Odvirování PC, zrychlení počítače, vzdálená pomoc prostřednictvím služby neslape.cz

Asi mám v PC nezvaného návštěvníka, prosím o kontrolu!

Máte problém s virem? Vložte sem log z FRST nebo RSIT.

Moderátor: Moderátoři

Pravidla fóra
Pokud chcete pomoc, vložte log z FRST [návod zde] nebo RSIT [návod zde]

Jednotlivé thready budou po vyřešení uzamčeny. Stejně tak ty, které budou nečinné déle než 14 dní. Vizte Pravidlo o zamykání témat. Děkujeme za pochopení.

!NOVINKA!
Nově lze využívat služby vzdálené pomoci, kdy se k vašemu počítači připojí odborník a bližší informace o problému si od vás získá telefonicky! Více na www.neslape.cz
Zamčeno
Zpráva
Autor
tamuri
Návštěvník
Návštěvník

Re: Asi mám v PC nezvaného návštěvníka, prosím o kontrolu!

#121 Příspěvek od tamuri »

Tady máš to na fotce: http://leteckaposta.cz/857526765
Držím si palce...

tamuri
Návštěvník
Návštěvník

#122 Příspěvek od tamuri »

Lidi zlatí, tak teď přišla na řadu prosba: poraďte mi, jak bych měla zálohovat svá data (ani pořádně nevím, co se dá, a co ne...). A polopatě, pliiz!
Cítím v kostech, že "to moje všecko" už dlouho nevydrží!

cernohous13
VIP in memoriam
VIP in memoriam
Kontaktovat uživatele:

#123 Příspěvek od cernohous13 »

Tak koukni zpátky na návod HBCD - v něm si přetáhneš osobní data (fotky, dokumenty atd. na flašku a přeneseš kamkoliv)
Instalaci a obnovu Win budeš asi muset svěřit někomu znalejšímu :(
Doporučení:
V průběhu léčení prováděj nové instalace a odinstalace jen na můj pokyn.
Důkladně prostuduj a proveď celou operaci podle mé odpovědi.
V případě nejasností se zeptej - vysvětlím Obrázek

-------------------------------------------------------------------------------------------------
> Podpora fóra <

tamuri
Návštěvník
Návštěvník

#124 Příspěvek od tamuri »

Myslíš, že ta modrá smrt přišla kvůli mé neumětelosti? Vždyť se už načítala data, a to rychle, nestačila jsem ani počítat, ale už bylo toho hodně, takže vypadalo, že je vše na dobré cestě - co bych tam tak mohla zvorat, to by ani nenačítalo... ale najednou Bang! - a byla modrá... a to se mi přihodilo dvakrát! Mili se neozval, nevím, zda se vůbec podíval na kód chyby, třeba by na něco přišel...
Chtělo by se mi zálohovat nejen vlastní data (dokumenty,fotky,videa, poštu), ale také Windows a nastavení (plus aplikace)...

Jo, a proč HBCD ? Ta modrá smrt vyskakovala jenom při pokusech o instalaci Windows, ale po restartu mi počítač znovu (asi) normálně běží.

Svěřit znalejšímu... vědět komu, netvrdla bych s tím sama a netrápila vás. Takže zbývá ten Mironet, odkud počítač ke mně přišel, ale ze zkušenosti vím, že to potrvá. A také nebude levné. A také mám zajišťovat přívoz-odvoz. A pak řeknou, že to nestojí ani za námahu, kupte si nový. A to ještě nevědí, že mi včera přidali důchod, celých 60 Kč!
Vnučka na mne tlačí, že do toho mého "šmejdu" nemá cenu už investovat... no, nevím, nebyl to špatný šmejd. A na koupi lepšího se moc necítím, a koupě laciného mne neláká... Bábo, raď!
Jednou jsem ho tam takhle vezla na takových kolečkách, omotaného dekou, abych ho nebacila po cestě, a nebyla to pohodlná cesta:bus, tram, pak kousek pěšky z kopečku. No a jeden mmmoc slušný pán se za mnou ohlédl a začal kývat hlavou a něco pohrdlivě mumlat, asi něco jako: No ta teda klesla! Myslel asi, že jsem bezdomovkyně, co táhne za sebou veškerý svůj majetek. Už se mi to jaksi nechce opakovat.

