omluvám se, že se montuji do tohoto topicu, nicméně mám notebook Asus UX32VD a mám téměř identický problém. NTB se mi náhodně vypíná (bez BSOD), nezáleží jestli je pod zátěží nebo v klidu, běží minutu nebo hodiny. Někdy se vypne jednou, někdy 3x za den. Zřídka se stane, že se obraz rozloží - vizte následující záznam (ten divnej zvuk je pouze důsledek zaseknuté muziky, která mi v tu chvíli hrála) https://www.youtube.com/watch?v=zhmerhU2EhA.
Proč to píšu sem - problém to možná bude stejný. Notebook byl v reklamaci a dle servisního protokolu byla vadná základní deska, což opravili výměnou. Přeinstalovali mi (podle nich) nestabilní OS a poslali zpět (asi týden před mým půlročním zahraničním pobytem). Doma jsem po dvou dnech zjistil, že se to vypíná pořád. Dost mě to mrzí, protože se s tím nedá pořádně pracovat. Jednou mi vypnutí způsobylo poškození (nezbylo v něm nic jiného než dlouhá série ⫿⫿⫿⫿⫿) .php souboru, čili žádná legrace

Tak nějak selským rozumem vylučuji grafickou kartu. Notebook má dvě, integrovanou IntelHD v Core i7 a Nvidia GeForece GT 620M. Notebook totiž spadne jak v desktopu (ten běží na intelovské) tak například při aplikaci / hře zpracovávané kartou Nvidia.
Paměti jsem také testoval a v pořádku. Původní modul jsem i měnil za větší a problém byl jak před, tak po výměně. Nicméně v NTB je jeden nevyměnitelný 2GB modul, ten vyndat nemohu ale jelikož měnili desku, tak s ní se vyměnil i onen integrovaný modul.
Pokud tedy byla vyměněna deska a stále to padá, tak mě napadá, jestli tyto problémy nemohou být diskem (i když testy jsou v pořádku). Co se stane, když disk za chodu kompletně spadne / odpojí se?