Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz

Instalace XAMPP a firewall na win7

To, co se nehodí jinam..

Moderátor: Moderátoři

Odpovědět
Zpráva
Autor
f-m
Návštěvník
Návštěvník

Instalace XAMPP a firewall na win7

#1 Příspěvek od f-m »

Zdravím,
chci si nainstalovat xampp na pc, abych mohl rozběhnou WP pro kódování šablon. Po instalaci mi však firewall ve windows7 vyhodí hlášku:
http://www.imagehosting.cz/?v=1lsl.png
http://www.imagehosting.cz/?v=2kgk.png

Nevím, jestli to stornovat, nebo povolit přístup?

Nechci, aby mi pak něco nefungovalo. Zároveň však si nechci povolit nějaký přístup do pc nebo něco. Nechci aby pak měl někdo přístup k mému pc díky tomu, že mi běží server.

Co s tím a jak se zabezpečit?

Díky

vyosek
VIP
VIP

Re: Instalace XAMPP a firewall na win7

#2 Příspěvek od vyosek »

Zdravim :)

Oboji povolte aby mohla komunikace probihat - nebojte, oboji jsou duveryhodne aplikace a nezneuzivaji povoleny port ve FW
"Kdo víno má a nepije,kdo hrozny má a nejí je, kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá, na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl."
Člen Obrázek od 1. února 2011.

f-m
Návštěvník
Návštěvník

#3 Příspěvek od f-m »

Ok, díky.

Já myslel, že když testuji jen stránky u sebe na pc, tak ty porty nejsou potřeba, jelikož aplikace nepotřebuje přístup k internetu...

vyosek
VIP
VIP

#4 Příspěvek od vyosek »

Ono ten pristup je bych rekl kvuli kontrole aktualizaci napr...
"Kdo víno má a nepije,kdo hrozny má a nejí je, kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá, na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl."
Člen Obrázek od 1. února 2011.

potomac
Návštěvník
Návštěvník

#5 Příspěvek od potomac »

Zdravím.
Omlouvám se za vstup. Pouze upřesním informace.

Firewall windows ve výchozím nastavení funguje tak, že všechny odchozí spojení a všechny příchozí spojení vyvolané odchozím spojením jsou povolené a firewall se na ně neptá. Ptá se pouze na to jestli se má povolit nebo nepovolit příchozí spojení programu vyvolané zvnějšku (z privátní sítě nebo z veřejné sítě) když onen program se snaží naslouchat.

Pokud používáš jak píšeš xampp pouze lokálně na svém pc a nepotřebuješ na apache a mysql přístup z privátní sítě nebo veřejné sítě, tak tu komunikati v tebou uvedených oknech nepovoluj.
I kdyby přes ty dva exe byla vyvolána nějaká komunikace ven, např. uváděná aktualizace, tak toto nepovolení se jí netýká, protože tuto komunikaci windows firewall povolí, protože je vyvolána odchozí komunikací.

Odpovědět