JaRon
Moderátor
Moderátor

#125 Příspěvek od JaRon »

dovolim si jednorazovo cosi k teme pridat:
pokial je to mozne daj dolu kryt z PC a pozri na zakladnej doske ci nemas vydute kondenzatory ?
ak ano, ani sa nejakou prip. opravou nezaoberaj a zalohami tiez nie, tento disk si mozes dat vlozit kompletne do "noveho" pocitaca ako druhy disk
viem, ze si pisala ze nechces ist do "stareho" - ale slusny repas sa da zohnat za cca 120E a moze Ti sluzit dlhe roky - bezne v praci take kupujeme a sluzia ako aj tie nove ,,,
tolko odomna - prajem pekne Vianoce
a ako pisal moj oblubeny kolega cernohous13 - nestresuj sa zelezom - su to len veci ,,,
FRST |ADWCleaner |MBAM |CCleaner |AVPTool

V prípade spokojnosti je možné podporiť fórum
https://platba.viry.cz/payment/

tamuri
Návštěvník
Návštěvník

#126 Příspěvek od tamuri »

Drahý JaRone, děkuji moc, každá rada je cenná.
Ne, že bych nevěděla, co je to kondenzátor, ale těch existuje velká spousta druhů a tvarů a měla bych aspoň přibližně vědět jak vypadají ty, co sedí v mém počítači, a kolik jich tam může být, a jak vypadá vydutý (to bych asi zprvu měla vidět nevydutý...). Tuhle na jaře už jsem do PC-čka vlezla a vyměnila baterii u BIOSu, Rudy mi napověděl jak vypadá a kde je její místo.
Ohledně repasovaného počítače to určitě musí být pravda, ale i kupovat ho může jen odborník, kdežto starou BFU každý (a rád!) převeze. Před týdnem mi zeť zamluvil v práci ojetý notebook, ale když se mi podařilo ten svůj PC znovu a zdánlivě úspěšně nastartovat, rezervaci zrušil.
Problémy se namotávají a rostou jako cukrová vata.
O co mi vlastně jde?
Chci mít slušný počítač, chci v něm mít všechno, co jsem tam nabalila za ty roky do "kuličky". Čert vem prachy, ale já se prostě nedokážu rozhodnout, kterou cestou jít a kdo mi to všechno zařídí. I výměna těch disků se musí provést odborně.
Nikdo nikdy a nic za mne neudělal, proto se tolik trápím - není to jako jít a naštípat si sama dříví.
Ale kdybych šla do toho Mironetu, tak se je zeptám na tu Vaši radu, třeba mi s tím něco udělají. I když oni prodávají jenom nové... Nevím.
Takže zatím to vypadá, že své Vánoce jsem pěkně pohnojila, teď sedím a honem doštřikovávám dárky...
Vám ale přeji hodně pohody a pěkných chvil s blízkými.
(Tomu Vašemu oblíbenému kolegovi bych také popřála, ale když oni se všichni už přede mnou schovávají...)

JaRon
Moderátor
Moderátor

#127 Příspěvek od JaRon »

takto vypadaju vydute kondenzatory
images.jpg
images.jpg (13.26 KiB) Zobrazeno 2039 x

tamuri
Návštěvník
Návštěvník

#128 Příspěvek od tamuri »

To je těch 6 nebo 7 kusů (pár z nich vypadají jako nevyduté snad...)?

JaRon
Moderátor
Moderátor

#129 Příspěvek od JaRon »

ano je tam 7 ciernych kondenzatorov - minimalne 5 je vydutych
vdaka mensej kvalite zaberu neviem zvysne dva posudit

tamuri
Návštěvník
Návštěvník

#130 Příspěvek od tamuri »

Díky, podívám se v noci, teď musím honem doštrikovat volačo.
Hezký zbytek dne!

