Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz

Jak připojit router k modemu

Moderátoři: Rudy, Moderátoři

Pravidla fóra
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.
Odpovědět
Zpráva
Autor
pospa.josifek
Vzorný návštěvník
Vzorný návštěvník

Jak připojit router k modemu

#1 Příspěvek od pospa.josifek »

Dobrý večer,
Jak mám připojit router ASUS RT-AC56U k internetu? Máme modem od O2 Huawei Echolife (číslo z paměti nevim ) a rád bych si koupil ten Asus, protože wifi od Huawei-e při větším vytížení spadne a je set sakramentsky pomalá (jako 0.15MB při hraní TDU.2?). Na Asusu není červená zdířka, jako má ten šmejd Huawei, tzn. je to potřeba propojit Asus+Huawei+Počítač?
Návod píše:Using the bundled network cable, connect your modem to your
wireless router’s WAN port.
Popř. Kam bych to měl připojit? Do Lan portu?
Typ připojení: ADSL
Obrázek
Od 5.3.15 mám Win 8.1 64bit :)
A od 15.1.16 mám Win 10 64bit :)

caRrrnifex.
Přítel fóra
Přítel fóra

Re: Jak připojit router k modemu

#2 Příspěvek od caRrrnifex. »

Zdravím,

(pokud nechcete přejít na 5 GHz pásmo (to by znamenalo nákup nové síťové karty do koncových zařízení), router ASUS RT-AC56U nekupujte, na 2,4 GHz pásmu (které využíváte aktuálně) má slabší výsledky, za ty peníze router nestojí; pokud chcete wifi router, doporučím TP-LINK TL-WR1043ND)

Nastavení spolupráce modem O2 + vlastní wifi router:

1. v administraci modemu O2 změňte jedinou věc - zakažte wifi část (zbytek nastavení nechejte)
2. přihlaste se do administrace vlastního wifi routeru (je jedno, zda se rozhodnete pro ten Asus, TP-LINK nebo jiný) --> vypněte všechny funkce routeru jako jsou DHCP server, firewall atd., zapnutou nechejte pouze wifi část --> nastavte zabezpečení wifi sítě
3. obě zařízení tak máte nastavené, teď je propojíme:
- do modemu O2 půjde telefonní kabel do portu ADSL
- propojte síťovým kabelem port LAN1 na modemu O2 s libovolným ze čtyř LAN portů na wifi routeru (na wifi routeru tak vůbec nebudete využívat WAN - modrý port na Asusu RT-AC56U)
4. po zapojení pár minut počkejte, zkuste se připojit k wifi síti, ověřit funkčnost internetu

pospa.josifek
Vzorný návštěvník
Vzorný návštěvník

#3 Příspěvek od pospa.josifek »

Tak já mám jakoby síťovou kartu do USB, a ta mi podporuje dual band (to 5ghz pásmo).. Nebo si pod tím mám představit něco jiného? Jinak, děkuji za postup.. :)

//Pokud bych v Huawei vypnul QoS a zapnul ho v Asusu,vadilo by to něčemu? To samé u firewallu?
Obrázek

caRrrnifex.
Přítel fóra
Přítel fóra

#4 Příspěvek od caRrrnifex. »

nic jiného si pod tím nepředstavujte, pokud máte síťovou kartu standardu IEEE 802.11ac, nákup toho Asusu už dává smysl

služby QoS a firewallu musí být v našem případě zapnuté na modemu O2, je ale škoda degradovat drahý wifi router Asusu na pouhý wifi přijímač, to souhlasím :) obecně ale kvalita provedení QoS na domácích routerech bývá rozporuplná, moc bych si od toho nesliboval (třeba ale nový Asus překvapí :) )

fakt chcete ten router od Asusu? pro mě by to znamenalo napsat nový postup na propojení (ufff :D ), ať na něm můžete využívat QoS aj.

pospa.josifek
Vzorný návštěvník
Vzorný návštěvník

#5 Příspěvek od pospa.josifek »

No, bylo by to dobrý.. :D Jinak nevím, jestli z toho něco poznáte, ale tady je něco o tom,jak se nastavuje QoS na Asusu. A ten Asus mi příjde lepší, než TP-Link (a podporuje víc standardů. :) V budoucnosti už bude samozřejmost ten 802.11AC. :) My snad máme ten Huawei přes 3 roky ( :shock: ) a přibyly další typy..

