Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz

pc won't boot

Moderátoři: Rudy, Moderátoři

Pravidla fóra
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.
Zamčeno
Zpráva
Autor
altrok
Moderátor
Moderátor

pc won't boot

#1 Příspěvek od altrok »

prijemny vecer preju :)

prve se omlouvam za anglicky nazev threadu, ale nektere pojmy holt cesky napsat neumim a hlavne mi anglicky zni mnohem lepe :?:

po nedozitych sesti letech mi milovany mazlik vypovedel sluzbu a mam na Vas pred jeho poslednim pomazanim nekolikero dotazu :cry:
sestava:

Kód: Vybrat vše

Procesor: Intel Core2 Duo E4500 2.20GHz, 2MB Cache, FSB 800MHz, 775pin, s chladičem; 2832,-Kč
Zakladni deska: Gigabyte GA-P35-DS3, Chip Intel P35; 2344,-Kč
Paměti: 2x Kingston DIMM 1024MB DDR II 800MHz KVR800D2N5/1G; 1044,-Kč
Grafická karta: Leadtek Winfast PX8600 GTS TD Extreme 256MB, PCI-E; 3582,-Kč
Zdroj: Fortron ATX-450PNF 450W; 1261,-Kč
Pevný disk: Samsung SpinPoint T HD501LJ - 500GB SATA II; 2488,-Kč
DVD-RW mechanika: LG SuperMulti GSA-H55N OEM; 705,-Kč
Skříň: CoolerMaster Elite 330 RC-330-KKN1-GP; 928,-Kč
dnes rano jsem ho zkousel zapnout, klasicke spusteni vetracku, ale monitor zustal cerny a po 5-8 vterinach se na vterinku vypl a znovu se spustil (stale dokola)... hned po tomto problemu jsem sel PC vysat (pravidelne nase rodinne pomocniky vysavam co pul roku) a pote ho zkusil jeste spustit - PC nabehl az na Desktop, kde se po nabehnuti sekl (hodiny zustaly na 12:02) a po tvrdem resetu se opakovaly rychle restarty... jelikoz uz ma par tisic hodin (cca 10k+) najezdeno, byl jsem na jeho blizici se odchod pripraven pravidelnymi zalohami a uz snad ani neuvazuju o jeho znovuzprovozneni, jen me zajima, co odeslo, pripadne jak na to prijit :)

a navazujici pribeh...
jelikoz ma bratr podobne "delo", prvni jeho myslenka byla ukradnout mi RAMku (jeho MB ma 2 sloty a z toho 1 obsazeny - vlozil jen jednu z "Kit of 2") a boostnout si svuj PC. co cert nechtel, po spusteni jeho pc nenabehl monitor, ale v provozu zustali jen podsviceni bedny a hukot vetracku...
takze se na Vas obracim s prosbou o pomoc pri diagnoze, co se mohlo stat :oops:
jeho sestava: http://interlink.tsbohemia.cz/barbone-h ... 81576.html - zdroj ma 3 mesice novy - ZDROJ 450W OEM PFC (FAN 120MM) - http://interlink.tsbohemia.cz/zdroj-450 ... 51084.html

Kód: Vybrat vše

¶ Procesor: AMD Athlon™ 64 X2 Dual-Core 5200+ EE 2,7GHz
¶ Základní deska: Čipset nV6100, socket AM2, podpora pamětí DDR2 až 8GB, SATA2 připojení hardisku pro maximální datovou propustnost, GLAN pro připojení i k místní síti a internetu, PCI sloty pro případné dokoupení TV karty
¶ Grafika: ATI RADEON HD4670, 512MB paměti, 128bit DDR3, výstup DVI
¶ Zvuk. karta: Audio 5.1 channel
¶ Síťová karta: LAN Realtek 8201 10/100 Mbit LAN Controller
¶ Operační paměť: 1x DIMM DDR2 2048MB 800MHz (2GB)
¶ DVD mechanika:DVD RW Black s podporou vypalování a přepisování ±R/±RW/RAM/DL, zapojena na SATA sběrnici
¶ Pevný disk: kapacita 250GB, SATAII/300 8MB cache 7200 otáček (jedno plotnový disk!)
¶ Skříň: SHARKOON Rebel 9 SPECIAL Edition, ATX, (skříň má speciální tichý, modře svítící ventilátor pro co nejefektivnější chlazení) 
¶ Čtečka paměťových karet: Compact Flash, Secure Digital, Multimedia Card, XD, Memory Stick
jeho PC se nevratil k zivotu ani po vyndani moji jedne RAMky :(

predem dekuji za drahocenne rady a napady, ktere povedou k vysvetleni a odstraneni techto potizi :)
Pokud je cokoliv nejasného, ihned se ptej.
V případě spokojenosti prosím podpořte forum.
Pro dotazy, které se nehodí na forum, je možné využít altrokzavináčforum.viry.cz
Máš-li chuť pomáhat návštěvníkům tohoto fora, přihlas se do naší školičky.

Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

Re: pc won't boot

#2 Příspěvek od Rudy »

Zdravím!
Zde: http://forum.viry.cz/viewtopic.php?f=53&t=109260 najdete popis základní hw diagnostiky. Podle popisu může problém způsobovat disk, zákl. deska, nebo zdroj. Je to jen tip a můj názor, řiďte se popisem diagnostiky.
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.

Podpořte, prosím, naše fórum : https://platba.viry.cz/payment/.

Navštivte: Obrázek

e-mail: rudy(zavináč)forum.viry.cz

Varování:
Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!

Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.

altrok
Moderátor
Moderátor

#3 Příspěvek od altrok »

u prvniho PC byl vadny zdroj (pouzit z druheho PC), u druheho se mi to svepomoci zjistit nepodarilo (zdroj je OK) a navic... u takoveho HW uz ani neni snaha to dale resit :D
takze dekuji za odpoved a z moji strany je to vsechno :)
Pokud je cokoliv nejasného, ihned se ptej.
V případě spokojenosti prosím podpořte forum.
Pro dotazy, které se nehodí na forum, je možné využít altrokzavináčforum.viry.cz
Máš-li chuť pomáhat návštěvníkům tohoto fora, přihlas se do naší školičky.

Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Rudy »

Z mé rovněž. Nemáte zač! :)
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.

Podpořte, prosím, naše fórum : https://platba.viry.cz/payment/.

Navštivte: Obrázek

e-mail: rudy(zavináč)forum.viry.cz

Varování:
Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!

Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.

Zamčeno