Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz
Výměna procesoru - Modrá obrazovka
Moderátor: Moderátoři
Pravidla fóra
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.
Re: Výměna procesoru - Modrá obrazovka
Není zač.
Pokud jste s naší pomocí spokojeni, můžete nás podpořit. Informace zde
Tak jsem vyzkoušel původní procesor a s ním notebook funguje bez problému.
Pak jsem tam dal opět nový procesor a při různém testování a zkoušení jsem přišel na jednu zajímavou věc:
Použil jsem různé programy na testování stability CPU (Prime95, LinX a OCCT). Pokud testuji CPU ve Win7, tak mi to vyhazuje chyby (nejčastěji do 5 minut od začátku testu), a nebo se objevuje modrá obrazovka. Pokud ty samé programy použiji v nouzovém režimu, žádné chyby se nenaleznou (ani modrá obrazovka).
Dokonce jsem si stáhl UBCD, kde jsou programy na test CPU. Nechal jsem to nabootovat z tohoto cd a celou noc testoval CPU - výsledek opět bez chyb.
Je tedy možné, že je výskyt modré obrazovky opravdu způsoben nějakým softwarem nebo ovladačem? Nerad bych totiž dělal reinstal celého systému zbytečně. Stačí mi jen Váš názor.
Děkuji
Pak jsem tam dal opět nový procesor a při různém testování a zkoušení jsem přišel na jednu zajímavou věc:
Použil jsem různé programy na testování stability CPU (Prime95, LinX a OCCT). Pokud testuji CPU ve Win7, tak mi to vyhazuje chyby (nejčastěji do 5 minut od začátku testu), a nebo se objevuje modrá obrazovka. Pokud ty samé programy použiji v nouzovém režimu, žádné chyby se nenaleznou (ani modrá obrazovka).
Dokonce jsem si stáhl UBCD, kde jsou programy na test CPU. Nechal jsem to nabootovat z tohoto cd a celou noc testoval CPU - výsledek opět bez chyb.
Je tedy možné, že je výskyt modré obrazovky opravdu způsoben nějakým softwarem nebo ovladačem? Nerad bych totiž dělal reinstal celého systému zbytečně. Stačí mi jen Váš názor.
Děkuji
Zkus spustit Verifier:
4) Jak spustit nástroj k ověřování ovladačů Verifier:
V některých případech budete muset spustit nástroj k ověřování ovladačů Verifier, vestavěný ve Windows. To uděláte takto:
pokud máte nainstalovány Daemons Tools, odinstalujte je a restartujte počítač
spusťte konfigurační rozhraní Verifieru a proveďte nastavení
Start->Spustit->napište "verifier"->OK->Vytvořit uživatelské nastavení->Vybrat individuální nastavení z úplného seznamu->
mimo "Simulace nedostatku prostředků" zatrhněte vše->vybrat ovladače ze seznamu->vyberte vše, co není od Microsoftu->Dokončit->restartujte PC
čekejte na BSOD (zní to blbě, ale je to tak)
Verifier bude od teď ověřovat operace, které provádějí ovladače. Pokud narazí na nějaký problém, vyvolá BSOD.
Ve složce Windows\Minidump by se měl vytvořit nový výpis paměti. Ten upněte na http://www.leteckaposta.cz
v případě problémů při startu, odstavte Verifier
Pokud by k BSOD docházelo už při startu OS a nedařilo se i po několika restartech zavést systém, spusťte nouzový režim (nabídka F8 při startu PC).
Tam opět spusťte Verifier (Start->Spustit->napište "verifier") a zvolte "Odstranit existující nastavení->Dokončit->restart PC.
Vyzkoušel jsem verifier.
Nejprve se to zaseklo na obrazovce "Spouštění systému Windows", po několikátém restartu se hned po obrazovce "Spouštění systému Windows" objevila BSOD. Tam jsem viděl, že je to způsobené ovladačem na USB_LAN. Tak jsem USB vysunul, a zkusil znovu nastavit verifier, tentokrát už bez problémového ovladače. Po restartu se to spustilo až k obrazovce "Vítejte". Pak opět BSOD.
V příloze jsem dal oba soubory ze složky minidump.
Nejprve se to zaseklo na obrazovce "Spouštění systému Windows", po několikátém restartu se hned po obrazovce "Spouštění systému Windows" objevila BSOD. Tam jsem viděl, že je to způsobené ovladačem na USB_LAN. Tak jsem USB vysunul, a zkusil znovu nastavit verifier, tentokrát už bez problémového ovladače. Po restartu se to spustilo až k obrazovce "Vítejte". Pak opět BSOD.
V příloze jsem dal oba soubory ze složky minidump.
- Přílohy
-
- minidump.rar
- (48.57 KiB) Staženo 107 x
Nainstaluj novou verzi ovladače touchpadu.
Pak spusť znovu Verifier. jp97usb.sys opět vyjmi ze sledování, dělá chybu při alokaci paměti (používá neplatný tag).
Nejedná se ale o závažnou chybu.
Pak spusť znovu Verifier. jp97usb.sys opět vyjmi ze sledování, dělá chybu při alokaci paměti (používá neplatný tag).
Nejedná se ale o závažnou chybu.
Provedeno přesně podle instrukcí.
BSOD se objevila hned po obrazovce "Spouštění systému Windows". Pak jsem Verifier vypnul.
Než jsem stačil odeslat příspěvek do fóra, tak další BSOD - také přiloženo.
A dále jsem si ve Správci zařízení všiml, že je tam nějaký nefukční ovladač (viz obrázek).

BSOD se objevila hned po obrazovce "Spouštění systému Windows". Pak jsem Verifier vypnul.
Než jsem stačil odeslat příspěvek do fóra, tak další BSOD - také přiloženo.
A dále jsem si ve Správci zařízení všiml, že je tam nějaký nefukční ovladač (viz obrázek).

- Přílohy
-
- BSOD.rar
- (42.46 KiB) Staženo 98 x
Jsou to spíše náhodné chyby, řekl bych, že to nebude softwarová chyba, ale bude to problém točící se kolem toho procesoru.
Tak to opravdu vypadá na ten procesor. Zkusil jsem reinstalaci Windows a zaseklo se to několikrát už při instalaci.
Takže můžeme uzavřít diskuzi.
Děkuji Vám za čas a trpělivost při řešení tohoto problému.
Takže můžeme uzavřít diskuzi.
Děkuji Vám za čas a trpělivost při řešení tohoto problému.
Nemáš zač.