehnat origo Lenovo baterku, proto jsem musel volit tuto cestu. Ale podle referencí je tento web s baterkami prý ok.
A ještě jedna spojitost je ta, že vždy když se to stalo, tak jsem měl zaplý Word. Ale nevím, jestli to má s tím co společného.
Mohl by mi prosím někdo poradit, co se děje? Takto je totiž notebook bez nabíječky skoro nepoužitelný a já ho potřebuji mít v pořádku, abych ho mohl používat "v terénu" na baterku.

Notebook je Lenovo G780, Intel Core i7-3632QM, 8 gb Ram, Intel HD Grafika (plus Nvidia GT635m), Windows 8 64 bit.

Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: Divné pády aplikací při běhu ntbk na baterii.

#2 Příspěvek od Rudy »

Zdravím!
Je dost pravděpodobné, že je za problémem právě baterie. Pokud ji máte půl roku, stalo by to za reklamaci.
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.

Podpořte, prosím, naše fórum : https://platba.viry.cz/payment/.

Navštivte: Obrázek

e-mail: rudy(zavináč)forum.viry.cz

Varování:
Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!

Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.

Pepinoo
Návštěvník
Návštěvník

#3 Příspěvek od Pepinoo »

Já jsem si to právě říkal. No datum doručení, kdy mi baterku dovezli, je 21.5. 2014. Takže ono to ani není půl roku. Nicméně je mi divné, že Aida64 mi hlásí jen 4 procenta opotřebení baterie. Program BatteryInfoView hlásí, že baterka má Původní kapacitu 56 160 mWh a nyní je na kapacitě 53 390 mWh, což je podobné, jako hlásí ta Aida.
Mám nápad, já totiž mám ještě původní origo baterku Lenovo, která ale měla opotřebení. Proto jsem právě objednával tu novou neorigo. Zkusím tam dát teda tu origo a uvidím, jestli problém přetrvává. Pokud ne, tak alespoň víme, že problém je v baterce a ne ve Win nebo jinde. A v tom případě bych tedy řešil tu reklamaci. Jen nevím, jestli mi to uznají s tím problémem. :?:
Díky za reakci.

Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Rudy »

Pokud vám tu baterii prodali jako náhradní k danému typu NB, měli by ji uznat. Pokud není stanovno jinak, má i baterie standardní záruční dobu, tj. 2 roky.
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.

Varování:
Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!

Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.

Pepinoo
Návštěvník
Návštěvník

#5 Příspěvek od Pepinoo »

No oni mi tu baterii neprodali. Myslím tedy T.S.Bohemia, odkud mám ntbk. Tu jsem si objednal sám z vlastní iniciativy. Protože můj původní notebook šel na reklamaci a místo toho jsem zdarma dostal ten současný použitý a v něm byla originál Lenovo baterie, která však měla již vyšší opotřebení. Proto jsem si sám objednal a koupil tu neorigo z c-baterie eshopu. Nicméně na webu je uvedeno, že to je konkrétní baterie na konkrétně můj model ntbk, ale sami přiznávají, že jde o neorigo baterie.

Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Rudy »

Musíte samozřejmě reklamovat baterii tam, kde jste ji zakoupil.

Varování:

Odpovědět