Zdravím,
u mého noťasu se vyskytl dost specifický problém před pár dny. Ntb v pohodě běžel a najednou monitor zhasl. Nejdříve jsem myslela, že odešla grafika (před 2 lety byl ntb v servisu, tuším odešel čip na grafice), protože po 2 následných pokusech o zapnutí nenaběhlo ani úvodní logo Asus a obrazovka zůstala černá. Pak jsme jej ale s přítelem napojili na externí monitor (co kdyby) a noťas kupodivu fungoval. O den později jsem jej tedy zapla s externím monitorem pořád připojeným a na mé překvapení naběhl i monitor na ntb, ale v momentě přihlašovací obrazovky najednou začal ztrácet barvy až totálně zhědnul (externí monitor běžel v pohodě, dalo se přihlásit a na ntb pracovat). Vyzkoušela jsem tedy stáhnout nové ovladače přímo na mou grafiku (AMD radeon Mobility... ) na grafiku a vualá, noťas najednou běžel jako znovuzrozený.
Bohužel jsem se těšila předčasně a dnes večer se mi noťas najednou sám vypnul a po několikátých bezúspěšných pokusech jej zapnout, jsem to vzdala. Vždy se objeví obrazovka, s možnostmi zapnutí pc (nouzový režim, spustit obvyklým způsobem... ). Po možnosti spustit obvyklým způsobem nebo s poslední funkční konfiguraci začne nabíhat, ale k přihlašovací obrazovce nikdy nedojde. Nouzový režim se sice jednou spustit povedlo ale najednou po několika minutách byla obrazovka plná přeskakujících šmuh (takový ten rozházený obraz plný barevných linek), tudíž sken se mi provést asi nepovede.
Pokud někdo pochopil můj popis, nemáte tip co by mohlo stát za tím? Jestli je to grafika, ovladače, ram nebo odešel systém (pořád používám původní Vistu a doteď jsem s ní neměla problémy)?
Napadlo mi ještě, že před pár dny jsem aktualizovala ovladače Asus nebo co to bylo. Má máti v práci prý měla něco podobného před pár dny s pc taky a prý za to může špatná aktualizace microsoft.
Takže nějaké tipy. Budu moc vděčná za cokoliv.
Díky

Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz
Grafika nebo jiný problém?
Moderátor: Moderátoři
Pravidla fóra
Pokud chcete pomoc, vložte log z FRST [návod zde] nebo RSIT [návod zde]
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.
!NOVINKA!
Nově lze využívat služby vzdálené pomoci, kdy se k vašemu počítači připojí odborník a bližší informace o problému si od vás získá telefonicky! Více na www.neslape.cz
Pokud chcete pomoc, vložte log z FRST [návod zde] nebo RSIT [návod zde]
Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.
!NOVINKA!
Nově lze využívat služby vzdálené pomoci, kdy se k vašemu počítači připojí odborník a bližší informace o problému si od vás získá telefonicky! Více na www.neslape.cz
- Rudy
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Re: Grafika nebo jiný problém?
Zdravím!
Podle toho popisu si myslím, že odchází displej (externí funguje, vestavěný jen občas). Za šmouhy rozhodně nemůže žádná systémová aktualizace. Jiná věc ale je to, že nelze spustit systém. Nechal bych NB prověřit v servisu.
Podle toho popisu si myslím, že odchází displej (externí funguje, vestavěný jen občas). Za šmouhy rozhodně nemůže žádná systémová aktualizace. Jiná věc ale je to, že nelze spustit systém. Nechal bych NB prověřit v servisu.
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.
Podpořte, prosím, naše fórum : https://platba.viry.cz/payment/.
Navštivte:
e-mail: rudy(zavináč)forum.viry.cz
Varování: Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!
Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.
Navštivte:

Varování: Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!
Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.
No dnes právě běžel celý den a úplně v pohodě, žádná šmouha nic, dokonce byl na pár hodin vypnutý a pak se krásně bez problému zapnul. Až pokud se mi večer uprostřed hovoru přes Skype nevypnul =/
Proto jsem doufala zda to není spíš něco systémové. Servis jsem chtěla jako poslední možnost ale asi se jí nevyhnu
Proto jsem doufala zda to není spíš něco systémové. Servis jsem chtěla jako poslední možnost ale asi se jí nevyhnu
- Rudy
- Site Admin
- Kontaktovat uživatele:
Tohle opravdu na systémový problém nevypadá. Pokud se displeji ukázaly šmouhy, může být problém jedině v hardwaru.
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.
Navštivte:
Navštivte: