Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz
Blue Screen
Moderátor: Moderátoři
Pravidla fóra
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.
Blue Screen
Dobrý den,
tenhle "náhodný" crash .. obvykle při chodu 1den + mě začíná štvát .. bude se týkat okolo grafiky pravděpodobně, ale padá to opravdu více méně náhodně, nic není předurčeno tomu a nic nenapovídá crashi těsně před a po ..
Budu opravdu rád za každé rady
Ještě dodávám, že to začalo nevím, tak dva měsíce z5 z ničeho konkrétního, žádná extra aktualizace nebo podobná věc(dělám toho na notebooku docela dost, takže to taky může být cokoli), fakt nevím ..
Taky jsem před měsíce přeinstalovával systém, dva týdny asi nic a pak zase každý druhý den.
Děkuji
31 kvě 2014, 03:51
Co jsem projížděl různé informace mimo, tak je to způsobené starým a novým ovladačem mezi grafikama a zátěží, což je super, protože to by více či méně sedělo(některé aplikace mi píšou něco se zastaralou grafikou) .. řešení moc není, když na Intel grafiku mám aktuální ovladače, zkusím hodně starou verzi nvidia.
tenhle "náhodný" crash .. obvykle při chodu 1den + mě začíná štvát .. bude se týkat okolo grafiky pravděpodobně, ale padá to opravdu více méně náhodně, nic není předurčeno tomu a nic nenapovídá crashi těsně před a po ..
Budu opravdu rád za každé rady
Ještě dodávám, že to začalo nevím, tak dva měsíce z5 z ničeho konkrétního, žádná extra aktualizace nebo podobná věc(dělám toho na notebooku docela dost, takže to taky může být cokoli), fakt nevím ..
Taky jsem před měsíce přeinstalovával systém, dva týdny asi nic a pak zase každý druhý den.
Děkuji
31 kvě 2014, 03:51
Co jsem projížděl různé informace mimo, tak je to způsobené starým a novým ovladačem mezi grafikama a zátěží, což je super, protože to by více či méně sedělo(některé aplikace mi píšou něco se zastaralou grafikou) .. řešení moc není, když na Intel grafiku mám aktuální ovladače, zkusím hodně starou verzi nvidia.
- Přílohy
-
- 053114-17394-01.rar
- BSOD
- (80.33 KiB) Staženo 189 x
Naposledy upravil(a) vyosek dne 31 kvě 2014 06:23, celkem upraveno 1 x.
Důvod: Prispevky slouceny
Důvod: Prispevky slouceny
- Rudy
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Re: Blue Screen
Zdravím!
Správně odhadujete, že problém se týká grafiky. Zkuste následující:
1. Stáhněte, nainstalujte a spusťte Speedfan: http://www.stahuj.centrum.cz/utility_a_ ... /speedfan/ a v průběhu chodu PC sledujte teploty (především GPU). Neměla by překročit 65°C (u NB 75°C)
2. Přeinstaliujte ovladač graf. karty.
Správně odhadujete, že problém se týká grafiky. Zkuste následující:
1. Stáhněte, nainstalujte a spusťte Speedfan: http://www.stahuj.centrum.cz/utility_a_ ... /speedfan/ a v průběhu chodu PC sledujte teploty (především GPU). Neměla by překročit 65°C (u NB 75°C)
2. Přeinstaliujte ovladač graf. karty.
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.
Podpořte, prosím, naše fórum : https://platba.viry.cz/payment/.
Navštivte:
e-mail: rudy(zavináč)forum.viry.cz
Varování: Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!
Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.
Podpořte, prosím, naše fórum : https://platba.viry.cz/payment/.
Navštivte:

