Pravidla fóra
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.
Dobrý den, bojím se o mou novou grafickou kartu MSI R9 270X. V zátěži (při hraní ETS 2 na ultra detaily)mám teplotu dokonce 80°C! Je tato teplota normální? Pokud si nastavím moje nastavení ventilátorků procenta/teplota, teplota se drží do 66°C. Akorát to dělá trochu větší bordel. V příloze posílám soubor, kdy mi MSI Afterburner monitoroval a ukládal data do logů.
Zdravím!
80°C je dost vysoká teplota. Zkuste chvíli provozovat PC s odejmutou bočnicí. Pokud bude teplota podstatně nižší, je problém způsoben nevhodnou cirkulací vzduchu uvnitř skříně. V takovém případě byste musel nainstalovat nějaký doplňkový ventilátor.
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.
e-mail: rudy(zavináč)forum.viry.cz Varování: Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!
Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.
Ok, můžu vyzkoušet. Skříň je docela horká, asi by taky měla být trochu studenější, ne? Teplota CPU je kolem 60 C, značka AMD Trinity. Opět při hraní té samé hry teploty max. 79 C. Pokud chcete, dám zase log.
Od 5.3.15 mám Win 8.1 64bit
A od 15.1.16 mám Win 10 64bit
e-mail: rudy(zavináč)forum.viry.cz Varování: Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!
Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.
Při podtaktování na hodnoty, která má normální karta (trochu jsem si je zvýšil-takt jádra 1000mhz a takt pamětí 1003mhz)mám teplotu 71°C. Zítra pojedu na hory, až se vrátím, zkusím otevřít bočnici skříně, co to udělá.
Dobrý den, omlouvám se za pozdní odpověď a a Offtopic, ale PC mi nechce naskočit. Včera ještě vše šlo, hrál jsem na něm hry, ale nyní nechce, zobrazí se modrá obrazovka s nápisem "Recovery-Your PC needs to be repaired (Vaše PC potřebuje být opraveno) The Boot Configuration Data is missing some requied information. File: /boot/BCD
Error code: 0x0000034
A podtím je ještě anglicky napsáno, že to potřebuje CDéčko od windowsů, ale bohužel ho nemůžu nalézt. Nešla by instalačka LEGÁLNĚ stáhnout? Na počítači je ještě štítek s product keyem. Hledal jsem kde možně (skříně, sklep...).
Dobrý den, PC šlo dnes do servisu. Technik předpověděl, že se jedná o selhání pevného disku. Možná je i nákaza malwarem ( i když mi to váš kolega v logu neodhalil )Prý že je poškozená nějaká tabulka FAT32 a prý že bez ní to nepůjde. Pokud téma nezamknete, odpovím co bude po servisu.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ PLS NEPISTE MI SZ, NA ICQ A MAILY S OTAZKAMI, PISTE DO FORA
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
V pripadne akutnych problemov s chodom fora, pripadne s inymi uzivatelmi, kontaktujte ma na ICQ alebo mailom na pavuk29 zavinac forum.viry.cz. Byvam pri pocitaci casto aj ked nie som online na fore. http://www.icq.com/people/267560078/ hotline: http://forum.viry.cz/viewtopic.php?f=12&t=116821 pravidla fora: http://forum.viry.cz/viewtopic.php?f=12&t=5601
Pc je už ze servisu, byl reinstalován celý OS.... No nic, teď již k problému. Projel jsem všechna různá fóra a každý říká něco jiného(o teplotě). Nyní nejsem na PC, ale stejně Potřebuju radu: Jde nějak v BIOSu nastavit, kdy se má spustit CPU větráček? Žádný jiný v PC nemám. Nastavil jsem, aby se pouštěl při teplotě
45 C, ale větráček to nerespektuje. Nevíte, jak to nastavit? Zítra dodám screeny. Minimální hodnotu spuštění mám na 50%.
V biosu toto nastavit nelze. Bios pouze hlídá a reguluje otáčky a měl by vypnout PC (nebo nedovolit jeho spuštění) v případě, že se větrák zastaví. Je možné pouze nastavit teplotu pro vypnutí PC při přehřátí.
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.
Co je tím pádem toto?
K čemu je v BIOSu položka "Fast Boot" (rychlé bootování)? Co si pod tím mám představit? Omlouvám se, pokud vám vadí, že vás zahlcuju dotazy které jsou ještě mimo to OT.
//Edit: Testoval jsem procesor pomocí programu OCCT a dostal jsem se na 66 C. Dál se již bojím jít.
Přílohy
bios.PNG (3.07 KiB) Zobrazeno 6435 x
Podle mého jde o zkrácené úvodní posty (zobrazí se jen ty základní) a pak přijde hned na řadu boot systému. Podle přiloženého obrázku soudím, že by minimální otáčky větráku CPU by byly poloviční (50%) a případný větrák systému (přídavný, nebo zkrátka další) má nastaven automatický režim.