Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz

Vlnící se monitor

Moderátoři: Rudy, Moderátoři

Pravidla fóra
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.
Odpovědět
Zpráva
Autor
afro-0
Návštěvník
Návštěvník

Vlnící se monitor

#1 Příspěvek od afro-0 »

Dobrý den, chci se zeptat :

Mám 19,5 palcový LCD monitor značky acer. Mám jej přes dva roky a dosud jel vpohodě, nic jsem nikde nezměnil (připojil do zasuvky něco joineho nebo zmenil napajecí zásuvku, nic, v posledních dnech se ale začal obraz nepravidelně vlnit (blikat, jako na vodě),

zkusil jsem vyměnit napájecí kabel za nový ale nepomohlo.

Muže to být ještě něčím jiným nebo je monitor v háji a musim koupit nový ????

Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: Vlnící se monitor

#2 Příspěvek od Rudy »

Zdravím!
V monitoru budou s největší prvděpodobností vadné filtrační elektrolytické kondenzátory. Každý šikovný radiomechanik by měl být schopen je vyměnit. Nebylo by od věci vyzkoušet monitor s jiným PC, abyste měl jistotu.
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.

Podpořte, prosím, naše fórum : https://platba.viry.cz/payment/.

Navštivte: Obrázek

e-mail: rudy(zavináč)forum.viry.cz

Varování:
Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!

Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.

KEO
Vzorný návštěvník
Vzorný návštěvník

#3 Příspěvek od KEO »

Bud je monitor poskodeny, ako tu bolo pisane, alebo sa jedna o rusenie.

Monitor je pripojeny cez analogovy VGA port, alebo digitalne DVI, ci HDMI ?

Ak je cez VGA, moze pomoct prepojenie na digitalny port /DVI, HDMI, DisplayPort atd/.

Zazil som uz, ze monitor zapojeny cez VGA na PC neskutocne blikal. Cely problem bol v tom, ze bola k nemu cez USB pripojena tlaciaren a bol tam rozdiel potencialov zeme. Tlaciaren bola napojena v inej zasuvke, ktora mala zle uzemnenie. Iny obvod, ako PC a monitor.

Po odpojeni tlaciarne, alebo odpojeni USB kabla od nej bol obraz OK. Stacilo to vsak nechat aj bez zmeny, len prepojit monitor miesto VGA na DVI.
Čínske príslovie: Víno pi z pohára, vedomosti z veľkej čaše.---Hebbel: Často je treba väčšej odvahy k tomu, svoj názor zmeniť, než za ním pevne stáť.---Konfucius: Mudrc hľadá všetko v sebe, nerozumný človek všetko v druhom.---Edison: Nie je múdry ten, kto veľa vie, ale ten, kto vie, čo je treba.---Plutarchus: Nepotrebujem priateľa, ktorý prikyvuje na všetko, čo poviem. Môj tieň sa kýve častejšie.---Wang Čchung: Ak sa začneš učiť, poznáš, ako málo vieš. Ak začneš učiť iných, poznáš, aké je to ťažké poslanie.--- Michelangelo: Dokonalosť spočíva v maličkostiach, cez to všetko, nie je dokonalosť maličkosťou.---Seneca: Rozumný je ten, kto skôr premýšľa, než uverí.---O.Wilde: Starci všetkému veria. Muži o všetkom pochybujú. Mladí všetko vedia.---Konfucius: Dobrý liek chutí horko, dobrá rada drása dušu.

afro-0
Návštěvník
Návštěvník

#4 Příspěvek od afro-0 »

připojeno mám přes vga in. Jinou možnost ani muj monitor nenabízí.

Nikdy to nedělalo, až teď začlo.

Zkusím zapojit k jinému pc a uvidime.

Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Rudy »

Zkuste a uvidíte. :)
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.

Varování:
Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!

Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.

afro-0
Návštěvník
Návštěvník

#6 Příspěvek od afro-0 »

Zdravím, tak jsem zapojil k jinému pc a to se monitor s pc nebavil vubec. Běhalo po černé obrazovce "no signal" , když jsme kabely odpojily tak přeskočilo na "připojit kabel" anglicky samozřejmě.

Jiný kabel jsem vyzkoušet nemohl páč měl kolega jinou koncovku (širší).

Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Rudy »

Jasná vada monitoru.

Varování:

afro-0
Návštěvník
Návštěvník

#8 Příspěvek od afro-0 »

ach jo, beztak to je šmejd, kupoval jsem to z aukra.

No a co stím teď ? Oplatí se to odnést do pc servisu ???
Či raději nový ?
Případně kdybych sháněl znameho na to , co mu mám říct že je nejspíš v háji, to co jste napsal výše ??

Třeba teď to vlní téměř neviditelně, jindy hrozně.

Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Rudy »

Na to, aby se zjistili vadné kondnzátory, stačí i amatér. Ty vadné lze většinou poznat už od pohledu a k výměně stačí páječka a cín. To svede každý trochu zručnější amatér. Pokud je to ale závada v nějaké polovodičové součástce, pak je lepší koupit nový monitor. V takovém případě se vyměňují clé moduly, a ty nejsou právě levné. Cena opravy v takovém případě by se mohla vyšplhat třeba až na 80% ceny nového monitoru.

Varování:

Odpovědět