// Potom zvolím to, co je na obrázku, je to tak? :) P.S Ještě ho nemám, našel jsem na netu simulátor toho prostředí.. :)
Přílohy
Asus.JPG
Asus.JPG (51.76 KiB) Zobrazeno 8362 x
Obrázek

caRrrnifex.
Přítel fóra
Přítel fóra

#6 Příspěvek od caRrrnifex. »

jakým způsobem služba QoS routeru Asus pracuje s daty, se z videa nedozvíme :(

režim Asusu na obrázku bude "Bezdrátový směrovač (Výchozí)", postup zapojení:

1. modem O2:
- změňit režim na "Bridge" (napiště prosím přešný model modemu, ať víme, co konfigurujeme :) )
- zakažte všechny funkce jako DHCP server, firewall, QoS, Wi-Fi část
- vypněte/odpojte modem od elektřiny

2. router Asus:
- nastavit na "Bezdrátový směrovač (Výchozí)"

- Advanced Settings (Upřesnit nastavení) --> WAN --> karta Internet Connection (Internetové připojení):
WAN Connection Type (Typ připojení WAN): PPPoE
User Name: O2
Password: O2
Confirm Password: O2

Povolit WAN: Ano
Povolit NAT: Ano
Povolit UPnP: Ano
Připojit k serveru DNS: Ano

(nezapomenout tl. Apply pro uložení provedených změn)

- nastavit DHCP, Wi-Fi část, QoS atd.
- vypněte/odpojte router od elektřiny

3. propojení
- propojte síťovým kabelem port LAN1 na modemu O2 s WAN portem (modrý) na Asusu RT-AC56U

4. zapněte obě zařízení, pár minut počkejte, zkuste se připojit k internetu

pospa.josifek
Vzorný návštěvník
Vzorný návštěvník

#7 Příspěvek od pospa.josifek »

Ten Model od O2. A kde mám nastavit ten "bridge" mod? A normální LAN kabel mi bude pasovat do modrého portu?

Obrázek
Obrázek

caRrrnifex.
Přítel fóra
Přítel fóra

#8 Příspěvek od caRrrnifex. »

aktuálně využíváte ADSL technologii nebo jste už byl překlopen na rychlejší VDSL? LAN kabel bude pasovat

další pomoc Vám můžu nabídnout v podobě připojení na dálku (pokud máte samozřejmě zájem), až budete mít nový wifi router, připojil bych se k Vám na pc a nakonfiguroval modem od O2, těch nastavení je totiž u těchto kombinovaných zařízení více, ne že by se nedalo všechno tady napsat, ale to bych se upsal a na to bohužel nemám čas (navíc při změně do bridge módu se některé modemy O2 chovaly všelijak, z toho by mohlo být téma na pár stránek a tomu bych se rád vyhnul, když to jde rychleji :) )

/// edit: pravopis :oops: ///
Naposledy upravil(a) caRrrnifex. dne 02 říj 2014 08:56, celkem upraveno 2 x.

pospa.josifek
Vzorný návštěvník
Vzorný návštěvník

#9 Příspěvek od pospa.josifek »

To nevím, jestli mám ADSL nebo vdsl.. :?: ale pokud už nám ho v o2 nespraví, napíšu sem a dohodneme se. Zatím děkuji!
Obrázek

caRrrnifex.
Přítel fóra
Přítel fóra

#10 Příspěvek od caRrrnifex. »

není vůbec zač, klidně se ozvěte

Pavuk29
VIP in memoriam
VIP in memoriam
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Pavuk29 »

Takze nechame topic otvoreny? :)
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
:!: PLS NEPISTE MI SZ, NA ICQ A MAILY S OTAZKAMI, PISTE DO FORA :!: :spam:
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
V pripadne akutnych problemov s chodom fora, :207: pripadne s inymi uzivatelmi, :whip: kontaktujte ma na ICQ alebo mailom :31: na pavuk29 zavinac forum.viry.cz. Byvam pri pocitaci casto aj ked nie som online na fore.
http://www.icq.com/people/267560078/
:183: hotline: http://forum.viry.cz/viewtopic.php?f=12&t=116821
:!: pravidla fora: http://forum.viry.cz/viewtopic.php?f=12&t=5601

pospa.josifek
Vzorný návštěvník
Vzorný návštěvník

#12 Příspěvek od pospa.josifek »

Pokud by to bylo možné, tak nechat odemčené. Pokud by se modem vzpamatoval nebo něco, tak napíšu a budete moci locknout.
Díky! :)
Obrázek

Pavuk29
VIP in memoriam
VIP in memoriam
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Pavuk29 »

Jasne, postrazime otvorene. :)
:!: PLS NEPISTE MI SZ, NA ICQ A MAILY S OTAZKAMI, PISTE DO FORA :!: :spam:
V pripadne akutnych problemov s chodom fora, :207: pripadne s inymi uzivatelmi, :whip: kontaktujte ma na ICQ alebo mailom :31: na pavuk29 zavinac forum.viry.cz. Byvam pri pocitaci casto aj ked nie som online na fore.
http://www.icq.com/people/267560078/
:183: hotline: http://forum.viry.cz/viewtopic.php?f=12&t=116821
:!: pravidla fora: http://forum.viry.cz/viewtopic.php?f=12&t=5601

Odpovědět