Tak toto nie je stara sunka.
To, co som napisal o prispevok vyssie, plati, mozes sa pozriet, kolko a akych oddielov na disku mas.
Ak to nevies identifikovat, daj sem printscreen.
Kdesi som davnejsie nasiel tuto tabulku:
ACER ALT+F10
ASUS F9
COMPAQ F10 nebo F11
DELL CTRL+F11 (Inspiron F8)
FUJITSU ALT+F10
HP F10 nebo F11
IBM / LENOVO F11
PACKARD BELL F11
SONY VAIO F10
TOSHIBA klávesa 0 nebo F8 a volba repair, F12
a co som trosku pogooglil, ta F9 pre Asus plati.
V mojom okoli ma ASUS len byvala priatelka, takze to teraz nevyskusam

aby si to nevysvetlovala zle. Ale koncom jari som jej ho musel kriesit a ak si dobre pamatam, po F9 som uz len zvolil, ci chcem
1. obnova len systemového oddielu
2. obnova celeho systemu s jednym oddielom (diskje naformatovany len s jednym oddielom, na ktorom bude obnoveny system)
3. obnova celého systemu s vytvorenim dvoch oddielov (disk bude naformatovany s dvomi oddielmi - OS a datovy).
Kedze nevedela, kolko tam ma oddielov a kde co je (pocitacovo gramotna len na Facebook) a po ubezpeceni, ze v pocitaci nie je nic, za cim bude plakat, som zvolil prvu moznost, aby pripadne dalsie oddiely neboli zasiahnute. Asus sa tvaril dve hodiny, ze nic nerobi, kontrolku HDD nema, tak som len sluchom zistil, ze sa na disku zavse nieco odohrava. Potom sme sli na pivo a po cca dalsej hodine nas vitala obrazovka s vysmiatym nastartovanym systemom.
Takze obnova bez problemov.
Inak na osmickach si potom mozes dodatocne vytvorit dalsi oddiel priamo v systeme za chodu, pokial potrebujes datovu oblast oddelenu od systemu. Systemova oblast sa da zmensit o pozadovane miesto a na vzniknutom prazdnom mieste vytvorit dalsi oddiel.