Ahojte přemýšlel jsem jak bezpečně surfovat na internetu a našel jsem ve Windows Vista možnost zapnout Guest konto. Pokud tomu rozumím správně, je to užívatelský účet s nízkými právy - nedá se v něm instalovat ani aktualizovat software ani měnit nastavení Win. Je tedy bezpečnější surfovat online přes Guest konto? Trocha mě děsí že Guest účet nemá žádné heslo. Používám notebook jen pro zábavu, ale občas i na internet banking.
Prosím vás je tedy Guest konto bezpečnější než tzv. standardní uživatelské konto? Děkuji moc za odpověď.
Zdravím!
Každé konto, které nemá opravnění správce je vždy bezpečnější, než to, které toto oprávnění má. Konto Guest, je obecné konto, určené komumoliv, kde se na vašem PC přihlásí. Stejné konto si vytvoříte i tak, že na vámi vytvořeném kontě nepovolíte orpávnění správce.
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.
e-mail: rudy(zavináč)forum.viry.cz Varování: Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!
Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.