Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz

Aktualizace blokovaná antivirem

Máte problém s virem? Vložte sem log z FRST nebo RSIT.

Moderátor: Moderátoři

Pravidla fóra
Pokud chcete pomoc, vložte log z FRST [návod zde] nebo RSIT [návod zde]

Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.

!NOVINKA!
Nově lze využívat služby vzdálené pomoci, kdy se k vašemu počítači připojí odborník a bližší informace o problému si od vás získá telefonicky! Více na www.neslape.cz
Odpovědět
Zpráva
Autor
kadr
Návštěvník
Návštěvník

Aktualizace blokovaná antivirem

#1 Příspěvek od kadr »

Prosím o radu. Pc je už delší dobu zpomalený, ačkoli mám nainstalovaný antivirus, zkoušel jsem i kontrolu jinými programi (Eset Scanner, SuperAntiSpyware) - nenalezeno nic.
Všiml jsem si, že se mi od jisté doby před každým vypnutím instaluje aktualizace 1 z 1; při kontrole správce úloh jsem zase zaregistroval, že jeden z největších žroutů je svchost.exe.Na forech mnozí při problému se svchostem radí zakázat automatické instalování aktualizací - zpozorněl jsem tedy a po kontrole Windows Updatu zjistil, že u mnoha důležitých aktualizací za poslední měsíc je v kolonce stav "neúspěšné". Speciálně mě Win. Update upozorňoval na 2 důležité aktualizace, jedna z nich se nenainstalovala (chyba 9C47) - prakticky současně s tím Avast ohlásil zablokovaný virus (a obratem ohlásil aktualizaci virové databáze - s tím, že přidal jedinou definici.
Důvěru v antivirus mám omezenou, jako by se pod Avast taky cosi schovalo - v msconfigu se nemůžu zbavit automatického spuštění programu po spouštění. Avast jsem přeinstalovával - zarazilo mě, že po spuštění se dle msconfigu měly spouštět Avasty dva, z toho nebylo možné vypnout jeden.
Díky za všechny rady, jsem docela zmatený a Windows přeinstalovávat nechci, zvlášť vzhledem k tomu, že počítač už jednou zavirovaný byl, podnikl jsem některé preventivní kroky a aniž bych věděl, co konkrétně jsem opomenul, mám to tu zas.

kadr
Návštěvník
Návštěvník

Re: Aktualizace blokovaná antivirem

#2 Příspěvek od kadr »

Doplním podstatnou věc, které jsem si nevšiml - blokována (stav "neúspěšné") je vždy jedna a tatáž aktualizace, pojmenovaná "Internet Explorer 11 pro Windows 7 pro platformu x64". Byť ve výpisu je i několik aktualizací, které se nepodařilo nainstalovat ve vzdálenější minulosti.

Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Rudy »

Zdravím!
Ta aktualizace je instalace IE v. 11. Můžete (pokud o něj stojíte a nepoužíváte alternativní prohlížeč) ho nainstalovat ručně: http://windows.microsoft.com/cs-cz/inte ... -languages . Tím by se problém vyřešil.
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.

Podpořte, prosím, naše fórum : https://platba.viry.cz/payment/.

Navštivte: Obrázek

e-mail: rudy(zavináč)forum.viry.cz

Varování:
Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!

Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.

kadr
Návštěvník
Návštěvník

#4 Příspěvek od kadr »

Díky. Zkusil jsem postupovat podle Vaší rady, prý bych ale musel vypnout programy používající soubory, které by se aktualizovaly - zejména Avast a Průzkumník Windows. Tady jsem se zarazil - možná jsem paranoidní, ale v kontextu to působí divně a už nevím, čemu věřit; nebo se nemám bát? Divně se chová antivirus (nemožnost dostat ho pryč z automaticky spouštěných, hlášení zablokovaného viru při snaze nainstalovat aktualizaci), divně se chovají aktualizace... Nemyslíte, že je počítač podle uvedeného nakažen něčím důmyslným?

Rudy
Site Admin
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od Rudy »

Můžete udělat úplný sken MBAM: http://www.malwarebytes.org/mbam.php . Dejte log a předem nic nemažte. Jinak si nemyslím, že byste měl v PC něco závažného. Možná nějaký AdWare (ten ale nemůže způsobit blokovámí antivirem). Avast je někdy paranoidní, jiný AV by to neblokoval. Pro stažení IE11 ho klidně můžete vypnout.
Dotazy a logy vkládejte pouze do vašich threadů. Soukromé zprávy, icq a e-maily neslouží k řešení vašich problémů.

Podpořte, prosím, naše fórum : https://platba.viry.cz/payment/.

Navštivte: Obrázek

e-mail: rudy(zavináč)forum.viry.cz

Varování:
Před odvirováním PC si udělejte zálohy svých důležitých dat (pošta, kontakty, dokumenty, fotografie, videa, hudba apod.). Virus mimo svých "viditelných" aktivit může poškodit systém!

Po dořešení vašeho problému bude vlákno zamknuto. Stejně tak tehdy, pokud bude nečinné více než 14dnů. Pokud budete chtít vlákno aktivovat, napište mi na mail uvedený výše.

Odpovědět