Zdravím všechny přítomné,
mám jeden celkem markantní problém. Dnes odpoledne se mi sekl windows (8) a tak jsem musel natvrdo restartovat počítač. Ten už se ovšem nerozjel. Hlásilo mi to chybu s nějakým WinLoadem. Tak jsem jednoduše strčil windows cd do mechaniky, nabootoval a zadal, že chci částečnou obnovu systemu, aby mi zustaly data. Ovšem ani to nemohu, jelikož mi to píše, že jednotka je uzamčena a musím jí nejdříve odekmnout(jak?) netuším..
Poté jsem četl na internetu, že mohu zkusit příkazový řádek s příkazy "bootrec /fixbot, /fixmbr a ještě něco. Ani to mi nejde. Můžete mi prosím někdo pomoci jak odemknout jednotku, popřípadě rozjet bootrec? Děkuji mockrát, přikládám foto příkazového řádku.
http://postimg.org/image/4t38gell5/
snad mi neodešel hdd :_((

Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz
Windows 8, problem s winload, castecna oprava ani bootrec..
Moderátor: Moderátoři
Pravidla fóra
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.
Re: Windows 8, problem s winload, castecna oprava ani bootre
Minimálně je poškozený souborový systém spouštěcího svazeku.
Nechápu proč spouštíš něco, o čem nemáš ani ponětí. Bootrec s parametry fixboot a fixmbr
opravují zaváděcí kód v MBR sektoru a volume boot record systémového svazku.
Ty máš problémy se zavaděčem OS - winload.exe (či winload.efi), který je na úplně jiném svazku.
Nejprve bys měl spustit chkdsk x: /r, kde x je písmeno svazku s Windows (spouštěcí svazek).
Disk poškozený být může nebo to může být pouze důsledek tvrdého restartu.
Nechápu proč spouštíš něco, o čem nemáš ani ponětí. Bootrec s parametry fixboot a fixmbr
opravují zaváděcí kód v MBR sektoru a volume boot record systémového svazku.
Ty máš problémy se zavaděčem OS - winload.exe (či winload.efi), který je na úplně jiném svazku.
Nejprve bys měl spustit chkdsk x: /r, kde x je písmeno svazku s Windows (spouštěcí svazek).
Disk poškozený být může nebo to může být pouze důsledek tvrdého restartu.
Pokud jste s naší pomocí spokojeni, můžete nás podpořit. Informace zde
Když jsem zadal "chkdsk c: /r" napsalo mi to "Cannot open volume for direct access."
Čili pokud dobře chápu, opravdu mi odešel harddisk?
E: pánové, já si asi myslím, že mi odešel hdd.. nechci být pesimista, ale vůbec mi nechce načíst, jak přes ubuntu spuštěné přes cd, tak v jiném noťasu ani při instalaci windowsu.. máte nějaké rady prosím pěkně?
http://www.imagehosting.cz/?v=2014040612.jpg
Čili pokud dobře chápu, opravdu mi odešel harddisk?
E: pánové, já si asi myslím, že mi odešel hdd.. nechci být pesimista, ale vůbec mi nechce načíst, jak přes ubuntu spuštěné přes cd, tak v jiném noťasu ani při instalaci windowsu.. máte nějaké rady prosím pěkně?

http://www.imagehosting.cz/?v=2014040612.jpg
Ano, ten disk může být opravdu vadný.
Rád bych viděl výstup příkazů z Diskpartu:
detail disk
list partition
list volume
Nejprve samozřejmě musíš vybrat správný disk (select disk x)
Jaké číslo má disk (x) zjistíš příkazem list disk.
Rád bych viděl výstup příkazů z Diskpartu:
detail disk
list partition
list volume
Nejprve samozřejmě musíš vybrat správný disk (select disk x)
Jaké číslo má disk (x) zjistíš příkazem list disk.
Já se omlouvám, ale vůbec netuším, co je to diskpart a jak to udělat, když mi nenajede windows. Zkoušel jsem to do příkazového řádku, to ovšem nefunguje, tudíž to asi není ono 
E: DObrý, stačilo chvilku googlit.. Akorát mám problém, podívej se sám.

E2: Pardon, asi jsem to nějak špatně vyfotil, jelikož je to nějak naboku.

E: DObrý, stačilo chvilku googlit.. Akorát mám problém, podívej se sám.

E2: Pardon, asi jsem to nějak špatně vyfotil, jelikož je to nějak naboku.
Nechci malovat čerta (nebo přirození?) na zeď, ale vypadá to, že disk byl a už není...