Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz

Nainštalovaná/použiteľná pamäť RAM

Moderátoři: Rudy, Moderátoři

Pravidla fóra
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.
Zamčeno
Zpráva
Autor
marian
Návštěvník
Návštěvník

Nainštalovaná/použiteľná pamäť RAM

#1 Příspěvek od marian »

Dobrý deň. Mám od včera notebook Acer Aspire V3-772G 54214G1TMakk (http://www.alza.sk/acer-aspire-v3-772g- ... 145713.htm) a už mám s ním problém. Dokúpil som k 4 GB RAM ďalších 8 GB, takže by som mal mať 12GB. Ukazuje to, že tých 12 GB naozaj mám, ale použiteľných je iba 7,88 GB. V Monitore prostriedkov je napísané, že 4216 MB je rezervované hardwarom. Lenže nemôžem prísť na to, že akým. Všetky ovládače mám nainštalované priamo zo stránky výrobcu. Tu sú obrázky: PRVÝ DRUHÝ Mám Windows 8.1 Pro 64-bit. Ďakujem za rady.
Naposledy upravil(a) marian dne 14 říj 2014 19:19, celkem upraveno 1 x.

Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: Nainštalovaná/použiteľná pamäť RAM

#2 Příspěvek od Rudy »

Zdravím!
Přidávat paměti do NB bývá často alchymie. Ne všechny řádně fungují. Je možné, že paměti chybně spolupracují, nebo že je některá vadná. Také je možné, že jste překročil maximum možné velikosti RAM. Zkuste je nejprve mezi sloty přeházet a zjistěte, zda se něco změní
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.

Podpořte, prosím, naše fórum : https://platba.viry.cz/payment/.

Navštivte: Obrázek

e-mail: rudy(zavináč)forum.viry.cz

Varování:
Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!

Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.

marian
Návštěvník
Návštěvník

#3 Příspěvek od marian »

Chybné by nemali byť. Pôvodne tam bola 1x4GB a ja som dokúpil modul 1x8GB. Aj BIOS vidí 12GB. Pozrel som si to, ale neprekročil som maximálnu veľkosť, tá je 32GB. Skúsim teda ju dať do iného slotu.

Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Rudy »

Nějakou paměť rekvíruje integrovaná grafika (pokud je). Ale ne tolik. V biosu bývá možnost to změnit. Pokud hodnotu změníte, měla by se změnit i celková, která je systému k dispozici.
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.

Varování:
Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!

Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.

marian
Návštěvník
Návštěvník

#5 Příspěvek od marian »

Integrovaná grafika je Intel HD Graphics 4600. Skúsil som premiestniť RAMky všetkými kombináciami do 4 slotov. Ale inak, ako to bolo doteraz to nefunguje. Po zapnutí ostane čierna obrazovka, už som myslel, že som to odpálil. V BIOSe sa bohužiaľ nedá nastaviť nič. Takto to vyzerá: http://s7.postimg.org/doqnem8hn/20141014_212904.jpg

Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Rudy »

Paměť využívaná grafikou je nastavena natvrdo. Nechce se mi věřit, že rekvíruje 4GB. Chtělo by to manuál.

Varování:

caRrrnifex.
Přítel fóra
Přítel fóra

#7 Příspěvek od caRrrnifex. »

>>> omlouvám se Rudymu za vstup <<<

často problém řeší update BIOSu (mrkněte na stránky Aceru, zda není k dispozici nová verze); otestoval jste paměť po přidání? bez toho si nemůžete být jistý, zda je paměť v pořádku; jak psal Rudy - nekompatibilita paměťových modulů není u ntb nic výjimečného

1. mohl byste vyfotit oba paměťové moduly? případně použít software pro diagnostiku, ať víme, o jaké paměti se jedná
2. nechte v ntb obě paměti --> pravé tl. myši na Ploše --> Rozlišení obrazovky --> tl. Upřesnit nastavení --> karta Adaptér --> dejte screen
3. Start --> Spustit... --> vepsat a potvrdit enter: dxdiag --> tl. Spustit 64bitovou verzi programu DxDiag --> počkat na dokončení diagnostiky --> karta Zobrazení --> screen
4. pokud v ntb necháte jen nový 8GB modul, najede ntb? pokud ano, jaká je nyní velikost rezervované paměti hardwarem?

marian
Návštěvník
Návštěvník

#8 Příspěvek od marian »

caRrrnifex.
Přítel fóra
Přítel fóra

#9 Příspěvek od caRrrnifex. »

díky za screeny

- nová paměť je sama o sobě kompatibilní s ntb, v kombinaci s odlišnou původní paměti ale přesto může způsobovat problémy (to naznačuje černá obrazovka při různých kombinacích ve slotech), přesto to vypadá, že samotné paměti budou v pořádku a problém bude jinde; uvidíme, co zjistíte, když v ntb necháte jen 8GB modul

1. zkontrolujte ještě následující: Start --> Spustit... --> vepsat a potvrdit enter: msconfig --> karta Spuštění počítače --> tl. Upřesnit možnosti... --> nesmí být zatrženy možnosti "Počet procesorů", "Maximum paměti"

2. občas nová verze BIOSu přinese problémy, aktuálně používáte BIOS v1.15, k dispozici máte ke stažení i starší verzi 1.13, možná by jeho nahození a otestování stálo za to vyzkoušet

marian
Návštěvník
Návštěvník

#10 Příspěvek od marian »

Notebook nenabootoval ani s tou 1 RAM. Dnes som ho bol vrátiť, ani v obchode si s tým nevedeli rady. Ak viete, mohli by ste mi, prosím, poradiť nejaký NTB do približne 700€, ktorý sa bude prevažne používať na grafické programy a hry?

caRrrnifex.
Přítel fóra
Přítel fóra

#11 Příspěvek od caRrrnifex. »

aha, škoda

nebudete to mít snadné skloubit takové požadavky s cenou (vždy tam bude něco, na čem bude ntb ošizený), pokud chcete ntb podobný tomu, který jste vybral (a snad už bez problémů :) ), připlatil bych si a vzal Lenovo IdeaPad Z710 Black (€749)

tady je k dispozici ve slevě se zkrácenou zárukou za €692,92, možná by stálo za to, nechat si ho předvést na pobočce, zda není někde pobitý apod.

marian
Návštěvník
Návštěvník

#12 Příspěvek od marian »

Ďakujem, myslím, že to Lenovo mi bude vyhovovať, takže popremýšľam a asi ho kúpim. Prajem pekný zvyšok dňa. :)

Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Rudy »

I za kolegu: není zač! :)

Varování:

Zamčeno