Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz

AMD alebo Intel?

Moderátoři: Rudy, Moderátoři

Pravidla fóra
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.
Zamčeno
Zpráva
Autor
To3@s
Návštěvník
Návštěvník

AMD alebo Intel?

#1 Příspěvek od To3@s »

Zdravím,
plánujem kúpu herného PC a neviem sa rozhodnúť medzi výberom procesoru AMD a Intel.
Cenovo sú na rovnakej úrovni, no herný výkon môže byť niekde inde.
Poradíte mi?

Zostava AMD:
MB ASUS M5A99X EVO R2.0/ AMD 990X/ AM3+/ 4xDDR3 1600MHz/ ATX
CPU AMD FX-9370 VISHERA, 4.4GHz, socket AM3+, 220W, BOX
VGA Sapphire Radeon R9 280X VAPOR-X / PCI-E/ 3GB DDR5/ 2xDVI/ HDMI/ DP TRI-X/ OC BOOST
RAM Kingston 8GB KIT DDR3 1600MHz HyperX CL9 (KHX1600C9D3P1K2/8G)
Zdroj SEASONIC zdroj 620W S12II-620W (SS-620GB F3)/ 80PLUS Bronze

Zostava Intel:
CPU INTEL Core i5-4670 3,4 GHz, 6MB, socket 1150, BOX
MB ASUS Z87-K/ Intel Z87/ LGA1150/ 4xDDR3 1600MHz/ VGA/ ATX
zvyšok, ako pri AMD

Vďaka :oops:

Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: AMD alebo Intel?

#2 Příspěvek od Rudy »

Zdravím!
Tohle je hodně o názoru a sympatiích. Já jsm příznivec Intelu a nVidia. Takže bych volil tu variantu Intel a grafiku nVidia stejné výkonové úrovně, jako je Radeon R9 280X VAPOR-X. Důvod je ten, že Intel je pro windows nativní hardware a s nVidia ovladači (zejména pro herní účely) nejsou problémy, jako s Catalysty. Protože PC na zakázku stavím, vím to z vlastní zkušenosti.
Jenže přijde někdo jiný, který tu snese argumenty přesně opačné. Obě sestavy jsou výkonově rovnocenné, takže volte to, s čím máte z minulosti dobrou zkušenost. :)
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.

Podpořte, prosím, naše fórum : https://platba.viry.cz/payment/.

Navštivte: Obrázek

e-mail: rudy(zavináč)forum.viry.cz

Varování:
Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!

Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.

To3@s
Návštěvník
Návštěvník

#3 Příspěvek od To3@s »

Ďakujem, aj keď, pre mňa je to trošku nepochopiteľné, ako môže mať 8jadro 4,4GHz remízu s 4jadrom 3,4GHz.
Grafika rovnakej výkonnostnej úrovne od nVidie je o dosť drahšia, preto som volil Radeonu. (GTX780 mi vyšla výkonnostne podobná, no o 100€ drahšia)

Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Rudy »

To je pravda, řekl jsem vám jen svou vlastní zkušenost z praxe. :)
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.

Varování:
Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!

Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.

To3@s
Návštěvník
Návštěvník

#5 Příspěvek od To3@s »

Ďakujem a za priamu a stručnú odpoveď z vlastnej skúsenosti.
Osobne bežím roky na AMD+nVidia. No chcem skúsiť Intel. Som rád že ste ma utvrdili.
:closed:

Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Rudy »

Nemáte zač! :)

Varování:

Zamčeno