e-mail: rudy(zavináč)forum.viry.cz
Varování: Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!
Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.
Máš tam optimus driver ze srtánek Asus nebo běžný grafický ovladač ze stránek nVidia?
Pokud jste s naší pomocí spokojeni, můžete nás podpořit. Informace zde
Tak za normálních okolností jsem instaloval ze stránek Asus(těch anglických, české jsou docela outdated), každopádně během doby po instalaci Wndows se stejně jak intel, tak Nvidia aktualizovala na aktuální verzi, což podstatě nevadilo, protože s tím nebyl problém. Ale před těma dvěma měsíci mi některé aplikace začali brečet, že mám zastaralou grafiku Intel a v nich mi ten BSOD začal vyskakovat, takže to může být i aplikací, ale zase jestli to padne náhodně mezi hodinou a čtyřiceti hodinami ve stejné aplikaci. Zkusím sledovat tu teplotu + zároveň jsem si stáhl pravěkou verzi ovladačů Intel a Nvidia.
Grafický ovladač Intel, nainstaluj nový. Ovladač nVidia ale nainstaluj ze stránek Asus.
Další, nesledoval jsem moc teplotu, když dělám něco náročného, tak je teplota okolo 90 stupňů. Teď zkusím ještě ty ovladače původní.
- Přílohy
-
- 060114-17784-01.rar
- BSOD
- (16.95 KiB) Staženo 197 x
Je to opět chyba grafického subsystému. Pokud teploty šplhají k 90°C, může to být příčina. Je potřeba to vyčistit.
Zkusím to celé vyčistit a uvidím.
Stačí pořádně profouknou výduchový otvor ventilátoru stlačeným vzduchem.
Na žebrech zůstává spousta prachu. Tedy nefoukat do ventilátoru, ale z druhé strany.
Na žebrech zůstává spousta prachu. Tedy nefoukat do ventilátoru, ale z druhé strany.
Tak jsem to pročistil a tenhle bsod mi udělal při 68 stupních. Opravdu nevím co se mu nelíbí.
- Přílohy
-
- 061214-17830-01.rar
- BSOD
- (73.21 KiB) Staženo 155 x
Pokud se grafický procesor nepřehřívá a k problému dochází i s jinými verzemi grafického ovladače, bude se pravděpodobně jednat o závadu grafického čipu.
Je to poměrně častá vada.
Je to poměrně častá vada.
Asi nevíte, zda je možné nějak upřesnit v čem je problém, aby mi to v opravně nějakým způsobem dali dohromady. Nebo pokud mají v opravně nějaké prostředky k tomu.
- Pavuk29
- VIP in memoriam
- Kontaktovat uživatele:
S tym sa netrapte, za to su tam ludia, ktori su za to plateni, neulahcujte im pracu su to take iste lemry lenive ako my. Diagnostika je otazka par sekund.Scatha píše:Asi nevíte, zda je možné nějak upřesnit v čem je problém, aby mi to v opravně nějakým způsobem dali dohromady. Nebo pokud mají v opravně nějaké prostředky k tomu.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
PLS NEPISTE MI SZ, NA ICQ A MAILY S OTAZKAMI, PISTE DO FORA

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
V pripadne akutnych problemov s chodom fora,
pripadne s inymi uzivatelmi,
kontaktujte ma na ICQ alebo mailom
na pavuk29 zavinac forum.viry.cz. Byvam pri pocitaci casto aj ked nie som online na fore.
http://www.icq.com/people/267560078/
hotline: http://forum.viry.cz/viewtopic.php?f=12&t=116821
pravidla fora: http://forum.viry.cz/viewtopic.php?f=12&t=5601

V pripadne akutnych problemov s chodom fora,

http://www.icq.com/people/267560078/

V pondělí jim to zkusím dát na scan, ale pokud byste měli jiné řešení, tak budu rád ještě.
( Po přeinstalaci byl asi tři dny klid a teď už je to úplně v háji. ) Kdybych chodil častěji na notes teď, tak to řeším dřív.
( Po přeinstalaci byl asi tři dny klid a teď už je to úplně v háji. ) Kdybych chodil častěji na notes teď, tak to řeším dřív.
- Přílohy
-
- 080914-7441-01.rar
- BSOD
- (18.94 KiB) Staženo 160 x