Dobrý den, už několikrát mi přišla nabídka na "Snadný výdělek" - 90 - 1000€ jen za sledování objednávek v regionu - s nesmyslným tvrzením, že se líbil můj životopis (žádný nemohou mít) - jako odesilatel se objví "RH manažer" - a v adrese odesilatele jsme dokonce někdy já - jako že jsem si ten e-mail poslal sám !
Nevím, jakým způsobem ty zprávy působí (samozřejmě je hned mažu), jestli je tam schovaný nějaký virus, nebo jde jen o podvod - ale obtěžují. Můžete mi dát nějakou radu - co s tím ?
Děkuji a přeji hezký den.
asi podvodná nabídka výdělku v eurech
Moderátor: Moderátoři
Pravidla fóra
Pokud chcete pomoc, vložte log z FRST [návod zde] nebo RSIT [návod zde]
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.
!NOVINKA!
Nově lze využívat služby vzdálené pomoci, kdy se k vašemu počítači připojí odborník a bližší informace o problému si od vás získá telefonicky! Více na www.neslape.cz
Vážení uživaterlé!
Ve dnech 4. - 6-9.2026 budou někteříí naši členové na každoročním srazu fóra. Žádáme vás, abyste měli strpení, nemusí se na na řešení vašeho problému dostat hned. Děkujeme za pochopení.
Pokud chcete pomoc, vložte log z FRST [návod zde] nebo RSIT [návod zde]
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.
!NOVINKA!
Nově lze využívat služby vzdálené pomoci, kdy se k vašemu počítači připojí odborník a bližší informace o problému si od vás získá telefonicky! Více na www.neslape.cz
Vážení uživaterlé!
Ve dnech 4. - 6-9.2026 budou někteříí naši členové na každoročním srazu fóra. Žádáme vás, abyste měli strpení, nemusí se na na řešení vašeho problému dostat hned. Děkujeme za pochopení.
-
Petr Dřevo
- Návštěvník

Re: asi podvodná nabídka výdělku v eurech
ahoj,
nebuduem sa tu rozpisovat - "vsetko je na webe"
staci zadat ako klucove slova phishing a hoax
- taketo maily mazat
- dostanu sa k Tebe zvacsa zo zavireneho PC uzivatela, ktory Ta ma v kontaktoch, niekedy postaci e-mail uvedeny na stranke atd. atd
nebuduem sa tu rozpisovat - "vsetko je na webe"
- taketo maily mazat
- dostanu sa k Tebe zvacsa zo zavireneho PC uzivatela, ktory Ta ma v kontaktoch, niekedy postaci e-mail uvedeny na stranke atd. atd
FRST |ADWCleaner |MBAM |CCleaner |AVPTool
V prípade spokojnosti je možné podporiť fórum https://platba.viry.cz/payment/
V prípade spokojnosti je možné podporiť fórum https://platba.viry.cz/payment/
- cernohous13
- VIP in memoriam

- Místo/Bydliště: Jablonec nad Nisou
- Kontaktovat uživatele:
Re: asi podvodná nabídka výdělku v eurech
Ahoj jen doplním svůj poznatekJaRon napsal: - dostanu sa k Tebe zvacsa zo zavireneho PC uzivatela, ktory Ta ma v kontaktoch, niekedy postaci e-mail uvedeny na stranke atd. atd
taky jsem obdařen podobnými e-maily s mojí odesílací adresou
mažu hned na serveru - IP nedohledatelná a vždy různá
a možný zdroj už ti kolega naznačil
jinak si myslím, že je to jen obtěžující SPAM který zatím nemůžeme díky vlastní adrese filtrovat
Doporučení:
V průběhu léčení prováděj nové instalace a odinstalace jen na můj pokyn.
Důkladně prostuduj a proveď celou operaci podle mé odpovědi.
V případě nejasností se zeptej - vysvětlím
-------------------------------------------------------------------------------------------------
> Podpora fóra <
V průběhu léčení prováděj nové instalace a odinstalace jen na můj pokyn.
Důkladně prostuduj a proveď celou operaci podle mé odpovědi.
V případě nejasností se zeptej - vysvětlím

-------------------------------------------------------------------------------------------------
> Podpora fóra <

Přispějete na provoz fóra?