Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz

Pomalý notebook, neustálé přehřívání => vypíná se

Moderátor: Moderátoři

Pravidla fóra
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní: http://forum.viry.cz/viewtopic.php?f=12&t=123975 . Děkujeme za pochopení.
Odpovědět
Zpráva
Autor
A.d.u.n.a.
Návštěvník
Návštěvník

Pomalý notebook, neustálé přehřívání => vypíná se

#1 Příspěvek od A.d.u.n.a. »

Zdravím, mám notebook už asi 4 roky. Poslední asi rok se mi neustále přehřívá a vypíná se. Není možné dělat více věcí najednou (jako např. poslouchat písničky z youtube, k tomu mít otevřenou jinou stránku na netu a třeba ještě psát něco ve wordu), sledování videí online nemá ani smysl (do několika minut se přehřeje a vypne). Navíc je poslední dobou dost pomalý (trvá dlouho, než se zapne nebo vypne, otevírání stránek na netu trvá dlouho), dost často se objevuje hláška, že program "neodpovídá". Dost mě to otravuje, už se bojím otevírat několik věcí naráz (což se dělá blbě, když potřebuju něco napsat např. do školy, nebo do práce (seminárka, prezentace) potřebuju hledat informace a zároveň psát), aby se mi uprostřed práce zase nevypl. Někdy mi připadá, že ten větrák vůbec nefouká podle potřeby (při více věcech fouká málo, ale když na něm nic nedělám, fouká jak blázen). Moc prosím o radu. :)

vyosek
VIP
VIP

Re: Pomalý notebook, neustálé přehřívání => vypíná se

#2 Příspěvek od vyosek »

Zdravim :)

:arrow: Neni vetrak a vetraci pruduch zanesen prachem??

:arrow: Tohle vypada na problem, kde my toho moc nezmuzem - pokud domaci vycisteni nepomuze, tak pak zrejme servis nebo sikovny kamarad --> vycisteni, prepastovani teplovodivou pastou a pripadne kontrola vetraku
"Kdo víno má a nepije,kdo hrozny má a nejí je, kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá, na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl."
Člen Obrázek od 1. února 2011.

A.d.u.n.a.
Návštěvník
Návštěvník

#3 Příspěvek od A.d.u.n.a. »

No, já z toho ten prach vždycky vysávám, ale asi by to chtělo rozebrat a vyčistit komplet, což ale neumím. Zkusím se poptat, případně to budu muset hodit někam do servisu. :) Btw. je možný, že by ta vysoká teplota měla vliv i na celkový zpomalení noťase?

vyosek
VIP
VIP

#4 Příspěvek od vyosek »

Ano, toto mozne je - procesor se prehriva a musi tak vykonavat tzv. nulove prikazy (pro nej jednodussi na zpracovani) aby se ochladil...
"Kdo víno má a nepije,kdo hrozny má a nejí je, kdo ženu má a nelíbá, kdo zábavě se vyhýbá, na toho vemte bič a hůl, to není člověk, to je vůl."

A.d.u.n.a.
Návštěvník
Návštěvník

#5 Příspěvek od A.d.u.n.a. »

Aha, dobrá, tak to asi bude tím. Každopádně děkuji za odpovědi. :-)

vyosek
VIP
VIP

#6 Příspěvek od vyosek »

Nemate zac, kdyby neco, tak napiste :worship:

Odpovědět