JaRon
Moderátor
Moderátor

#131 Příspěvek od JaRon »

tamuri píše:Hezký zbytek dne!
aj Tebe :thumbsup:

cernohous13
VIP in memoriam
VIP in memoriam
Kontaktovat uživatele:

#132 Příspěvek od cernohous13 »

Milá tamuri,
nikam se ti neschovávám, jen jsem měl dopoledne práci v kuchyni.
Vařil jsem na so+ne jakýsi guláš se zeleninou :D
Moje drahá ještě chodí pracovat, tak jsem doma tátamáma :?:

A jestli ti přidali celých 60,-, tak na mě zbylo už jen 58,- :cry:

Teď otázka k věci: systém ti normálně naběhl a všechno funguje? :???:

Pokud najdeš něco v C:\WINDOWS\Minidump - zabal v RARu/ZIPu a pošli na http://leteckaposta.cz/
Mili na to koukne :)

A pokud bys podle návodu mého oblíbeného kolegy JaRona našla na desce naduté kondíky, tak je to na novou desku.
vše na starém disku zůstane zachované (vč. systému, nastavení i dat)
Jen proveď ještě kontrolu HD-Tune http://www.slunecnice.cz/sw/hd-tune/
zajímavé budou údaje na záložce 3 a 4 - screen už umíš :D
Doporučení:
V průběhu léčení prováděj nové instalace a odinstalace jen na můj pokyn.
Důkladně prostuduj a proveď celou operaci podle mé odpovědi.
V případě nejasností se zeptej - vysvětlím Obrázek

-------------------------------------------------------------------------------------------------
> Podpora fóra <

MiliNess
Přítel fóra
Přítel fóra

#133 Příspěvek od MiliNess »

Jo jo, kouknu. Ale moc se mi to nelíbí už teď.
Pokud jste s naší pomocí spokojeni, můžete nás podpořit. Informace zde

tamuri
Návštěvník
Návštěvník

#134 Příspěvek od tamuri »

Děti, děti, aspoň se domluvte mezi sebou, než bábinku strašit!!!
Dnes jdu na mecheche s angl. kurzem a nic lepšího jsem nevymyslela, než se pustit na poslední chvíli do pletení darčíeku pro svého oblíbence. Ještě není vyhráno, ale musím to dodělat, už kvůli té legraci!
Mili, tytyty, díval ses na to modré hlášení? Blbý, co?
Ty, černohousi č.13, tu dvoukorunu, o kterou jsem tě připravila, dostaneš, až můj ušlechtilý příspěvek se rozdělí mezi všemi účastníky fóra, kteří se na mne sesypali s radami.
Zatím čau, musím přidělat ještě nějaký ocásek ke kulichu!

tamuri
Návštěvník
Návštěvník

#135 Příspěvek od tamuri »

Přišla jsem - jak jinak - utahaná, ale když jsem tu přede všemi slavnostně slíbila, tak nic mi nezbylo, než po kolenou lozit kolem PC, lámat si nehty a koukat mu do zadku. Zprvu jsem se musela zasmát - heleďme se, já asi jediná nemám kondenzátory! - ale pak jsem je uzřela, jsou úplně drobounké a vůbec nejsou vyduté. Takže zase nic. Myslím, že můj počítač je obyčejný hypochondr, jen aby všichni kolem něj lítali a obskakovali.

Agent 0013 mi dál otázku k tělu: "systém ti normálně naběhl a všechno funguje?"
Odpověď zní: "Ano". Zatřepal mi bačkorama v pátek 13, naběhla jsem ho já, vlastnoručně, s Vaší nepatrnou pomoci, v pondělí 16 a všechno funguje. To jsem já, chytrá, chtěla vědět příčinu jeho pátečního kolapsu (kromě 13.) a proto jsem se začala rýpat dál a dál. No a při pokusu o opravu systému, během načítání dat, mi vyhodil modrou obrazovku. Jinak potom hned nastartoval a zdánlivě všechno jede. Ale někde je zakopaný pes, a já ani nevím kde, ani jak se jmenuje.

Dále se mne ptáš na Minidump, ale já ani nevěděla, že něco takového existuje. Zajímavé také je, že v Windows jsem ho našla, ale složka je prázdná. Ale že jsem clever, tak jsem šla do záloh, tamní složka není prázdná - je plná malinkatých čtverečků - ale co s nimi? Nic o nich nevím, takže nic zabalovat a posílat nebudu. Kdybys mi řekl, co a jak hledat, tak bych to provedla.
A na to HD-Tune se mrknu zítra. Dnes už ani nevím, co píši. Dobrou všem hodným lidem.

Zamčeno