Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz

Atikmdag.sys - Blue Screen

V tomto fóru se řeší problematika modré smrti - BSOD

Moderátor: Moderátoři

Pravidla fóra
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.
Odpovědět
Zpráva
Autor
makaron
Návštěvník
Návštěvník

Atikmdag.sys - Blue Screen

#1 Příspěvek od makaron »

12052014061k.jpg
12052014061k.jpg (192.65 KiB) Zobrazeno 11099 x
Konfigurace PC:

Deska: Asus P5Q-E
Intel Core Duo E8400 BOX (2 jádra, 3 GHz, skt 775, 1333MHz FSB, 6 MB cache)
Grafika: Asus EAH4870 - Graphics chipset - Ati Radeon HD 4800 Series
Paměti: A-Data Extreme Edition 2X 2GB

Zdravím.Přeinstaloval jsem WIn XP na Win7 64bit.Asi 14 dní vše běželo bez problémů a pak najednou na mě vyskočila blue screen - problém s ovladačem atikmdag.sys.
Na zahraničních i našich foréch jsem našel mnoho lidí s tímto problémem a návodem jak tento problém opravit - prakticky se jednalo o to, že při instalaci nových ovladaču pro grafickou kartu nebyl nový instalátor schopen přepsat starý ovladač atikmdag.sys a po instalaci a následném restartu nastal tento problém - návod zde:

Kód: Vybrat vše

http://www.tomshardware.co.uk/answers/id-1656824/atikmdag-sys-error-bsod-startup.html
Ovšem mě tam blue screen začal skákat aniž bych se pokoušel dávat nějaké nové ovladače.I tak jsem tento návod vyzkoušel - ručně jsem nakopíroval nový atikmdag.sys do System32\Drivers - po restartu opět Bluescreen ale nyní to již hlásilo problém s atikmpag.sys - tak jsem i tento ovladač vyměnil ručně za novejší a počítač bez problémů naběhl.
Jelo to asi půl dne a potom to zas začlo zlobit.Problém je i ten, že už při spuštění PC jsou přes obrazovku takové bílé pruhy(někdy to tam je, někdy ne) - nějaká chyba grafiky - ty pruhy přetrvají až do naběhnutí Windowsu - pokud tedy vůbec naběhne a nepadne to zas do modré obrazovky.
Také je zajímavé, že vždy pomůže když vrátím systém pomocí bodu obnovení na určité datum kde jsem věděl, že PC běželo v pořádku - potom opět PC běži naprosto bez problémů třeba 2-3 dny a pak najednou z ničeho nic modrá smrt - po této modré smrti - když pak zkouším PC zapnout tak asi v polovině načítání Windows vždy padne do blue screen a hlási něco s atikmdag.sys - v tomto stavu se dostanu do Win jen v nouzovém režimu.Ovladač grafiky je nejnovější přímo ze stránek AMD a taky jsem na doporučení ze zahraničních fór aktualizoval BIOS grafické karty na poslední verzi.Vypadalo to, že to bude už v pořádku ale asi po 5 dnech opět modrá smrt - atikmdag.sys.Dám vám sem pro představu obrázky - taky jsem zabalil do RARU MiniDump - tomuhle moc nerozumím tak bych byl moc vděčný za pomoc.Uvítám každou radu.

Tady odkaz na MiniDump

Kód: Vybrat vše

http://uloz.to/xjXx5obe/minidump-rar
A tady i další obrázky kde je vidět jaké mi to dělá pruhy kromě toho blue screenu

Obrázek Obrázek Obrázek

Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: Atikmdag.sys - Blue Screen

#2 Příspěvek od Rudy »

Zdravím!
Může se jednat o vadu samotné grafiky, nebo přehřátí. Stáhněte, nainstalujte a spusťte Speedfan: http://www.stahuj.centrum.cz/utility_a_ ... /speedfan/ a zkontrolujte teplotu GPU a CPU. Neměly by trvale překračovat 65°C (u NB 75°C).
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.

Podpořte, prosím, naše fórum : https://platba.viry.cz/payment/.

Navštivte: Obrázek

e-mail: rudy(zavináč)forum.viry.cz

Varování:
Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!

Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.

makaron
Návštěvník
Návštěvník

#3 Příspěvek od makaron »

Přehřívání bych asi vyloučil.Jednak má grafika kolem 56-57°C, deska 35°C, CPU 22°C a hlavně jakmile to jednou padne z Windowsu do této blue screen tak pak když chci kdykoliv zapnout PC(třeba druhý den) kdy je prakticky PC studené tak to už při nabíhání skočí do této blue screen tak že mi Windows vůbec nenaběhne - musím dát reset, potom F8 a spustit v nouzovém režimu.A zajímavé, že jsou i chvíle kdy se to podaří zapnout, že to do toho Windowsu naběhne - jakoby se někdy ovladač GK při startu podařilo zavést a někdy ne - pak když to naběhne tak to běží náhodně dlouho( 2h, 4h, 1-2 dny) než to zas padne do blue screen.A ty pruhy to vadné zobrazení grafiky se taky oběvuje náhodně a hlavně když se tam objeví tak jsou tam hned při zapnutí PC tzn. jakoby opravdu byl problém s grafickým hardwarem.Tomu se mi ale nechce věřit protože s tímto blue screenem s hláškou atikmdag.sys se na fórech potýká spoustu lidí.Zároveň to ale vypadá jakoby blue screen a ty bílé pruhy byly dvojí nesouvisející problém - nevím.Ještě mě napadlo naistalovat opět Win XP - před tím to na Win XP jelo několik let bez potíží.

Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Rudy »

Máte nainstalovány všechny ovladače hardwaru? Pokud to před tím na WinXP šlo a na Win7 ne, obvykle bývá problém s některým ovladačem.
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.

Varování:
Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!

Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.

makaron
Návštěvník
Návštěvník

#5 Příspěvek od makaron »

Veškeré ovladače hardwaru tam jsou.Teď to zas už druhý den jede bez pádu.Je to záhada.Nezbývá než to testovat.Když to padne tak tam zkusím dát ten Win XP a provozovat to chvíli na něm.Dám vědět.Díky za rady.

Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Rudy »

OK, nemáte zač! :)

Varování:

MiliNess
Přítel fóra
Přítel fóra

#7 Příspěvek od MiliNess »

Já se dívám na poslední výpis paměti z havárie (Sun May 11 17:15:18.214 2014) a grafický ovladač má časové razítko
Tue Aug 18 05:05:47 2009. Takže to rozhodně není nová verze. Navíc samotný grafický ovladač miniportu od AMD (atikmdag.sys) je doplněn řadou dalších pomocných ovladačů a dynamických knihoven, které se instalují zároveň s ním.
Myslíš, že je rozumné aktualizovat jeden z nich a nechat ho spolupracovat s komponentami ze starší verze?
Takže: garafický ovladač + CCC odinstaluj v Ovládací panely->Programy a funkce, restartuj počítač a nainstaluj tam tento ovladač.
Pokud to nebude pracovat ani s ním, pravděpodobně ti odešel VGA.
Pokud jste s naší pomocí spokojeni, můžete nás podpořit. Informace zde

makaron
Návštěvník
Návštěvník

#8 Příspěvek od makaron »

MiliNess píše:Já se dívám na poslední výpis paměti z havárie (Sun May 11 17:15:18.214 2014) a grafický ovladač má časové razítko
Tue Aug 18 05:05:47 2009. Takže to rozhodně není nová verze. Navíc samotný grafický ovladač miniportu od AMD (atikmdag.sys) je doplněn řadou dalších pomocných ovladačů a dynamických knihoven, které se instalují zároveň s ním.
Myslíš, že je rozumné aktualizovat jeden z nich a nechat ho spolupracovat s komponentami ze starší verze?
Takže: garafický ovladač + CCC odinstaluj v Ovládací panely->Programy a funkce, restartuj počítač a nainstaluj tam tento ovladač.
Pokud to nebude pracovat ani s ním, pravděpodobně ti odešel VGA.
Ano, asi to tak bude - jak už jsem psal tak mi vždy pomohlo vrátit PC na určité datum pomocí nástroje Obnovení systému - tudíž se tam vrátily i staré ovladače GK - přesně ty nové ovladače na které jste mi dal odkaz jsem samozřejmě už před tím stahl, odinstaloval staré a nainstaloval tuto poslední verzi ovladačů.Problém byl v tom, že po nainstalování a následném restartu to při pokusu o naběhnutí Win hned padlo do blue screen.Jde o to, že v System32\Drivers zůstal i po odinstalování ATI ovladačů starý atikmdag.sys a instalátor nových ovladačů ho nedokázal přepsat - proto ten blue screen s hláškou atikmdag.sys - zavedl jsem ho tedy ručně a následoval další blue screen ale tentokrát s hláškou atikmpag.sys - nahradil jsem tedy i tento novějším a PC v pohodě naběhlo do Win - po pár dnech to ale za s padlo do BS - zajímavé ale je že do toho blue screenu to padlo z ničeho nic právě i s těmi starými ovladači GK - rozdíl byl jen v tom, že s těmi starými ovladači se to někdy podařilo zapnout aby to naběhlo až do Win ale s těmi novými ovladači to pokaždé při startu PC naběhlo do blue screen a tím to skončilo.Ještě když jsem tam měl ty staré ovladače GK a padlo to do blue screen tak jsem zkusil dát to obnovení systému do určitého datumu a vždy to zabralo - podezřívál jsem proto nejdříve aktualizace Win 7, které se tam pořád aktualizují jak potrhlé - připadlo mi, že vždy po určité aktualizaci to padlo do blue screen - tak jsem aktualizace úplně zakázal a zas se chvíli tvářilo, že je problém vyřešen - po pár hodinách ale opět BS - na různých zahraničních fórech jsem se dočetl, že by mohlo pomoct stáhnout nějaký program na pročištění registru - takovýchto programů je ale víc a nechci aby mi tam nějaký takový program promazal i to co nechci a napáchal nějaké další problémy.Teď to už asi třetí den jede bez problémů na těch starých ovladačích GK - tak nevím.Možná opravdu bude vadná GK.
Až to vyřeším tak dám vědět co to bylo.

makaron
Návštěvník
Návštěvník

#9 Příspěvek od makaron »

Nové info: nahrál jsem tam Win XP a dělá to taky - bílé pruhy přes obrazovku s občasnou modrou smrtí.Takže grafika je zřejmě kaput.Navíc jsem narazil na aukru na lidí, kteří prodávali taky GK s čipem Ati s úplně stejným problémem jako nefunkční.Díky všem za rady.

MiliNess
Přítel fóra
Přítel fóra

#10 Příspěvek od MiliNess »

I za kolegu, nemáš zač.
Pokud jste s naší pomocí spokojeni, můžete nás podpořit. Informace zde

Odpovědět