mám dotaz - vlastním desetiletou archivní bednu s následujícími parametry: WinXP, 32-bit systém, procesor Intel Celeron 2,4 GHZ, RAM 512 MB, grafika ATI Radeon 9600XT, síťová karta zvládá 100 Mb/s, zabezpečení pomocí ESS 7. Jo a připojení k netu UPC 120/12 (u tý dvanáctky si nejsem teď jistej).
Řekl bych, že už je "lehce za zenitem" a potřebovala by obměnu. Asi se nevyplatí rvát prachy do takhle starýho kousku a radši koupit novej. Takže dotaz zní, co byste doporučili? Aby to bylo něco soudobějšího, netrvám na noťasu, klidně bedna...
Přijde mi, že už to nezvládá a furt to "chroupe", řekl bych, že se to sem tam zahlcuje. Žádný podezřelosti tam ale stažený nejsou, antivir nic nenašel a ani tady nikdo nic podezřelýho neshledal.
Nemusí to bejt čistě herní stroj, to ne, ale zase by to chtělo, aby na tom nějaký hry šly - co jsem tak objevil, že mám ještě za hry kdyby mě chytil nějakej amok

Jo a ještě jedna věc - je možný, že ten Celeron (i když má 2,4 GHZ) je třeba horší (pomalejší), než některý novější procesory (i když ty mají třeba jenom 1,6 atd.)? Nebo je ta "nedostatečnost" způsobená už tou kombinací věku, malý paměti, XPéček, Esetu...
Že bych na základě vašich rad mrknul na Alzu a tak - cenově bych to viděl ve stylu - za co nejmíň peněz co nejvíc muziky, ale zase nejlevnější to taky bejt nemusí...
Tatík má Lenovo IdeaPad V560 - RAM 4GB, procesor 2,53 GHZ Intel (R) Core (TM) i3, 64-bit systém a Win 7 Professional a řekl bych, že tohle je poněkud slušnější...akorát nějak netuším grafiku...
Omlouvám se za "slohovou práci" a prosím o radu...dík moc.