Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz

BSOD s kódem 116

V tomto fóru se řeší problematika modré smrti - BSOD

Moderátor: Moderátoři

Pravidla fóra
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.
Odpovědět
Zpráva
Autor
_Vendik_
Návštěvník
Návštěvník

BSOD s kódem 116

#1 Příspěvek od _Vendik_ »

Zdravím,
na stolním počítači se mi objevila BSOD s těmito informace:

Kód: Vybrat vše

Popis problému:
Název události problému:  BlueScreen
Verze operačního systému:              6.1.7601.2.1.0.256.1
ID národního prostředí:              1029

Další informace o problému:
BCCode:              116
BCP1:              FFFFFA8006018010
BCP2:              FFFFF88007356D84
BCP3:              0000000000000000
BCP4:              0000000000000002
OS Version:              6_1_7601
Service Pack:              1_0
Product:              256_1
BSOD vyskočila při aktualizaci ovladače grafické karty NVIDIA GTX 260. Od té doby se již od startu zobrazují na monitoru vodorovné pruhy složené z barevných teček. Systém jde nastartovat pouze do nouzového režimu, odebrání ovladačů grafické karty nepomohlo.

Mám podezření na to, že odešla grafická karta, ale pokud by mi to někdo potvrdil / vyvrátil, budu jenom rád.

V příloze soubor .dmp.

Díky.
Přílohy
022514-22375-01.zip
(31.67 KiB) Staženo 99 x

Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: BSOD s kódem 116

#2 Příspěvek od Rudy »

Zdravím!
Problém se týká grafiky. Není grafický čip přetaktován, nebo nepřehřívá se?
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.

Podpořte, prosím, naše fórum : https://platba.viry.cz/payment/.

Navštivte: Obrázek

e-mail: rudy(zavináč)forum.viry.cz

Varování:
Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!

Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.

_Vendik_
Návštěvník
Návštěvník

#3 Příspěvek od _Vendik_ »

Dobrý den,
děkuji za bleskovou reakci. BSOD vyskočila po aktualizaci poslední verze driveru nvidia. V tuto chvíli jsem veškeré ovladače odinstaloval a pokusím se kartu vyndat a vyčistit od prachu. Mohlo by to pomoci?

Karta taktována nebyla, co se týče přehřívání bohužel jsem v nouzovém režimu nespustil speedfan, ale ještě vyzkouším jiný SW na měření teploty.

Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Rudy »

_Vendik_ píše:BSOD vyskočila po aktualizaci poslední verze driveru nvidia.
Proveďte downgrade na původní verzi driveru.
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.

Podpořte, prosím, naše fórum : https://platba.viry.cz/payment/.

Navštivte: Obrázek

e-mail: rudy(zavináč)forum.viry.cz

Varování:
Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!

Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.

_Vendik_
Návštěvník
Návštěvník

#5 Příspěvek od _Vendik_ »

Dobrý večer,
bohužel po odinstalaci původního a opětovné instalaci starého ovladače beze změny. Dostanu se pouze do nouzového režimu.

Problémy se zobrazením (zelené pruhy v obraze) jsou již při bootu, ještě zkusím nabootovat přes USB do linuxu. Speedfan v přehledu vůbec neuvádí teplotu GPU.

Ještě doplním, že ve správci zařízení je grafika "viditelná". Bohužel nemám jinou grafiku, kterou bych vyzkoušel.

Další nápady?

Děkuji

_Vendik_
Návštěvník
Návštěvník

#6 Příspěvek od _Vendik_ »

Tak jsem při řešení problému pokročil.

Po instalování ovladače jsem se dostal do systému, speedfajn ukazuje ale u GPU 70 °C při nulové zátěži. Předpokládám, že toto může působit problémy, je to tak?

Děkuji za informaci.

_Vendik_
Návštěvník
Návštěvník

#7 Příspěvek od _Vendik_ »

pokud by někdo řešil stejný problém, pomohlo toto konkrétní řešení: http://www.instructables.com/id/How-to- ... it-resets/

Více k tématu zde: http://http.developer.nvidia.com/Nsight ... covery.htm

LOCK

MiliNess
Přítel fóra
Přítel fóra

#8 Příspěvek od MiliNess »

Bohužel to není řešení. Změna hodnoty TdrDelay ze dvou na 10 způsobí pouze to, že video plánovač ponechá grafickým operacím delší dobu na dokončení (namísto 2 sec, 10 sec.). Měl by ses zaměřit na teplotu GPU, protože je vysoká. Pak dochází k thermal throttlingu jako u CPU a snížení výkonu grafického čipu. V konečném důsledku pak dojde k tomu, že grafické operace trvají déle jak 2 sekundy. To poznáš třeba při hrách, nakonec může dojít i k poškození GPU.
Pokud jste s naší pomocí spokojeni, můžete nás podpořit. Informace zde

Odpovědět